Tikka Chicken Masala
Tikka Chicken Masala er virkelig noget af det bedste jeg ved fra det indiske køkken. En smagseksplosion af Garam Masala, chili, ingefær, nelliker, hvidløg og alverdens andre lækre sager.
Tikka Chicken Masala er et stort hit hos hele familien og bliver nydt med stor fornøjelse af både børn og voksne. Jeg servere den gerne med ris, hjemmebagt naanbrød og en kold blendet agurke myntesauce
Virkelig et lækkert måltid og min opskrift får I her …
Prøv også: min opskrift på kylling vindaloo >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Tikka Chicken Masala
- Masala marinade
- 2 dl græsk yoghurt 10 %
- 4 fed hvidløg, finthakket
- 3 tsk ingefær, fintrevet
- 3 tsk garam masala
- 1,50 tsk stødt gurkemeje
- 1 tsk chiliflager
- 0,50 tsk stødt nellike
- 2 lime, saften herfra
- salt
- sort peber, friskkværnet
- 600 g kyllingebryst, eller inderfilet
- Tikka masala sauce
- 2 løg, finthakket
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 2 tsk ingefær, fintrevet
- 2 tsk stødt gurkemeje
- 50 g mandler, hakket helt fint
- 4 spsk koncentreret tomatpuré
- 3 dl vand
- 4 spsk piskefløde
- salt
- sort peber, friskkværnet
- 2 spsk olivenolie, til stegning
- Til servering
- 3 dl basmati ris, kogt efter anvisning
- 1 håndfuld frisk koriander, grofthakket
- 30 g mandler, smuttede og grofthakkede
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Masala marinade
Kom yoghurt i en skål sammen med hvidløg, ingefær, garam masala, gurkemeje, chiliflager, nellike, salt og limesaft og rør det sammen til en marinade.
Skær kyllingekødet ud i 1 cm tykke strimler og vend dem i marinaden. Stil blandingen i køleskabet tildækket i min. 1 time og gerne længere.
Kom kyllingen og marinaden i et ovnfast fad og kom det i en forvarmet varm ovn ved 240 grader i 15 minutter.
Tilbered imens ris, tilbehør og saucen.
Tikka chicken masala-sauce
Sauter løgene i en gryde med olie ved middelvarme under omrøring, til de er blanke og gennemsigtige.
Tilsæt hvidløg, ingefær, gurkemeje, mandler, tomatpuré, og vand.
Kog op og lad saucen simre i 5 minutter, hæld kyllingen og marinaden fra det ovnfaste fad i saucen.
Varm godt igennem under omrøring og smag til med en anelse fløde. Tilsæt eventuelt også lidt vand eller grøntsagsboullion, hvis saucen er for tyk. Smag til med salt og friskkværnet peber.
Drys hakkede, smuttede mandler og grofthakket koriander over og server med ris.
Hej
Der var lidt for meget limesaft i til min smag. 2 hele limes til kyllingesaft i en 4 personers ret. Måske lige i overkanten…
Jeg synes det passer rigtig fint, men det er selvfølgelig smag og behag + det kan variere hvor meget saft der er i én lime
Kh Ann-Christine
Hvad gør man hvis sovsen er for tynd? Kan den jævnes med noget?
Du kan røre lidt majsstivelse i lidt koldt vand og jævne med dette, hvis du foretrækker en mere fyldig sauce
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine.
Jeg savner sådan, at kunne se billederne, som ofte giver god inspiration til anretningen, ved alle dine opskrifter, hvor der du i forvejen har sat billede ved opskriften. De kommer i hvert fald aldrig frem, når jeg trykker print og/eller gemmer opskriften.
Kunne du ændre det – mange vil sikkert påskynde det – ikke mindst mig. Godt Nytår 2024.
Hej Lis
Vi har for ikke så længe siden lavet det sådan at der er billeder med på print af opskriften, når man er medlem af Valdemarsro Premium og er logget ind på hjemmesiden her. Hvis det ikke er tilfældet hos dig, så må du meget gerne sende en mail til mail@valdemarsro.dk med info om hvilken browser du bruger og evt et skærmprint af hvordan det ser ud når du vil printe en opskrift, så hjælper vi på mailen :)
Godt nytår til dig
Kh Ann-Christine
Hejsa,
Hvilke grøntsager ville du tilsætte for at få en mere fyldig ret og ikke salat på siden?
Du kan prøve at tjekke mine vegetariske indiske retter, og kombinere grøntsagerne fra de opskrifter med denne
Jeg ville nok gå med søde kartofler og/eller blomkål
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej.
Kan man undlade tomatpuren i retten eller, hvad den erstattes med?
Jeg er allergisk overfor tomater
Håber at du kan hjælpe :)
Hej Maja,
Som regel kan man erstatte tomat med en smule bagt pureret rød peberfrugt + grøntsagsboullion.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Mange tak for hjælpen :)
Det vil jeg prøve at gøre.
Hej!
Mange tak for de dejlige opskrifter.
Kan man bruge andre mælkeprodukter end græsk yoghurt?
Evt. noget alm. yoghurt som er laktosefri?
Eller kommer den til at skille?
Mange tak for din søde hilsen :)
Den kan nemt risikere at skille med alm yoghurt, men det kan godt bruges – hvis du er okay med det :) I så fald vil jeg vælge at dræne yoghurten nogle timer gennem et kaffefilter, så overskydende væde drypper af.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Jeg kan ikke forstå at der skal så meget ingefær i efter opskriften. Jeg brugte 1 tsk og det var mere end rigeligt stærkt og da især når børnene skal spise det
Det er jo en smagssag – og måske også en vanesag.
Mine børn har aldrig haft forbehold for godt krydret mad eller smag af ingefær – og mængden i opskriften er den mængde jeg bruger.
Kh Ann-Christine
Hej Ann – Christine
Kan jeg mon bruge lammekød ( fra køllen) istedet for kylling?
