Thai fiskefrikadeller / fishcakes
Thai fiskefrikadeller smager af rejseminder!
Både i Vietnam og i Thailand har vi smagt adskillige varianter og de er bare så lækre – og forskellige. Nogle gange er der sprøde grønne bønner i, nogle gange er der ris til og andre gange salat og en dip. På helt samme måde som de danske fiskefrikadeller tilberedes med stor variation – så kan disse også varieres med hvad man lige har. Så hvis kaffir ikke er i køkkenet, kan det erstattes af revet limeskal eller alternativt citron og man kan fint undlade karrypaste og stadig lave nogle lækre thai fiskefrikadeller.
Den vigtigste asiatiske ingrediens i mit køkken (udover de ting man kan købe i et alm supermarkeds grøntafdeling som; ingefær, lime, chili, citrongræs, koriander, basilikum osv) er en god fishsauce. Med sådan en kommer man langt. Den holder længe, giver en fantastisk smag til asiatiske retter og jeg bruger den også ofte i en vinaigrette til en hurtig salat. Køb gerne en fra Phu Quoc – den smukkes bounty ø, som producerer den bedste fishsauce i Vietnam.
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Thai Fiskefrikadeller
- 400 g torskefilet
- 150 g rejer, drænede/frosne
- 0,50 stængel citrongræs, finthakket
- 2 kaffirblade
- 1 spsk rød karrypasta, eller thai chili paste
- 1 tsk ingefær, fintrevet
- 1 fed hvidløg, presset
- 3 spsk fishsauce
- 1 æg
- 1 spsk hvedemel
- 1 håndfuld frisk koriander, finthakket
- 150 g haricots verts, finthakkede
- 2 forårsløg, finthakkede
- 1 tsk salt
- 1 tsk sukker
- 0,50 dl sesamolie
- Dip
- 0,50 dl riseddike
- 2 spsk fishsauce
- 2 spsk kokossukker, eller rørsukker
- 0,50 dl vand
- 1 rød chili, finthakket
- 1 tsk ingefær, finthakket
- 0,25 agurk, skåret i fine tern
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Dip
Rør alle ingredienserne sammen og lad det trække i en skål på køkkenbordet – rør et par gange for at opløse sukkeret.
Asiatiske fiskefrikadeller
Kom alle ingredienserne, på nær forårsløg og bønner,
I blenderskålen til en stavblender eller i en foodprocessor. Kør, til det har en ensartet konsistens, men ikke er helt fint. Rør med en ske de finthakkede bønner og forårsløg i.
Form farsen til frikadeller og steg dem i olie på en varm pande i ca. 5-7 minutter på hver side.
Kan fiskefrikadellerne fryses ? Tænker på om rejerne kan tåle at blive varmet op 2 gange, altså ved tilberedningen og når de varmes efter frysning.
Jeg plejer ikke at fryse dem, men du kan evt spørge fiskehandleren om et godt råd til det :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hende Dak fra kiin kiin sværger til de skal frituresteges.
Lyder lækkert, dem går jeg igang med.
Jeg har ledt efter en rugbrødskage, ikke fundet nogen fra dig, har en ide om, at du bor i Sønderjylland.
Nå men da jeg var barn, lavede min mor ofte rugbrødskage, og jeg mener bestemt ikke, at det var en hun bagte.
Revet rugbrød, flødeskum, måske farin eller chokolade. Kan du hjælpe mig. Min hund Cookie bliver et år på tirsdag, og hundene skal have leverpostejs lagkage, men vi voksne skal have rugbrøds lagkage. håber du kan hjælpe mig. Bedeste hilsner Britta
Hej Britta
Det har jeg ikke desværre, men så må jeg da se at få lavet en opskrift med rugbrødskage på et tidspunkt. Tak for din fine opfordring og god fødselsdagsfejring
Kh AC
Hej Valdemarsro
Kan ingredienserne bruges i spyd lavet med fars af svinekød og rejer? Ville du tilføje eller erstatte noget i sådan en fars?:)
Ja, sagtens :)
Hvilket tilbehør udover dip?
Fx ris eller en gang lækre nudler som disse med edamamebønner
Det ser lækkert ud. Kan de mon også laves i ovnen?
Ja, det kan de sagtens :)
Og så skal agurken lige ned i dippen.
Godt spottet, den var lige røget ud og er nu tilføjet til opskriften igen :)
Hej du
Jeg har lavet de her flere gange nu, og alle er vilde med dem! Dog, har jeg en dip som fungerer endnu bedre end din, og jeg så tænkte jeg at det altid er skønt at udveksle erfaringer. Vores fik vi på et madlavningskursus i Vietnam.
2 friske røde chilier, 2 fed hvidløg, 1/2 dl limesaft, 1/2 dl fiskesauce, 3spk sukker og 1dl vand koges hurtigt op og så er den klar!
Hvor er det skønt at høre! Den dip du nævner laver vi også en ala det samme jævnligt og synes også den er skøn ♡ – der er så mange skønne dips mv i det asiatiske køkken. Alt mad er jo smag og behag og vi synes denne fungere og smager akkurat lige så skønt.
Kh AC
Hej En spændende opskrift, som jeg bestemt vil prøve en af dagene.
Hej Liselotte,
Det er dejligt at høre! Vi er ret vilde med de asiatiske krydrede fiskefrikadeller herhjemme, og jeg håber du synes om dem :)
Kh AC
Så fik jeg lavet fiskefrikadellerne, og de er virkelig gode. Sparede dog lidt på karrypastaen, da min var en hot udgave, og det fungerede fint
dejligt at høre :)
Hej,
Er det muligt at udelukke citrongræs, eller erstatte med andet?
Mvh,
Betina
Du kan fint undlade det :)
– men hvis du har mulighed for at købe citrongræs og blot sjældent for det brugt, så kan det evt finthakkes og fryses ned, eller man kan stille dem i en lille kande eller vase i køkkenet, hvor de kan holde sig rigtig længe.