Thaisuppe med kylling og kokosmælk
Krydret og fyldig thaisuppe med kylling og kokosmælk er en af mine favoritter!
Når vi laver thaisuppe herhjemme kan vi perfekt afstemme styrken fra chili, så den også er god for små chiliforskrækkede smagsløg. Jeg undlader i øjeblikket, at komme chili i under tilberedningen (eller bruger kun meget lidt), og så topper vi med finthakket chili og chili skåret i ringe ved servering.
Til Johan og Julie kommer jeg gerne et par håndfulde frisktkogte nudler i suppen.
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Thaisuppe med kylling og kokosmælk
- 2 kyllingebryst
- 5 champignon, skåret i både
- 1 løg, skåret i både
- 2 fed hvidløg, finthakkede
- 2 tsk ingefær, fintrevet
- 1 tsk stødt gurkemeje
- 1 galangarod, skrællet og skåret i tynde skiver
- 3 kaffirblade, fjern stilken i midten og striml bladene fint
- 1 rød chili
- 1 liter grøntsagsbouillon
- 2 stængler citrongræs, banket på langs og fintstrimlet
- 400 ml kokosmælk
- 1 spsk fishsauce
- 1 tsk sukker
- 10 cherrytomater, skåret i kvarte
- 0,50 rød peberfrugt, i strimler
- 1 lime, saften herfra
- 1 håndfuld frisk koriander
- 0,50 rød chili, skåret i ringe til anretning
- 125 g nudler
- 1 spsk kokosolie, eller sesamolie til stegning
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Skær kyllingebrystfileterne i mundrette stykker og sauter dem hurtigt i en sauterpande med kokosolie. Tag kyllingestykkerne op og læg dem på en tallerken, mens grøntsagerne sauteres.
Kom champignon på panden og brun dem ved høj varme, tilsæt løg, hvidløg, ingefær, gurkemeje, galangarod, kaffirblade, samt evt. finthakket rød chili efter smagsløg og mod. Kom også grøntsagsbouillon i gryden.
Skru ned for varmen og kom kyllingestykkerne i.
Tilsæt citrongræs i retten sammen med kokosmælk og fishsauce. Lad det simre i 10-12 minutter.
Tilsæt tomater og peberfrugt 5 minutter inden servering og smag retten til med lime, fishsauce og lidt sukker.
Server suppen i skåle eller dybe tallerkener og top med frisk koriander og frisk chili skåret i ringe.
Lyder virkelig lækkert – skal prøves. Et enkelt hurtigt spørgsmål – skal kaffirlime bladene være friske eller tørrede? :)
Det kan være begge dele, jeg bruger friske eller fra frost – da jeg fryser de friske ned, som jeg ikke får brugt
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Kan jeg bruge gurkemeje rod istedet for galangarod?
Kh
Anna
Hej Anna
Det kan du fint gøre. Smagen er helt anderledes og suppen vil få farve fra gurkemejen, men jeg tror det kan fungere rigtig godt.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hvilke nudler ville du bruge i suppen?😊
Risnudler eller ægnudler.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Mange tak for opskriften som jeg har lavet et par gange nu.
Jeg manglede noget dybde i smagen og gjorde som du foreslog i en anden kommentar, altså tilføjede mere lime og fish sauce. Det virkede perfekt.
Jeg brugte tørrede kaffir blade og kunne ikke finde galanga rod. Men suppen blev super lækker alligevel. Jeg tror jeg vil servere den for min far, der mener at kokosmælk er Guds gave til mennesket :-D
Dejligt at høre! Mange tak for din fine tilbagemelding på opskriften!
Håber din far bliver vild med den, det lyder jo lige som en suppe for ham :)
Rigtig god weekend til dig
Kh Ann-Christine
Jeg bor I Malaysia og alligevel kigger jeg på dine opskrifter, når det er det asiatiske retter jeg skal lave.
Du er super dygtig til at lave autentiske retter!
denne suppe smager himmelsk og tilføjet minfavoritliste.
Tusind tak
Hej Britt
Hvor er det sødt af dig at skrive det. Tusind tusind tak for din søde hilsen ♡
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine,
Jeg har købt din bog da jeg har været meget glad for dine online opskrifter. Da jeg forleden lavede denne Thaisuppe opskrift lagde jeg mærke til at der er forskel på opskriften (mængder/ingredienser) i henholdsvis bog og online. Er der en god forklaring på det? Og hvilken opskrift er så den (mest) rigtige at benytte?
Hej Thomas,
Hvor er det dejligt at høre, jeg håber du bliver glad for bogen også! :)
I bogen er den med grøntsagsboullion og her med kyllingeboullion, begge dele fungere lige skønt. Derudover er det vist mest tsk til gram og omvendt, men ellers samme opskrift, så vidt jeg lige kan se. Begge dele er lige rigtige og fungere med et velsmagende resultat.