Jeg tænker om det måske skal have længere tilberedningstid i ovnen…
Tak for dine mange skønne opskrifter – især dine salater er simpelthen så smagfulde :-)
Kh
Anna
Hej Anna,
Mange tak for din søde hilsen, det er jeg rigtig glad for at høre ♡
Det vil være lækkert med lam, og det kan være tilberedningstiden skal være lidt længere, alt afhængig af udskæring, til kødet bliver mørt. Det må blive et forsøg værd.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej
Kan man putte nogle kikærter og gulderøder i? evt andre grøntsager?
Hej Agnes,
Det er endelig bare at prøve det af og gøre som du synes bedst.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej
Jeg har lyst til at servere det som gæstemad. Kan du foreslå noget tilbehør?
Tænker udover ris & brød?
Hej Elisabeth,
Hvis du klikker ind på alle mine indiske opskrifter her: https://www.valdemarsro.dk/indisk/ så er der en skøn salat, mangochutney og andet godt der vil passe skønt til.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Det er så lækker en madoplevelse 😋
Kæmpe hit her hos os og de 4 teenagere
De vil gerne have frisk chili i og det giver lige et ekstra spark
Dejlig dag derude
Hejsa. Er det stærkt? Min mand fik: Chicken Tikka Sizzler, i Sverige i går og siger at det er fantastisk. Er dette det samme? Han siger at kødet og sovsen var hver for sig og ikke blandet. Ellers var det krydret kyllinge stykker, sovs, ris, salat og naanbrød.
1000 tak for gode opskrifter
Hej Lotte
Tak for din søde hilsen.
Det er to forskellige retter, og denne er ikke stærk, men det kan man fint lave den hvis man synes.
Kh Ann-Christine
Super lækker opskrift som er blevet et hit herhjemme. Vi får det nok 1 gang om måneden. Har aldrig været meget til indisk mad og generelt stærkt mad , men den her ret kan bare et eller andet. Kommer endda større mængde krydderier i end der skal, og i Raita toppen jeg med lidt kardemomme, det afrunder smagen på en god måde. Det er generelt nogle lækre opskrifter du har, og når jeg skal lave nye retter er der 99 % chance for at jeg vælger nogle af dine :)
Tusind tak for din positive tilbagemelding på mine opskrifter, det er jeg glad for.
– og så dejligt at høre at denne ret hitter hjemme hos jer
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Bliver det for stærkt, hvis man lader kyllingen stå i marinaden natten over og trække?
MVh. Ditte
Hej Ditte
Det oplever jeg sagtens man kan. Men hvidløg osv tager jo noget til i smag, så det er helt sikkert også et sprøgsmål om smag og behag :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Chicken Tikka Masala er faktisk ikke indisk, men opfundet i Skotland. Det ændrer dog ikke på at det er dejlig mad, og en glimrende opskrift.
Jeg har forberedt chicken tikka masala til nogle søde piger til middag i aften.
Jeg forberedte kylling og marinaden i formiddag, og her kl. 13 har jeg smagt på marinaden. Den er vild hvidløgs gennemtrængende allerede nu og tænker hvor stærk marinaden er, når jeg skal tilberede retten. Tænker, at den måske vil blive uspiselig.
Kan jeg redde det, eller starte forfra??
Hilsen, Elin/Odense
Hej Elin,
Hmm, mon ikke det bliver mildere når det bliver tilberedt, sådan oplever jeg jo ofte det er med hvidløg – men kan også virkelig godt lide det og det er jo en smagssag ;)
Kh AC
Kan man komme kyllingen i marinaden og lade den stå i køleskabet natten over?
Ja, det kan du sagtens – den bliver ekstra god af at trække længere tid
Hvor mange gram svarer 3 tsk fulde ingefær til?
I andre opskrifter er det opgivet i gram!
Forøvrigt nogle lækre opskrifter:-)
Hej Per,
Mange tak, 3 tsk ingefær svarer til ca 35-40 gram :)
Kh AC
Den er bare helt vildt fantastisk god! Smager fuldstændigt som noget, man kan få serveret på de bedste indiske restauranter. Og så er den tilmed pærelet at lave. 1000 tak for endnu en god opskrift! :)
Så skønt at høre! Tusind tak for din søde hilsen :)
Kh AC
Jeg har været meget vild med dine opskrifter, men denne her levede ikke helt op til forventningerne – det var da ok, men slet ikke det jeg og mine teenagedrenge havde sat forventningerne op efter :-) Der var et eller andet med sammensætningen af krydderierne og noget, der trængte for meget igennem… måske for meget nelliker? Der er så mange krydderier i, så jeg kan ikke sige præcis, hvad der var galt.
Hej Morten
Mange tak for din hilsen – jeg tænker mest det i dette tilfælde må være et spørgsmål om smag og behag :)
God dag til dig
Kh AC
Hej! Kan man forberede sovsen og kyllingen og sætte den i køleskabet allerede aftenen før eller er det for længe? Tak for altid fantastisk velsmagende og inspirerende opskrifter. :)
Det kan du fint gøre.
Tak for din søde hilsen og rigtig god fornøjelse
Kh AC
Virkelig lækker ret!!!! Lavede den til 25 klubbørn forleden… De spiste alle igennem, selvom jeg havde puttet 2 hele chillier i…et par indiske børn sagde at den fik 8 ud af 10 point- sammenlignet med deres rejser i Indien…må siges at være god ros ?
Sådan! hvor er det dejligt at høre ♡
Mange tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding på opskriften
Kh AC
Kan man bruge stødt ingefær istedet for frisk ingefær? Og hvor meget skal man så bruge?
Ja, det kan du fint – jeg bruger omkring 1/2 tsk
Mega lækker :-) Tilføjede nogle friske hakkede tomater, det virkede super!
