Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/toerrede-appelsiner-til-julepynt/

Tørrede appelsiner til julepynt

Tørrede appelsinskiver

Tørrede appelsinskiver er så fine til at pynte op med i december måned og det er nemt og sjovt at lave sin egen fine julepynt af hvad man kan finde i naturen og i dette tilfælde i køkkenet.

Du kan bruge både gule appelsin og blodappelsiner.

Hvis man tørre appelsinerne godt, så kan de fint holde til næste år, men det kræver at der absolut ingen væde er tilbage i dem.

Brug dem til at pynte op med på juletræet eller julegaver.

Man kan sætte fine bånd i og hænge dem op eller sætte en snor mellem dem og hænge dem i vinduet, hvor de er så fine, når lyset skinner igennem.

Tørrede appelsinskiver

Sådan gør tørre du appelsinskiver til pynt

Skær appelsinerne i tynde skiver på omkring 2-3 milimeter. Dup dem med køkkenrulle og sæt dem på et stykke køkkenrulle på køkkenbordet i en times tid, så køkkenrulle kan absorbere en stor del af væden. Skift køkkenrulle nogle gange. Du kan også bruge viskestykker, som blot kan vaskes efterfølgende.

Placer appelsinskiverne på bagepapir og sæt dem i ovnen.

Hvis du har tørre funktion i din ovn, så kan du bruge det, så går det lidt hurtigere. Sæt temperaturen på 90 grader, varmluft eller tørrefunktion, og bag i cirka 3 timer eller til de ser flotte og tørre ud. Hvis du bruger varmluft, så åbne lågen nogle gange undervejs, så damp kan slippe ud. Vend appelsinskiverne cirka hver halve time.

Sæt dem til at køle af på en rist til næste dag. De skal ikke være overdækket og må ikke lægge i lag, for de har godt af at lufttørre lidt ekstra.

Nu er de klar til at blive brugt til pynt.

Tip: enderne på appelsinerne kan være svære at skære, så dem kan du blot presse saften ud af og drikke som juice 

Tørrede appelsinskiver

Spørgsmål til opskriften?

Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.

Kommentarer
  • charlotte:
    28. november 2024 kl. 14:02

    Er det bedst på en bageplade eller en rist i ovnen?

    • Ann-Christine:
      29. november 2024 kl. 18:14

      Hej Charlotte
      Allerbedst på rist så tørre de hurtigere og nemmere. MEN så kan der komme lidt striber på dem fra risten, hvilket er årsagen til at jeg ikke vælger direkte på risten men bagepapir.
      Rigtig god fornøjelse
      Kh Ann-Christine

  • Sophia:
    15. april 2024 kl. 16:55

    Hej Ann-Christine!
    Jeg ville gerne bruge nogle tørrede appelsiner som bordkort til min konfirmation, men jeg er i tvivl om hvor tidlig jeg kan lave dem så jeg ville bare spørge hvor længe de kan holde og om de mon mugner hvis de ligger for længe??❤️🍊mvh sophia!

    • Ann-Christine:
      17. april 2024 kl. 17:44

      Hej Sophia
      Sikke en dejlig ide.
      De kan holde sig længe, hvis de blot er tørret godt, så kan de holde sig i flere år uden at mugne.
      Hæng dem evt i en tynd sytråd i et varmt rum, så kan de hænge der og lufttørre.
      God fornøjelse
      Kh Ann-Christine

  • Janette Keller Thomsen:
    15. november 2023 kl. 09:09

    Hej ved du hvordan man tørrer en hel appelsin ??

    • Ann-Christine:
      17. november 2023 kl. 16:16

      Hvad skal en hel tørret appelsin mon bruges til?
      – eneste måde jeg kan se, vil være at prøve med en dehydrator.
      Kh Ann-Christine

  • Vis alle 16 kommentarer

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.