Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/texmex-risret-med-oksekoed/ Aftensmad Bålmad, Efterår, Familiefavoritter, Forår, Mexicansk, Nem Hverdagsmad, Opskrifter til børn - Hverdagsfavoritter børn, Sommer, Vinter

Texmex risret med oksekød

Smovset og lækker texmex risret med oksekød og cheddar. Den er virkelig lækker og super nem at lave. Man skal ikke lade sig skræmme af ingredienslisten, for en del er såmænd blot basisvarer og krydderier, som man allerede har i krydderiskuffen.

Jeg har for længe siden delt min opskrift på vegetarisk mexicansk risret. Den er stadig et hit! Jeg varierer den også indimellem ved at lave den om til denne ret – en texmex risret med oksekød, som er videre-inspireret fra min første opskrift.

Få din madplan fra Valdemarsro her >>

Texmex risret med oksekød
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT45MPT35M4
Ingredienser
  • 1 løg, finthakket
  • 4 fed hvidløg, finthakket
  • 1 gulerødder, groftrevet
  • 400 g hakket oksekød
  • 200 g squash, groftrevet
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • 2 tsk stødt koriander
  • 0,50 tsk stødt kanel
  • 2 tsk røget paprika
  • 250 g basmati ris
  • 7 dl grøntsagsbouillon
  • 30 g soltørrede tomater i olie, i olie
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 dåse sorte bønner
  • 125 g cherrytomater, skåret i tynde både
  • 140 g majs, fra dåse eller frost
  • 30 g jalapenos, finthakkede
  • 2 spsk olivenolie, til stegning
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Til servering
  • 1 avocado, skåret i tern
  • 1 håndfuld frisk koriander, grofthakket
  • 25 g jalapenos
  • 125 g cheddar ost, friskrevet
  • 1 dl cremefraiche 18 %
  • 75 g nachos
  • 1 lime, skåret i både
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Kom løg, hvidløg og gulerødder i en gryde med olie og sauter ved middelvarme, til løgene er bløde. Tilsæt oksekød og brun det godt af ved høj varme under omrøring.

Kom squash, spidskommen, koriander, kanel, røget paprika og basmatiris i gryden og rør det godt sammen.

Rør grøntsagsboullion, soltørrede tomater og hakkede tomater i og kog op under omrøring. Låg på og lad det simre ved svag varme i cirka 17-18 minutter.

Tilsæt bønner, tomater og majskerner og varm igen op til kogepunktet. Læg låg på, lad det stå ved lav varme i cirka 5 minutter. Sluk for varmen og lad retten stå under låg i cirka 10 minutter, mens den trækker smag og risene bliver møre.

Rør halvdelen af cheddar i sammen med jalapenos i (server dem evt som tilbehør, hvis nogen ved bordet, ikke er til stærk mad) og smag til med salt og friskkværnet peber.

Anret i dybe tallerkener, toppet med avocadotern, koriander, jalapenos, cremefraiche og lidt lime til at dryppe over, samt sprøde tortillachips.