Det lyder skønt, tak for din fine hilsen
Kh AC
Hej:-)
Tak for inspiration og gode opskrifter:-)
Hvordan er denne ret egnet til at lave dagen før og hviken salat kan du evt anbefale at bruge sammen med denne ret?
Mvh
Elin M
Hej Elin,
Mange tak for din søde hilsen :)
Denne ret kan sagtens laves dagen i forvejen – og min favoritsalat til, er denne indiske salat.
Kh AC
Hej ❤️
Jeg laver mange af dine opskrifter og følger dig på de forskellige sociale medier, og får god inspiration til lækker mad.
Især denne kylling ret, er et hit herhjemme.
Forsæt dejlig Søndag.
Bettina ❤️
Hej Bettina
Tusind tak for din søde hilsen, hvor er det dejligt at høre
Kh AC
Hej. Jeg kigger meget ofte forbi din side – skønne opskrifter!
Jeg har fødselsdag i morgen og er ved at forberede en indisk middag for mine veninder med inspiration i din indisk-tema-liste. Tror det bliver godt. Har både lavet dahl, tikka chicken masala, mangochutney, indiske ris og så skal jeg lave raita, mango lassi og har købt naanbrød (så vi skal nok blive mætte ?)
Jeg synes dog at min tikka masala er blevet sådan lidt ‘tør’ i det. Det føles næsten som om jeg kan mærke krydderierne i munden (altså følelsen af pulver). Synes det er meget mærkeligt og ved ikke helt hvad jeg skal gøre ved det. Plejer ellers at være god til at lave mad, men det her føles meget mærkeligt.
Derudover er den blevet meget stærk (kan se du har skrevet til andre at det kan være gram masalen der er meget stærk) – tænker jeg vil prøve at smide noget mere fløde eller noget kokosmælk i når jeg varmer den op i morgen.
Har du måske nogle forslag til hvad jeg kan gøre?
Har også lige et spørgsmål til din raita (fra dahl-opskriften). Der står ikke rigtigt hvordan det skal laves. I videoen viser du det heller ikke, men serverer det. Der ligner det nærmest tzaziki. På billedet sammen med dahl ligner det dog mere noget tyndt dressingagtigt noget. Der står også at det er yoghurt naturel, men i videoen siger du drænet yoghurt og det står der ikke i opskriften, så er lidt forvirret. Kan du mon uddybe?
Tak for en god blog.
Venlig hilsen Kirstine
Hej Kristine,
Mange tak for din søde hilsen, nu håber jeg det gik godt og du havde en skøn fødselsdagsmiddag – har lige været lidt fra kommentarfeltet i sommervarmen :)
Mht pulverfølelsen af krydderierne, så har jeg ikke prøvet det og har ikke noget bud på hvad det kan skyldes, men jeg ville også prøve at justere til med kokosmælk eller piskefløde og jeg er sikker på at det også vil runde den stærke smag af, så den mildnes.
Raita – du kan bruge alle tyder drænet yoghurt. Raitaen bliver som en dressing hvis den blendes og mere som en tzatziki hvis agurken rives i. Jeg foretrækker den blendet, men begge dele fungere glimrende
Skøn sommer til dig og stort tillykke med fødselsdagen
Kh AC
Sikke en dejlig ret. Den var dog lidt syrlig – hvad kan det skyldes? Mvh. Trine
Skønt at høre :)
Det er saften fra lime og yoghurten, der giver den lækre let syrlige smag.
Kh AC
Er retten også god dagen efter?
Ja, det er den :)
Hej Ann-Christine :-)
Vil lige høre dig, om man f.eks. kan ligge kyllingen i marianeden natten over. Vil det være en god ide – eller hvad tænker du der?
Vil bruge den som gæstemiddag (midt på dagen) ;-) og tænker blot på, hvordan jeg forbereder mest muligt dagen før :-)
Tak for en god blog.
Mange hilsner
Gitte
Hej Gitte,
Den kan sagtens marinere natten over, det bliver den kun mere mør og ekstra lækker af.
Rigtig god fornøjelse og mange tak for din søde hilsen
Kh AC
Lavede Butterchicken til mine gæster i går, med diverse tilbehør. Det var et hit. Næste gang bliver det Tikka Chicken Masala… Og gullashsuppe til fryseren, så det er nemt når jeg har vagt :-)
Så dejligt at høre, mange tak for din søde hilsen og rigtig god dag til dig
Kh AC
Hejsa, det lyder bare så lækkert. Kan retten fryses? Tænker at lave den på forhånd til en skiweekend.
Ja, det kan den fint. Saucen kan evt skille lidt ved genopvarmning, så tø den meget langsomt op på køl og varm den også langsomt op under omrøring.
Hvis den skiller lidt, så har det dog ingen indflydelse på smagen :)
Lyder virkelig lækkert og skal klart prøves! Jeg har tænkt at lave det til gæster. Har du et forslag til en forret og en dessert, der kunne matche det indiske?
Venlig hilsen
Jannie
Jeg har skrevet dette indlæg, hvor der er en skønne retter til en indisk temamiddag – måske det lige kunne være sagen :)
Kh Ann-Christine
Mange tak, det vil jeg helt klart se nærmere på:-)
Hej Ann- Christine, tak for gode opskrifter. Jeg vil gerne lave Butter chicken til en større fødselsdag – ved du om den kan laves dagen i forvejen og så varmes op før den skal spises?
Venlig hilsen Dorte
Hej Dorte,
Det lyder vel nok hyggeligt og du kan fint lave retten dagen i forvejen og varme den igennem på dagen. Sørg endelig for at varme den langsomt op under omrøring, da yoghurten ellers kan risikere at skille. Skulle det ske, har det dog ingen konsekvenser for smagen.