Kh AC
Har lavet den her en del efterhånden. Den bedste opskrift på markedet hvis man kan sige det.
Vil anbefale man laver det nøjagtigt, med de ingredienser der står, ej heller forsøge med en slags hønsefond.
Smager vanvittigt godt hver gang
Hej
Kan man fryse thaisuppe ned og varme den op igen. Skal bruge den til konfirmation?
Kh Laila
Hvis du fryser den uden peberfrugt og tomater, men først tilsætter dem efter den er tøet op, så tror jeg det vil gå ganske glimrende :)
Kh AC
Elsker elsker thaisuppe… jeg har dog ikke lykkes at få en dybde frem i smagen. Har lavet opskriften et par gange, men synes at det mangler et tvist. Nogen ideer :-)
Tak for fantastiske opskrifter og et godt nyhedsbrev?
Det oplever jeg ikke selv, men prøv evt at brune kød og champignon lidt ekstra af, smag til med mere grøntsagsboullion og gerne rør- eller kokossukker, samt fishsauce, som også fremhæver smag og giver ekstra umamismag
Tak for din søde hilsen, det er dejligt at høre :)
Kh Ann-Christine
Nøj hvor jeg elsker din blog – man finder bare altid lige det man søger og lidt til. Min bedre halvdel og jeg har lavet en aftale om at forsøge at spise kødfri aftensmad hver anden dag her i januar, bare som en prøve, for at se hvad det gør ved os. Og var lidt bange for smagsløse retter, men nettet, og især din side, bugner jo af lækre alternativer. Jeg er hermed max motiveret! (og ja jeg ved godt at der er kyllingi denne suppe jeg kommenterer, men det var lige den sidste opskrift jeg faldt over. :-D
God dag og tak for endeløs og dejlig inspiration.
Hvor er du sød! Det er dejligt at høre ♡
Prøv evt også at kigge her, hvor jeg har samlet alle vegetarretterne, måske der er skønne nye favoritter iblandt :)
Tusind tak for din søde søde hilsen
Kh AC
Det er skam mig der takker ? Dejligt med det hele samlet ét sted, kan se at der er meget jeg får lyst til at prøve.
Tak for hjælpen.
Hej. Lavede din thai suppe med kokosmælk den anden dag og den var et kæmpe hit både hos naboen, og min datter på 2 år.
Virkelig nem opskrift og helt perfekt afstemt!
Tak for en super god opskrift!!
Vh Christina
Hvor er det skønt at høre, Christina ♡
Tusind tak for din fine hilsen
Kh AC
Hej Ann-Christine … tak for de skønne opskrifter. Har du prøvet at lave en byg-selv suppe :-) ? Altså en, hvor man snitter forskellige grøntsager, som man så kan komme i suppen. Jeg er nemlig i tvivl, om man lige skal koge dem lidt først eller om de skal være rå. Og har du evt et bud på, hvilke grøntsager det kunne være. Kh Lotte
Tænker du lidt ala en grøntsagssuppe som denne minestrone?
Kh AC
Hej igen
Nej, slet ikke. :-) Mere sådan noget a la et fad med forskellige grøntsager, kød og nudler osv, hvor man selv tager, hvad man lige synes, det skal være og lægger dem i sin egen suppeskål og hælder en fx karrysuppe over.
Ok, så er jeg med :)
Det er samme princip som den vietnamesiske nudelsuppe Pho Ga :) Der bruges frisk grønt i den suppe.
Hvis det er rodfrugter der skal i suppen, vil jeg koge dem først til de er næsten møre. Gulerødder og rødbeder kan dog fint skæres i super tynde stave og kommes direkte i en suppe.
Kh AC
Har lige serveret denne suppe samt en gullasch og en minestronesuppe for gæster og thaisuppen var klart favorit!
Den charmer enhver jeg laver den for! Heldigvis har vi ikke mindre en to velasorterede thaisupermarkeder i vores by.
Tusinde tak for denne skønne opskrift!
Fantastisk!
Tusind tak for den skønne tilbagemelding :)
Kh AC
I går stod den på din hønsekødssuppe med dit hjemmelavede hvidløgsbrød. Resterne blev i dag til den lækreste thaisuppe. Tak for dine dejlige opskrifter og inspiration!
Mvh Trine
Hej Trine,
Hvor er det skønt at høre – det er så dejligt når retten kan strækkes til to så forskellige skønne retter
Tak for din søde hilsen :)
Kh AC
Har du en fishsauce, du kan anbefale?
Jeg går altid efter de vietnamesiske fishsauce fra øen Phu Quoc, hvor de bedste fishsauces bliver lavet. De er ikke specielt dyre, men jeg synes de er bedre end dem fra Thailand.
