Toastbrød


Hjemmelavet toastbrød er virkelig et hit, når man ellers har købt ind til at lave lækre toasts, med god skinke, pesto, dijon og en rigtig god ost.
Et ret stort hit herhjemme, som vi gerne snupper et par gange om måneden til aftensmad på de dage, hvor der er brug for noget hurtigt på menuen og børnene er kommet småsent hjem fra fritidsaktiviteterne. Toastbrød kan fint bages i forvejen, man kan have flere brød i ovnen ad gangen og de kan fryses ned – her kan det være en fordel lige at skære dem i skiver, inden de fryses og så er det nemt at tage op til toast de luxe.
Prøv også: opskrift på klassisk toast >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 8 pers.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Toastbrød
- 15 g gær
- 4 dl mælk, stuetempereret
- 50 g smør
- 1 spsk sukker
- 50 g fuldkornshvedemel
- 500 g hvedemel
- 1 tsk salt
- 2 spsk mælk, til pensling
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Rør gær ud i en skål med mælk og rør derefter fuldkornsmel, hvedemel og sukker i dejen.
Rør dejen godt i gennem – gerne på en røremaskine ved middel hastighed i 10 minutter. Tilsæt tilsidst salt og koldt smør i små tern. Rør videre til smørret er rørt godt ud i dejen.
Kom dejen i en skål med et låg over og lad den hæve på køkkenbordet til cirka dobbelt størrelse.
Kom dejen ud på et meldrysset køkkenbord og fold dejen nænsomt et par gange. Kom den i en smurt brødform på cirka 9×28 cm (1,3 liter). Sæt dejen i køleskabet til næste dag.
Pensl brødet med mælk og bag toastbrødet i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka 50-60 minutter, til det er gennembagt. Lad toastbrødet køle af på en rist.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej. 😊
Jeg søgte efter at se hvor meget fuldkorn der er i, men finder ingen info om det. 50g fuldkornsmel mod 500g alm er lidt skævt fordelt syntes jeg.
Det skal siges at jeg ikke bager brød normalt, men gerne vil igang. Men kun hvis jeg kan finde opskrifter med minimum 40 g fuldkorn pr 100 g
vil vente spændt på dit svar.
Mvh.
M. Fredsted
Hej
Måske du kan prøve denne opskrift på groft franskbrød i stedet, der er mere fuldkorn i end i min opskrift på toastbrød.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Dejligt brød!
Hvorfor et det, at der skal låg på, når det hæver første gang? Ikke bare et klæde?
Mvh Mette
Det er også helt fint med et rent klæde :)
Kh Ann-Christine
Hvordan folder man dej?
Hej Mette
jeg vil lave nogle videoer med det på et tidspunkt. Men indtil da; når dejen kommer ud på bordet vil den flyde let ud, ved at folde den ene halvdel over den anden – eller række op i dejen, så den folder sig under dejen, når man slipper den igen mod bordpladen, så strammer man glutennettet op og dejen bliver mere fast og smidig.
Rigtig god weekend til dig
Kh Ann-Christine
Ok. Tak for svar. De videoer vil jeg helt sikkert gerne se 😁 Handler det på en måde om, at dejen skal strækkes?
Ja, den bliver strukket nænsomt ved foldningen :)
Kh Ann-Christine