Rigtig god fornøjelse og mange tak for din søde hilsen
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine – mange tak skal du have, det vil jeg kaste mig ud i :-)
Kh Dorte
Super lækker ret. Stærk og krydret. Lige min smag. Har nu mad til 2 dage. ??
Hvor er det dejligt at høre :)
Tak for din søde hilsen ♡
Kh AC
Skal lave din butter chicken i aften – men hvad er forskellen på tikka chicken masala og denne – synes stort set de samme ting skal i ?
Der er en del krydderier osv der går igen i begge opskrifter (og i det indiske køkken generelt) men hvis du holder ingredienslisten er der også en del forskel, som både kan smages og skaber en anden konsistens og ret.
Denne blog er efterhånden blevet min go to blog når jeg skal finde opskrifter. Det bliver altid godt. Så tak for alle de gode opskrifter og især denne skønne opskrift på Chicken Tikka Masala.
Det er jeg altså mægtig glad for at høre ♡
Nøj hvor ser og lyder det godt! Denne ret skal helt sikkert prøves når jeg får veninderne forbi på lørdag ;)
Er denne opskrift nok til 4 voksne? eller skal jeg lige tage lidt mere til? :)
Har tænkt både at lave augurkemynten til og naanbrød
Hvor hyggeligt
Det er nok til 4 personer, når der er tilbehør til :) Jeg servere altid ris, naan, agurkemynte og evt også denne indiske salat
Rigtig god fornøjelse
Kh AC
Hej Ann-Christine
Jeg faldt over din Tikka Chicken Masala opskrift, og hele familien er nu forelsket i den – det smager himmelsk! Iøvrigt er det tit dine madopskrifter, der danner inspiration til vores madlavning – så tusind tak for en skøn blog med lækre opskrifter.
Hvor er det altså bare dejligt at høre!
Så dejlig en hilsen at få ♡
Tusind tak
Kh AC
Hej AC!
Endnu en gang vil jeg give mig i kast med en af dine skønne opskrifter i aften (ved jo ikke, om du når at se min kommentar inden, men nu prøver jeg – ellers laver jeg det nok også en anden gang). At dømme på kommentererne er den jo værd at investere lidt tid i;-)
Et par spørgsmål (for at forenkle forsøget lidt):
– Kan piskefløde undværes (virker fjollet at købe for at bruge så lidt;-)?
– Kan skyr bruges i stedet for youghurt?
– Kan nogle af krydderierne undværes uden det store smagstab (og for at gøre den mere børnevenlig til børn, der ikke er gode til fremmede smage)?
På forhånd tak, hvis du – eller nadre – kan hjælpe ?
Hej Susanne,
Tja, det er lidt svært at svare præcist på, for jeg ville ikke selv vælge at lave den med mindre krydderier, uden fløde eller med skyr i stedet for yoghurt – da det altsammen efter min mening er med til at gøre den perfekt ;)
Det er uanset forsøget værd – og altid en fin ide at justere til efter egne smagsløg.
God weekend
Kh AC
Hej ?
Skøn side du har her … Vores søn på 24 har aldrig rigtigt haft lyst til at lave mad …. Før nu ! I aften lavede han denne lækre kyllingeret, og har for nyligt både lavet kardemomme småkager, chorizo suppe, citron pasta, paprikagrydemm ….. Og … Som noget lidt “skidt” har vi smagt din opskrift på pebernødder … Vi er helt solgte alle sammen , og kan nu slet ikke forestille os at købe nogen, eller lave andre end dine ???
Tak og glædelig jul herfra
– Tina
Hvor er det bare skønt at høre ♡
Det er jeg da bare rigtig glad for – så dejligt at inspirere til gode måltider og lækkerier hjemme hos jer
Glædelig jul :)
Kh AC
Hej! Min kæreste og jeg er super fan af din side, og bruger den ofte. Men vi tænkte på hvad svarer 3 stk ingefær til? Er det 3 hele? Eller? :-)
Mvh Line og Samuel.
Det er 3 tsk fintrevet ingefær, der står :)
Og tak for din søde hilsen, det er jeg glad for ♡
Kh AC
Det ser vildt lækkert ud. Kan man tilføje kokosmælk og i så fald hbor meget?
ja, det kan du sagtens. Prøv med en dl og smag til om du synes den skal have mere end det :)
Endelig får jeg prøvet denne opskrift i morgen. Kan jeg marinerer kyllingen natten over på køl?
Ja, det kan du fint gøre :)
Sindsyg lækker opskrift – har nok lavet denne ret 15 gange nu og jeg bliver lige populær hver gang :)….
Min erfaring er at det uden problemer kan stå i marinaden flere dage – så selv om jeg ikke ved om vi skal have det onsdag, torsdag eller fredag – så kan jeg sagtens forberede det i starten af ugen… På den måde står man med dejlig let aftensmad!!
Lyder som en lækker opskrift!
Kan man bruge skyr i stedet for yougurt? Spiser normalt ikke yougurt og vil gerne undgå madspildet..
Vil skyr gå eller er det for ‘syrligt’ i smagen?
Det har jeg gjort af og til – uden problemer!
Hvis jeg vil lave opskriften til 8 personer skal jeg så bare gange det hele med 2 eller bliver det for spicy?
Og kan jeg lade kyllingen trække i marinaden aftenen før jeg får gæster? :)
Elsker dine opskrifter!
Jeg fordobler bare det hele, når jeg laver dobbeltportion – det går rigtig fint og bliver noget så lækkert :)
Kyllingen kan fint marinere fra aftenen før.
Tusind tak for din søde hilsen, det er jeg glad for at høre og rigtig god fornøjelse med den dejlige gæstemiddag.
Kh Ann-Christine
Det er en lækker ret ?
Jeg vil gerne lave den til min søns fødselsdag på lørdag. Vi bliver ca. 25 personer- ganger man bare ingredienserne med 6/7 eller kan det blive for meget med krydderierne? ?