Kh AC
Fantasktisk opskrift, tak for den! Lavede den i går til nogle gæster, og alle var vilde med den. Dejligt meget smag i :-)
Hvor er det dejligt at høre ♡
Tak for din søde hilsen
Kh AC
Hej,
Glæder mig til og prøve denne opskrift :) Ser super godt ud! Er opskriften til 4 pers.?
Pft
Sanne
Hej Sanne,
Ja, det er den.
Antal pers. på opskrifter er lige kortvarigt forsvundet i forbindelse med kommende opdatering – det kommer snart igen. Så spørg endelig bare :)
Kh AC
Hold nu fast en lækker suppe! Du har virkelig et talent for at gøre opskrifter nemme og virkelig, virkelig lækre! Har endnu ikke lavet noget herinde fra som ikke var en kæmpe succes! Tak, for masser af inspiration og lækker madkultur.
Hej AC. Først og fremmest tak for en vidunderlig blog. Den har jeg så meget glæde af. Du skriver her, at citrongræs skal fintstrimles og puttes i, men under opskriften, at den ikke skal spises? Jeg har lavet denne mange gange og mener at kunne huske, du før skrev, man blot skulle banke citrongræsset og lægge hele “pinden’ i. Det er det, jeg altid har gjort. Anbefaler du nu, at man blot finthakker, tilsætter og spiser? Jeg lavede din citrongræsmarinerede mørbrad i går, hvor citrongræs skulle tilsættes finthakket og det fungerede fint, så jeg hælder mod at fintstrimle og spise med? Jeg skal lave den igen i aften. Vi har thaiweekend her. Kh Nelly
Jeg har lige opdateret beskrivelsen under opskriften, så det forhåbenligt afklare det bedre :)
God fornøjelse :)
Kh Ann-Christine
Ej, hvor er du sød!
Tusind tak, det er jeg da virkelig glad for at høre :)
Det ser bare lækkert ud!! :)
Når jeg ser sådan en opskrift gad jeg godt spørge dig om, hvad I budgetterer med om måneden til mad, for der er godt nok mange forskellige ingredienser i. Har du planer om at lave et indlæg (eller flere) om mad og økonomi?
Venlig hilsen Mia.
Hej Mia,
Det er så lækkert – elsker de asiatiske råvarer og smage :)
Mange af tingene til en ret som denne er på mit basislager, så det er ikke meget jeg køber særligt ind til en opskrift som denne.
Vi prioritere mad og gode råvarer højt, men har samtidig stort set ingen madspild.
Jeg har noteret ønsket om mad/økonomiindlæg på min liste :)
Kh AC
Ej hvor ser det altså bare total lækkert ud og mega indbydende!
Bliver helt lækker sulten efter at smage det :)
God weekend! :)
Hvor køber du Galangarod og Kaffierblade
Hos asiatiske købmænd :)
Det smagte også helt vildt skønt :)
God weekend til dig
Kh AC
Hvor ser det bare lækkert ud! ?
Smager det meget igennem af ingefær? Jeg er ikke såå god til ingefær, men hvis det bare er med for at give smag, uden at smage igennem, tør jeg godt tilsætte det ??
Lækker suppe!
Hvilken fond bruger du / hvor køber du den? (Hvis man ikke laver den selv) Synes det er svært at finde.
For det meste koger jeg selv kyllingefond og fryser ned i portionsposer.
Ellers er jeg ret glad for at bruge herbamare økologisk grøntsagsboullion, og bruger selv den, når jeg ikke har hj.lavet kyllinge fond.
Den smager dejligt og er super anvendelig i mange retter.
Kh AC
Hej
Altid inspirerende at læse dine opskrifter, men må tit springe over fordi der er ingredienser som skal speciel-indkøbes. I denne hele tre ting. Kunne være rigtig fint med forslag til erstatninger, så man kan handle ind i almindelige supermarkeder.
Bare en tanke
Hej Cirkeline
Mange tak for din søde hilsen.
Det har jeg skrevet i tips under opskriften her – hvis du ikke har galangarod og kaffir, kan du undlade det. Resten af ingredienserne kan købes i de fleste almindelige større supermarkeder.
Kh Ann-Christine
Det smager ikke kraftigt af ingefær – men jeg kan også virkelig, virkelig godt lide ingefær … jeg tror det vil være en fordel at du starter ud med halv mængde ingefær og så smager til om den kan trække mere for dig, uden at det bliver for meget :)
Tusinde tak, det vil jeg prøve – den er hermed på madplanen til søndag ?
I øvrigt, tusinde tak for en fantastisk blog. Her hjemme er vi VILDE med dine opskrifter – og ikke mindst alle dine søde læsere, som også kommer med fantastiske kommentarer bl.a. ift. om retterne er fryseegnet, hvis du ikke selv har testet dette ? stor, stor ros til dig ??
Så dejligt, det lyder som en god plan! Og jeg er SÅ enig med dig, her er virkelig de sødeste læsere, som bidrager til en virkelig skøn stemning <3
Tusind tak!
Kh AC