Tex Mex Majskolber
Dette er helt sikkert min sommerfavoritmajs!
Tex mex majskolber med mayo, ost og chili – de er greasy og smager herligt.
Jeg tror faktisk de er umulige at spise uden medfølgende ‘uhmm’ lyde. De er også umulige at spise uden at det griser lidt – men det er jo så en anden sag. For de smager toplækkert og gør sig rigtig godt til både mexicanske og tex mexopskrifter, og til andre af sommerens grill retter. Jeg kan i hvert fald snildt se dem i en servering med spareribs og en god sprød salat.
Arbejdstid 10 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Tex Mex Majskolber
- 4 majskolbe
- 4 spsk cremefraiche 38%
- 2 spsk mayonnaise
- 4 spsk cheddar ost, fintrevet
- 0,50 tsk røget paprika
- 1 knivspids cayenne peber
- 1 håndfuld frisk koriander, finthakket
- 1 tsk chiliflager
- salt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Grill majsene eller kog dem i letsaltet vand i ca. 10-15 minutter, til de er møre.
Rør mayonnaise og cremefraiche sammen i en skål. Bland krydderier, koriander og ost godt sammen i en skål.
Smør først de lune majs med cremefraiche- og mayonnaiseblandingen og vend dem derefter i krydderierne.
Server straks de herligt uimodståelige greasy majskolber, gerne ledsaget af et par servietter til fingrene.
Hej Ann-Christine. Hvis du vil koge majsene med bladene som ses på billedet. Hvodan gør du så det? Skal de stå i en gryde? Ser lækre ud dem vil jeg prøve når vi skal ha vejfest her på lørdag. Kh Lene
Hej Lene
Når jeg koger majskoblerne, plukker jeg bladene af først.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Ser så lækkert ud👍 Griller du majsene med eller uden dækblade?
Jeg fletter bladene først, som vist på billedet og griller dem på indirekte varme til de er møre.
Kh Ann-Christine
Åhh, du laver altid sådan noget lækkert mad – gid jeg havde mere tid til det, fro så ville jeg afprøve hver og en af dine skønne opskrifter:-)
Tusind tak og ja, der er jo efterhånden en hel del at gå i gang med her på siden :D Jeg tror efterhånden at vi er på den anden side af 500 opskrifter, så det må med sikkerhed tages i små bidder uanset ;)
Kh AC
Jeg plejer når jeg bruger grillen, at lægge dem i blød i en balje. Lade ligge en halv time. Dryppe af. Alt med blade. Meget vigtigt da de holder på vandet. På grillen, og lade dem simre på direkte en halv times tid. Af med blade og på med krydderier og smør som DU syntes. Waw
Åh majskolber – SÅ gude godt ;)
Jeg kan altså også varmt anbefale majskolber med bbq sauce på også en tur på grillen – uf det er godt.
….eller bare en tur i ovnen hvis grillvejret fejler ;)
Hvornår skal cheddar osten så bruges? Og skal det blandes med dressingen? Synes heller ikke lige jeg kan se osten på billedet 🫣🩷
Osten røres i dressingen – det står i beskrivelsen afsnit 2
Kh Ann-Christine
Dét skal prøves til en gang hjemmelavet spareribs, mums :)
Mmmm. De lyder lækre. Det er godt nok længe siden jeg har fået hele majs. Vi taler år ;)
Jeg synes ikke at have set danske majs i tilbudsaviserne/butikker, men måske øko? Hvis man overhovedet kan få det.
Ja, gad vide om de blev leveret med grøntsagskasserne i sidste uge eller … eller om vi fandt dem i Super Brugsen, det husker jeg ærligt talt ikke.