Jeg ganger den bare med det antal jeg vil lave ekstra, alt inkl og også krydderierne.
Det bliver skønt :)
Rigtig god fornøjelse
Kh AC
Er retten frysergnet?
Forresten super lækker! Tak ?
Ja, det kan den sagtens :)
– og tak, det er dejligt at høre! ♡
Fantastisk opskrift. Tak for den.
Dejligt at høre, tak for tilbagemeldingen :)
Hej Ann-Christine.
1000 tak for en fantastisk blog!! Jeg har for nylig prøvet denne opskrift og MUMS hvor blev det lækkert, selv mine unger (på 4 og 8)spiste flere portioner.
Min kæreste har spurgt om jeg vil lave mad til en flok på 30 voksne i forbindelse med en træningsweekend i august. Jeg overvejer at lave denne ret, men der er flere vegetarer imellem. Jeg vil gerne lave det samme til dem, bare med noget andet end kylling. Har du nogle gode ideer? Jeg overvejer om man kan bruge tofu eller quorn?
MVH
Lise
Hej Lise,
Jeg ville selv bruge rodfrugter, som fx gulerødder, søde kartofler, kartofler osv + 1-2 dl udblødte og kogte kikærter.
Det kunne være rigtig lækkert.
Alternativt er der masser skønne vegetaropskrifter lige her
Kh AC
Lækkert, elsker denne ret! Kan man bruge kokosmælk i stedet for piskefløde? :-)
Ja, det tror jeg faktisk vil være virkelig lækkert!
Jeg har ikke prøvet det, men lad mig endelig vide om det bliver godt :)
Har lige serveret denne skønne ret for hele familien?Første men bestemt ikke sidste gang , det smagte skønt, med naan brød, agurkesovs. Fuldte din fine video ang. Brød , den er super. Tal for en fantastisk hjemmeside.
En glad bruger
Tusind tak for din rigtig dejlige hilsen og skønne tilbagemelding på mine opskrifter!
Det er dejligt at høre ♡
Rigtig skøn søndag til dig
Kh AC
Hejsa.
Har købt ind til TCM, der skal laves i aften ???
Plejer du at smutte mandlerne, eller hakker du dem bare? Jeg ved ikke, om det gør nogen forskel?
(Beklager hvis du har svaret på dette før. Har kun skimmet de øvrige kommentarer).
Go weekend og forårshisner,
Lisbeth
Hej Lisbeth,
Jeg plejer at smutte dem, men det går også rigtig fint uden :)
Håber det blev godt!
Rigtig god påske til dig
Kh AC
Det blev supergodt ?
Tak og i lige måde ???
Hvor er det dejligt at høre! :)
Har du/I forsøgt at lave portionen, og fryse den ned, for at være forberedt til en travl uge?
Ja, det har vi og det fungere rigtig fint :)
Se i øvrigt flere gode fryseegnede opskrifter her
Så er det 10. gang jeg laver din Tikka Chicken Masala og 4 gang som indisk julefrokost til familien. Den er SÅ lækker ligesom alle dine andre opskrifter. TAK og glædelig jul.
Uhm! Hvor er det dejligt at høre. Og sikke en skøn tradition med indisk julefrokost – kunne fint forestille mig det som en dejlig variation til al den traditionelle danske julemad
Rigtig glædelig jul til jer og godt nytår
Kh AC
Hej
har smagt denne ret og er sååå fan.
Tænkte bare skal have gæster torsdag men har ingen tid, hvordan bliver den hvis man laver den dagen før og bare varmer den i gryden på dagen??
eller er der andre af dine retter der er gode at lave dagen før det skal serveres…
tak for et godt blog…
KH Charlotte
Hej Charlotte,
Det kan den sagtens klare, jeg laver tit dobbelt så der er til to dage :)
Kh AC
Jeg skal lave det i morgen. Er den meget stærk? Jeg tænker på, om den er for stærk for ungerne?
Det kommer meget an på masala krydderiet, der kan være stor forskel på dem. Mine børn er ikke til stærk mad, og de spiser meget gerne denne ret. Men prøv evt med halv mængde første gang, så kan du lige se om det fungere med mere :)
Der er thumbs up fra mand, en 3-årig, en 1-årig og mig på den lækre kylling i retten. Jeg nyder din lækre mad og flotte billeder!
Åh, hvor dejligt!
Tusind tak, det er jeg glad for at høre :)
Lavede denne skønne ret igår og NØJ hvor smagte det bare fantastisk. Retten tog lidt tid at lave, men det var hele ventetiden værd. MUMS altså :-)
Hvor skønt! Det er jeg glad for at høre :)
Jeg vil prøve kræfter med opskriften i morgen – hvor mange personer, vil du skyde opskriften at være til?
Vi laver den til fire personer
Hej. Kan man lægge kyllingen til at trække i marinaden om morgenen og lave retten om aftenen?
Og tror du det går at komme det i fryseren? Tænker at lave dobbelt så der nem mad en anden dag ?
Du kan sagtens lade det trække fra morgen til aften.
jeg tror snildt det kan komme i fryseren også. Tø det langsomt op i køleskabet, og varm det derefter langsomt op. I værste fald, så skiller det pga mælkeproduktet, men jeg tror smag osv vil være i top
Kh AC
Det ser lækkert ud. Jeg tror jeg vil bruge den til mine fødselsdagsgæster her i november. Men da der er et par stykker der ikke er for glad for al for stærk mad, må jeg lige spørge, hvor stærk vil du bedømme din til at være?
En-to-tre chilier på take awaymenuerne? ;)
Min tikka masala er meget mild, så én chili herfra ;)
Men det kommer meget an på hvilket krydderi du bruger, de chiliflager jeg bruger er ikke særligt stærke.
