Thai Beef Salad


Thai Beef Salad er en nem salat fyldt med smag, farver og sprødhed – lige som man kender det fra det lækre asiatiske og thailandske køkken, som har en særlig plads i mit hjerte.
Jeg er vild med smagen af krydderurter, fishsauce, salat, peanuts – ja alle smagskombinationerne, som rummer alle nuancer og grundsmage.
Det er så lækkert!
Prøv også: skønne opskrifter fra det asiatiske køkken her >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 2 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Thai beef salad
- Salat
- 125 g blandet salat
- 1 forårsløg, i tynde ringe
- 1 agurk, halveret og skåret i skiver
- 1 håndfuld frisk koriander, grofthakket
- 1 håndfulde frisk mynte, grofthakket
- 1 håndfuld thaibasilikum, (kan undlades)
- Bøf
- 1 tykstegsbøf
- 1 spsk sesamolie, eller anden olie til stegning
- 1 tsk smør
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Dressing
- 2 spsk fishsauce
- 1 spsk sesamolie
- 4 spsk soja
- 1 fed hvidløg, presset
- 1 rød chili, finthakket
- 1 øko lime, saft og skal
- 1 spsk ingefær, fintrevet
- Derudover
- 3 spsk saltede peanuts, grofthakkede
- 1 håndfuld krydderurter, (mynte, koriander og basilikum) til pynt
- 1 rød chili, i ringe (kan undlades)
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Rør dressingen sammen i en skål og lad den trække lidt.
Gør alle ingredienserne til salaten klar og vend dem sammen på et stort fad.
Varm en grillpande op med smør og olie og steg bøffen i 2-3 minutter på hver side ved høj varme. Tag bøffen af panden og lad den hvile på et skærebræt i 4-5 minutter. Krydr den med salt og friskkværnet peber og skær bøffen i tynde skiver.
Vend salaten med dressingen. Anret salaten med oksekød i skiver og drys peanuts, chiliringe og krydderurter over.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej,
Lidt forvirret mht løg. I opskriften står der rødløg, men jeg kan kun se forårsløg på billedet af den lækre Thai beef salat. Hvad passer bedst til denne salat?
Tak for alle de lækre opskrifter på din hjemmeside😊
Venligst, Søs
Tak for din søde hilsen og at gøre mig opmærksom på det – det var en skrivefejl og er rettet nu :)
Skøn sommer til dig
Kh Ann-Christine
Endnu en fantastisk lækker ret!
Hvor er det dejligt at høre :)
Hej
Har du måske en opskrift på vietnamesisk beef salat ?
Jeg har været i Vietnam og fik det flere gange der. Det er svært at definere alle de lækre specielle smage.
Måske kan du hjælpe ?
Vh Charlotte
Hej Charlotte
Jeg synes ikke de vietnamesiske skiller sig væsentligt fra de thailandske, som vi spiste mens vi var i Asien. Mest handler det om at bruge krydderurterne og rigeligt af dem + der kan være lidt forskel på sorterne af krydderier.
Har du mon prøvet denne her?
Kh AC