Tikka Chicken Masala


Tikka Chicken Masala er virkelig noget af det bedste jeg ved fra det indiske køkken. En smagseksplosion af Garam Masala, chili, ingefær, nelliker, hvidløg og alverdens andre lækre sager.
Tikka Chicken Masala er et stort hit hos hele familien og bliver nydt med stor fornøjelse af både børn og voksne. Jeg servere den gerne med ris, hjemmebagt naanbrød og en kold blendet agurke myntesauce
Virkelig et lækkert måltid og min opskrift får I her …
Prøv også: min opskrift på kylling vindaloo >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Tikka Chicken Masala
- Masala marinade
- 2 dl græsk yoghurt 10 %
- 4 fed hvidløg, finthakket
- 3 tsk ingefær, fintrevet
- 3 tsk garam masala
- 1,50 tsk stødt gurkemeje
- 1 tsk chiliflager
- 0,50 tsk stødt nellike
- 2 lime, saften herfra
- salt
- sort peber, friskkværnet
- 600 g kyllingebryst, eller inderfilet
- Tikka masala sauce
- 2 løg, finthakket
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 2 tsk ingefær, fintrevet
- 2 tsk stødt gurkemeje
- 50 g mandler, hakket helt fint
- 4 spsk koncentreret tomatpuré
- 3 dl vand
- 4 spsk piskefløde
- salt
- sort peber, friskkværnet
- 2 spsk olivenolie, til stegning
- Til servering
- 3 dl basmati ris, kogt efter anvisning
- 1 håndfuld frisk koriander, grofthakket
- 30 g mandler, smuttede og grofthakkede
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Masala marinade
Kom yoghurt i en skål sammen med hvidløg, ingefær, garam masala, gurkemeje, chiliflager, nellike, salt og limesaft og rør det sammen til en marinade.
Skær kyllingekødet ud i 1 cm tykke strimler og vend dem i marinaden. Stil blandingen i køleskabet tildækket i min. 1 time og gerne længere.
Kom kyllingen og marinaden i et ovnfast fad og kom det i en forvarmet varm ovn ved 240 grader i 15 minutter.
Tilbered imens ris, tilbehør og saucen.
Tikka chicken masala-sauce
Sauter løgene i en gryde med olie ved middelvarme under omrøring, til de er blanke og gennemsigtige.
Tilsæt hvidløg, ingefær, gurkemeje, mandler, tomatpuré, og vand.
Kog op og lad saucen simre i 5 minutter, hæld kyllingen og marinaden fra det ovnfaste fad i saucen.
Varm godt igennem under omrøring og smag til med en anelse fløde. Tilsæt eventuelt også lidt vand eller grøntsagsboullion, hvis saucen er for tyk. Smag til med salt og friskkværnet peber.
Drys hakkede, smuttede mandler og grofthakket koriander over og server med ris.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej.
Skal kyllingen slet ikke svitses på panden, inden den skal i ovnen?
Vh. Søren
Hej Søren
Det plejer jeg ikke at gøre ved denne ret
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Det er en så fin funktion! Tak for det! Og lækker ret i øvrigt. Jeg tager inderfiletterne hele og så i ovnen. Det passer stadig fint med tiden og giver mindre arbejde. Jeg laver fuld opskrift sovser men har kun halv kylling (fordi der er 300g) i pakkerne, men det passer fint :)
Hej Anne
Dejligt at du synes godt om det! Mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine
Hej, virkelig god opskrift. Det smager så godt. Men er der en grund til at 3 ingredienser i saucen er streget over?
Mvh Lene
Hej Lene
mange tak, det er jeg glad for du synes :)
– overstregningen kan du blot klikke væk selv igen.
Den kommer af at man klikker på ingredienserne – det er en funktion som gør at man kan se hvor langt man er kommet til i madlavningen, hvilket særligt er en fordel ved lange opskrifter/ingredienslister/fremgangsmåder og til når der er børn i køkkenet.
Godt nytår
Kh Ann-Christine