Mine børn spiser den med største fornøjelse og de er ikke til stærk mad
Kh AC
Hej Ann-Christine,
tak for dine lækre indlæg, jeg har valgt at lave netop denne Tikka Chicken med alt tilbehør til her på fredag da jeg får 4 veninder på besøg, så ville lige høre din mening: Læste før at retten passer til 4 folk, 2 voksener og 2 børn, men hvis der nu gerne skulle være nok til 4 voksne fodbold tøser er det mon stadig nok til en portion hver og lidt ekstra hvis folk vil have mere? Der skal også være rum til min version af tiramisu, men du ved hvordan det er: træls at løbe tør for mad hvis nu folk gerne vil have igen, og med de kommentarer på rettens smag så kunne det jo sagtens ske! :)
på forhånd tak
kh
Tania
Hej Tania,
Jeg tror næsten der er nok, men jeg ville selv for en sikkerhedsskyld gange opskriften op med 1 1/2, så er du på den sikre side.
– og uhm, med tiramisu til dessert (min yndlings italienske dessert)
Rigtig god fornøjelse
Kh AC
Hej!
Det ser så lækkert ud, jeg prøver retten af på mine gæster i weekenden. Kan man bruge frisk chili i stedet for flager – og hvor meget ville du så bruge?
Vh
Ja, det kan du sagtens. BÅde ingefær og chili.
Ingefær ville jeg bruge en spsk friskrevet. Og chili, kommer lidt an på hvor stærk man foretrækker den og meget an på hvilken chili det er.
Prøv dig lidt frem og hellere lidt for lidt end for meget – så kan du altid smage saucen til i sidste øjeblik med lidt ekstra chili
Kh AC
– Og frisk ingefær også?
Hej
Jeg har ikke garam masala
men kan det erstattes med tandoori masala i stedet for ???
Kan ikke se den store forskel.
Tak for god inspiration
Hilsen Dorthe B
Hej Dorthe,
Begge krydderier er blandingskrydderier og fåes i et utal af varianter – så du kan sagtens bruge tandoori masala og få et toplækkert resultat :)
Rigtig god fornøjelse – og tak :)
Kh AC
Hej Ann-Christine,
Tak for de mange inspirationer, som du deler ud af! Jeg har lavet tikka chicken masala et par gange og det har altid været et hit☺ Har du erfaring med at genopvarme retten? Vi får gæster fredag aften og jeg overvejer, om retten skal forberedes allerede torsdag for at lette lidt på opgaver fredag. Men vil jo helst at retten smager så godt som muligt☺
Hej Lena,
Tusind tak. Du kan sagtens lave den dagen før og så varme den op. Jeg vil næsten tro at den ovenikøbet vil blive lækre af trække smag. Så prøv det endelig af :)
Rigtig god fornøjelse
Kh AC
Hej Ann-Christine,
Tak gode opskrifter/madplaner, som jeg for nyligt er begyndt at lade mig inspirere af.
Det kunne være rigtig dejligt, hvis du ville skrive i opskrifterne, hvor mange personer de er beregnet til :-).
Mvh Maria
Hej Maria,
Tusind tak, det er dejligt at høre :)
Som udgangspunkt så er alle opskrifter lavet til 4 personer, jeg prøver at huske at skrive det – men det smutter indimellem
Kh AC
Uhm ser lækkert ud, elsker mad det smager af noget :) det der masala købes det i alm supermarkeder?
Jeg plejer aldrig at ville lave mad, men denne ret er den eneste, som jeg har lyst til at lave ;) Den er superlækker og værd at gøre sig umage med :)
Ej, hvor skønt! Den er jeg også ret vild med. Har du mon prøvet nogle af de de andre indiske opskrifter her på bloggen? Måske både curry og dahl også kunne være sagen? :)
Nej, jeg har ikke prøvet nogle af de andre retter :) Men dem vil jeg da lige kigge på. Min kæreste laver ofte dahl, men det kan jo godt være, man kan opgradere en gammel kendis med lidt nyt ;)
Jeg lavede retten til mine forældre som aldrig før har smagt Tikka Chicken masala og eller andet indisk mad. Det var sjovt at se og høre deres begejstring for at smage noget helt nyt :)
Hvor er det dejligt at høre, skønt at det faldt lige i deres smag :)
Hej Ann-Christine
Meget lækre opskrifter, kan den laves med lam/får?? Ville du ændre noget?
Vh Camilla
Hej Camilla,
Det lyder fantastisk lækkert, og jeg ville ikke ændre noget andet end kødet.
Lad mig endelig høre hvordan det bliver :)
Kh Ann-Christine
Virkelig lækker ret. Har lige lavet den i dag,og min søn på 7 spiste to portioner. Han var elle vild :) næste gang vil jeg prøve at lave marinaden dagen før, da jeg kun lod den stå i ca en time. Men super lækker :)
Hvor dejligt – det er skønt at høre :)
Hej Ann-Christine
Skal have 8 gæster til middag og vil lave din opskrift på Tikka Chicken Masala
Vil spørge dig om hvor mange personer opskriften er til ?
Og hvad forslår du man kan drikke til retten ?
og hvilken dessert ville passe til ??
Hej Sanse,
Jeg tror du skal gange opskriften med to og så kan jeg varmt anbefale en god Gewurztraminer fra Alsace til, det er godt til indisk mad. Ellers øl, hvis man er mere til det.
Dessert … tja, jeg tror jeg ville lave noget med mango, vanilje og kardemomme is og måske bage nogle kardemommekager af en slags. Har ikke lige nogen opskrifter liggende, desværre :)
Kh AC
Hej
God opskrift, har lige prøvet den:)
Har du erfaring med om man kan fryse den ned?
Kh Salli
Hej Salli
Dejligt at høre :)
Jeg har ikke prøvet det, så det må blive et forsøg værd …
Kh AC
Fantastisk opskrift, den smagte lige som den skulle. Jeg serverede en kartoffel bhaji til, det var slet ikke dårligt.
