Texmex risret med oksekød


Smovset og lækker texmex risret med oksekød og cheddar. Den er virkelig lækker og super nem at lave. Man skal ikke lade sig skræmme af ingredienslisten, for en del er såmænd blot basisvarer og krydderier, som man allerede har i krydderiskuffen.
Jeg har for længe siden delt min opskrift på vegetarisk mexicansk risret. Den er stadig et hit! Jeg varierer den også indimellem ved at lave den om til denne ret – en texmex risret med oksekød, som er videre-inspireret fra min første opskrift.
Få din madplan fra Valdemarsro her >>
Arbejdstid 35 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Texmex risret med oksekød
- 1 løg, finthakket
- 4 fed hvidløg, finthakket
- 1 gulerødder, groftrevet
- 400 g hakket oksekød
- 200 g squash, groftrevet
- 2 tsk stødt spidskommen
- 2 tsk stødt koriander
- 0,50 tsk stødt kanel
- 2 tsk røget paprika
- 250 g basmati ris
- 7 dl grøntsagsbouillon
- 30 g soltørrede tomater i olie, finthakket
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 dåse sorte bønner
- 125 g cherrytomater, skåret i tynde både
- 140 g majs, fra dåse eller frost
- 30 g jalapenos, finthakkede
- 2 spsk olivenolie, til stegning
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Til servering
- 1 avocado, skåret i tern
- 1 håndfuld frisk koriander, grofthakket
- 25 g jalapenos
- 125 g cheddar ost, friskrevet
- 1 dl cremefraiche 18 %
- 75 g nachos
- 1 lime, skåret i både
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Kom løg, hvidløg og gulerødder i en gryde med olie og sauter ved middelvarme, til løgene er bløde. Tilsæt oksekød og brun det godt af ved høj varme under omrøring.
Kom squash, spidskommen, koriander, kanel, røget paprika og basmatiris i gryden og rør det godt sammen.
Rør grøntsagsboullion, soltørrede tomater og hakkede tomater i og kog op under omrøring. Låg på og lad det simre ved svag varme i cirka 17-18 minutter.
Tilsæt bønner, tomater og majskerner og varm igen op til kogepunktet. Læg låg på, lad det stå ved lav varme i cirka 5 minutter. Sluk for varmen og lad retten stå under låg i cirka 10 minutter, mens den trækker smag og risene bliver møre.
Rør halvdelen af cheddar i sammen med jalapenos i (server dem evt som tilbehør, hvis nogen ved bordet, ikke er til stærk mad) og smag til med salt og friskkværnet peber.
Anret i dybe tallerkener, toppet med avocadotern, koriander, jalapenos, cremefraiche og lidt lime til at dryppe over, samt sprøde tortillachips.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Har lige prøvet din opskrift, og hvor er det lækkert 😃 Jeg har et enkelt spørgsmål. Skærer du de soltørrede tomater i mindre stykker? I opskriften synes jeg, det der ud som om, at de kommer hele i.
Vh Tina
Hej Tina
Hvor er det dejligt at høre! Tak for din fine tilbagemelding på opskriften
Jeg hakker dem fint, det er skrevet på nu :)
Kh Ann-Christine
Smager så godt. Men du skriver ikke opskriften hvornår risene skal i ??? men tænker det må være sammen med grønsagdboullion ??
Hej Marianne
hvor er det dejligt at høre! Basmatiris står i fremgangsmåden i afsnit 2, og skal i sammen med squash og krydderier. Det går dog også lige så fint at komme dem i sammen med grøntsagsbouillon :)
Kh Ann-Christine
Er det mig som er blind og ikke kan læse hvornår risene skal i? Vil så gerne prøve den her ret af ☺️
Vh Anne
Hej Anne
Risene skal med i retten, som beskrevet i afsnit to i fremgangsmåden
God fornøjelse
Kh Ann-Christine