Uhmm, det lyder super lækkert! Det vil jeg prøve næste gang som tilbehør :)
ABSOLUT SKØNNE OPSKRIFTER HER! :-) Tak fordi du deler :-)
Bedste hilsner herfra “indisk marinade land” – mums det dufter herligt og jeg glæder mig så meget til at smage i morgen :-)
Ser godt nok lækkert ud – den ryger lige ind på madplanen! :)
God fornøjelse med den :)
Det lyder som en rigtig god opskrift, som jeg hellere maa proeve.
Men jeg vil lige tilfoeje at Chicken Tikka Masala er Engelsk og ikke indisk. Hvis du tager til Indien vil du naeppe kunne faa Tikka Masala, da de ikke kender retten der. Retten er meget mild og er opfundet i England for at lokke englaenderne til de indiske restauranter. De indiske karry retter er langt mere krydret, hvilket de skroebelige engelske maver ikke var vant til tilbage 80’erne. Idag er Tikka Masala naermest en national ret i England.
Glimrende opskrift, er kommet for at blive i min samling. Der er dog delte meninger mht oprindelse.
Hej Christina,
Så blev jeg også lige lidt klogere der :) Tror simpelthen det kommer sig af at min favoritret på indiske restauranter her i Danmark er netop denne ret. Tak for hjælpen.
Kh Ann-Christine
Ummmmm, det var en god opskrift :) Både Frederik og Nikolaj spiste løs. Jeg holder lidt tilbage på de hvide kulhydrater, så jeg havde lavet en blanding af kogte speltkerner og rå blomkål, der var skåret fint med lidt frisk citron over. Det blev erstatningen for risene og brødet :O)
Kh Maria
Uhmm, lyder også som lækkert tilbehør og jeg er glad for at høre at det var et hit! :)
HVORFOR har jeg aldrig set din side før?? Det er jo en skandale! Jeg har lige lavet den her ret, og hold op den er god :-) Alle er mætte og tilfredse. Din side er bogmærket nu og jeg har næsten mere lyst til at gå på opdagelse herinde end at se den film der er aftalt herhjemme :-) Der er jo så meget god inspiration og jeg glæder mig til at lade mig inspirere.
Rigtig godt nytår og på gensyn :-)
Men hvor er jeg glad for at du fandt vej herind!!! :) Jeg glæder mig til ‘at følges’ i 2014 og er super glad for at høre at du har lyst til at gå på opdagelse i mine opskrifter
Rigtig godt nytår til dig
Kh Ann-Christine
Jeg lægger aldrig en kommentar -heller ikke selv om jeg tjekker siden her næsten hver dag…. Og faktisk også bruger ugeplanerne som stor inspirationskilde til vores madplaner. Men nu sker det! Jeg har nemlig brugt netop denne opskrift fire gange siden jeg opdagede den! Jeg havde aldrig før smagt retten, men det smager simpelthen SÅ godt! Og nu skal jeg igang igen -får besøg af gaaamle gymnasietøser, der skal forkæles! Så tak!
Hej Tine,
Tusind tak for din hilsen – den er jeg meget glad for!
Og hvor er det skønt at høre at denne opskrift lige har ramt plet hos dig, jeg elsker selv når den slags sker – og er også selv super glad for denne Tikka Chicken Masala.
God fornøjelse, jeg håber I får en hyggelig aften.
Hvor mange personer er opskriften til?
4 personer, passer med 2 voksne og 2 børn herhjemme :) – og nogle gange er der lidt til overs til frokosten
Tak for en super god opskrift, lavede den i stormvejret i går og der var virkelig smæk på krydderierne. Meget lækkert, tak :-)
Uhm, det var da også en helt perfekt ret til stormvejr. Den slags uvejr kalder på krydderier og varmende retter.
Dejligt at høre det blev godt :)
Tak for en dejlig og nem opskrift på utraditionel hverdagsmad! Min søn på 2,3 år elskede det:)
Hvor er det skønt at høre! Tusind tak for din hilsen
Hej og tak for en inspirerede blog. Måske du vil fortælle mig hvad garam marsala er??? Tinna
Ja, selvfølgelig. Det er et indisk blandingskrydderi. Der er bl.a sort peber, paprika, koriander, Spidskommen, kardemomme osv i. Det jeg bruger er fra Mill&Mortar
Nøj! En superlækker ret – og nem og gå til når først ingredienserne er fundet frem.
Jeg serverede (både kogte og stegte) blomkålsris til, da jeg ikke er så meget til almindelige ris. Det passede rigtig fint til retten :)
TAK for en skøn blog ( som jeg har opdaget alt for sent!)
Hej Lene,
Glad for at du fandt herind :)
Spændende med blomkålsris, det skal da prøves næste gang. Giver lidt ekstra god crunch til retten, forestiller jeg mig.
Jep, et indlæg om børn og mad ville være fantastisk. De kære børn har jo deres ideer, så en guideline er meget velkommen!,,,
Super! Jeg skal nok få skrevet noget, om hvordan vi gør, i løbet af de næste par uger :)
Glæder mig til at prøve opskriften – ser SÅ lækkert ud :)
Rigtig god fornøjelse, den er et stort hit hos os :)
Retten ser simpelthen så lækker ud, så jeg havde planlagt at ville lave det idag. Desværre kunne jeg ikke komme ind på din blog i løbet af eftermiddagen, så indkøb og madlavning måtte jeg gøre så godt som jeg nu huskede. Heldigvis havde jeg læst opskriften grundigt igennem igår, så resultat blev ganske fortræffeligt (og kæresten var helt vild med det!). Tak for endnu en skøn opskrift. /Helle
Ja, det var så frustrerende at siden var nede det meste af dagen. Men hvor er det godt at det lykkedes alligevel og vildt sejt at du kunne huske det meste af opskriften.
Jeg er glad for at det blev et hit :)
Kh Ann-Christine
Ej hvor skægt. Det ville jeg have lavet i weekenden. Men jeg nåede det aldrig.
Det ser og lyder bare så lækkert.
Hmm måske jeg skal prøve i denne weekend der kommer nu ? :)
Det lyder som en dejlig plan :) – og det smager skønt!
Dette måtte jeg bare prøve i dag, og det var virkelig virkelig lækkert! Der er altid sådan nogle dejlig opskrifter og ideer her på siden, så tusind tak for den tid du sætter af til at dele ud af det hele!! :)
Det er dejligt at høre! Og tusind tak, det er en sand fornøjelse fra min side :) Det er jo de sødeste mennesker der læser med herinde
Wow… Det ser vel nok lækkert ud! MMmmmmh… Det bliver jeg da nødt til at lave til aften :)
Jeg håber det blev godt :)
mums, det ser lækkert ud. Kunne man evt lave det i ovnen og sovsen i forvejen også varme det op når det skal bruges?
Sagtens. Jeg var så heldig at der var til min frokost dagen efter og der smagte det akkurat lige så skønt.
Hold nu helt fast. Det er nok nærmeste den lækreste ret jeg har set på diverse blogs.. Den SKAL prøves denne uge. Puha det ser lækkert ud.. Elsker indisk!!! Jeg har lige spist og er nu drønsulten efter din tikka masala!!!
Haha, hvor er du sød!
Det smager også virkelig godt :) Rigtig god fornøjelse med den i næste uge.
Uhm, det ser vildt lækkert ud! Jeg elsker Tikka Masala, men har aldrig prøvet at lave det helt fra bunden, så det skal jeg da afprøve en dag. :)
Jeg stemmer også for et indlæg om børn og kræsenhed. jeg synes det er SÅ forskelligt om de gider spise maden. Samme mad kan være et hit den ene gang, mens der nedlægges veto næste gang. Så er det altså svært at gennemskue?!
Fedt! Jeg må lige få lavet et indlæg med mine erfaringer, med mine to jævnaldrene og meget forskellige børn
Enig – det er også en af mine favoritter fra det indiske køkken, så det er tit noget, jeg vælger, hvis jeg får mulighed for at spise indisk :-)
Også mig, selv om jeg øver mig på at bestille retter jeg ikke kender. Det er bare så pokkers svært nogle gange når man af erfaring ved hvad der er godt ;)
Årh hvor ser det LÆKKERT ud!! Det skal vi prøve at lave, vi elsker stærk mad alle 3:-)
Sejt at S også er vild med det :)
Har aldrig prøvet Tikka Chicken Masala, men jeg kan se at det er noget der skal prøves snart :-)
Jeg kan forresten fortælle (med glæde) at vi får vores pizzaovn i weekenden, mine forældre kommer på besøg og har den med herned, så nu kan jeg snart komme igang med at teste den og fortælle om den er så god som vi håber den er ;-)
Jeg glæder mig til at høre om ovnen, uhmm så står menuen hos jer på varianter af lækre, lækre pizzaer den næste tid :)
Haha, ja den kommer nok til at stå på pizza og røget laks hele sommeren, for i år har jeg givet manden en røgeovn i fødselsdagsgave og begge ovne kommer i weekenden :-)
Uhh, ikke dårligt ;) Røget laks er en ret stor livret herhjemme!
Så har vi prøvet vores pizzaovn og den kan helt klart anbefales! Fantastiske pizzaer den kan fremtrylle, med den sprødeste bund :-)
Hvor lækkert! Jeg har lige spist jeres pizzaer med øjnene ;)
Vil det ødelægge saucen meget hvis jeg udelader mandlerne? Evt. har dem i en “tag selv” skål til de der måtte ønske det.
Nej, det kan du sagtens. Jeg elsker dem med mandler i, men den vil også være god uden
Herhjemme er det virkelig også en favorit – det smager himmelsk! :)
//Emilie
Meget :)
Har du en opskrift på naanbrød?
Yes, den kommer om lidt ;)
Nøj, hvor ser det lækkert ud! Jesper elsker indisk mad – og helt ærligt, så trænger han til lidt ekstra forkælelse med alt den tid og arbejdskraft han lægger i huset. Så i den kommende lange weekend, står den på indermad hos os. Med din opskrift under armen. Jeg glæder mig allerede.
Hvor dejligt at høre! Rigtig god fornøjelse med retten, dejligt at forkæle lidt :)
NamNam. Eeelsker kylling. Denne opskrift ryger i “det skal prøves” samlingen.
Fedt at høre! :)
Wauw, det ser virkelig lækkert ud. Glæder mig til opskriften på naan-brødet :)
Tak og naanbrødet er godt, det kommer på om et øjeblik :)
Uhm! lækker ret og flotte billeder. Jeg elsker også indisk mad, og vil gerne afprøve din opskrift på agurke mynte saucen :-)
Tusind tak! Og myntesaucen kommer på lige om lidt :)
Det ser virkelig lækkert ud – det skal vi prøve i næste uge :o)
Og ja tak til blogindlæg om børn og kræsenhed… God dag til dig.
Jamen, det må jeg lige fået gjort noget ved med det kræsenhedsindlæg :)
Ha´ en skøn dag
Det ser virkelig godt ud! Vi er også enormt glade for indisk mad, men er ikke så gode til at få det lavet efter vi har fået barn. Hun kan ellers ret godt lide det, men det er tit et værre mas at stå med alle krydderierne midt i ulvetimen med træt og sultent barn, der gerne vil hjælpe til., og jeg er ikke så god til at gøre dem klar aftenen før.
Det må jeg få gjort noget ved.
Ja, det kræver lidt lidt overblik, men egentlig så er retten overraskende hurtig at lave. Det virker mere omstændigt end det er, pga de mange ingredienser ;)
Dejligt at jeres datter også er vild med lidt krydret mad