Teriyaki laks med sesam og grønt
Saftig teriyaki laks med sesam, serveret med lynstegte grøntsager i en lækker krydret marinade og med ris. Mums, det smager godt! Dejlig smovset og fyldt med god smag.
Retten er hurtig at bikse sammen, gør alle grøntsagerne klar og rør marinaderne sammen på forhånd. Sæt risen til at koge og så går det ellers tjept med at få lavet et dejligt måltid, for både laks og grøntsager skal blot lyntilberedes, så beholder det nemlig både saftigheden og lidt sprødhed til det grønne.
Prøv også: opskrift på fiskekager i bowl med ris >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Teriyakilaks med sesam og grønt
- Teriyakimarinade
- 3 spsk teriyaki
- 1 spsk soja
- 1 fed hvidløg, presset
- 1 spsk brun farin
- 1 tsk ingefær
- 1 tsk riseddike
- 1 spsk sesamolie
- Laks og sesam
- 600 g laksefilet, skåret i tern på 2 cm
- 25 g sesamfrø
- Stegt asiatisk kål med pak choi
- 4 gulerødder, i tynde stave
- 400 g spidskål, fintstrimlet
- 400 g pak choy, groftstrimlet
- 1 dl grøntsagsbouillon
- 1 spsk rød karrypasta
- 1 tsk soja
- 2 fed hvidløg, presset
- 1 tsk ingefær, fintrevet
- 2 spsk sesamolie
- Til servering
- 3 dl basmati ris
- 30 g sesamfrø
- 1 lime, i både
- 1 håndfuld frisk koriander, eller bredbladet persille
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kog ris efter anvisning på emballagen.
Teriyakilaks med sesam og grønt
Rør alle ingredienserne til marinaden sammen. Vend laksetern med marinaden og kom på en bageplade med bagepapir. Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 7-10 minutter til laksen er perfekt tilberedt.
Stegt asiatisk kål med pak choi
Rør grøntsagsboullion, karrypasta, soja, hvidløg og ingefær sammen i en skål, til det er en ensartet marinade.
Steg gulerødder, spidskål og pak choi i olie på en pande ved middelvarme til kålen falder sammen. Hæld marinaden på panden med kål og vend det godt sammen. Smag til med lidt limesaft.
Server teriyaki laks med ris og lynstegte grøntsager. Drys med sesamfrø og koriander eller persille inden servering.
Hej
Kan jeg bruge en købt teriyaki sauce i stedet for selv at lave den?
Hej Inger
Teriakymarinaden er ikke det samme som den teriakysauce, man køber i supermarkedet – men den færdigkøbte sauce indgår i marinaden.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hejsa.
Tak for mange lækre opskrifter! Mht denne her….. laksen blev super lækker og velsmagende med den marinade, men holy moly marinaden/saucen til grøntsagerne var stærk. Jeg vil nærmest kalde den uspiselig, og vi elsker stærk mad. Jeg tilsatte ca 3 skefulde brun farin til saucen, og vi syntes stadigvæk, at den havde rigeligt med bid. Jeg fulgte opskriften til punkt og prikke, men måske det har noget at gøre med, at jeg bruger en rød karrypasta fra en asiatisk butik – måske den er stærkere i smagen. Hvad bruger du i denne opskrift?
Opskriften er dog stadigvæk “en keeper”, men vil nøjes med 1/3 så meget rød karry pasta næste gang.
Tusind tak for din søde hilsen.
Uh ja, det er helt sikkert en stærk karrypasta du har fat i. Til opskriften her har jeg brugt den fra supermarkedet, den er mild og ikke særlig stærk.
Du må endelig prøve den igen, med 1/3 mængde af den stærke karrypaste :)
Kh Ann-Christine
Vi skal undgå madspild, men her er næsten 2 kg mad til 4 Pers??
Hej Mads Bo
Jeg synes mængden i denne opskrift er ganske passende. I al almindelighed anbefales en beregning på 600-800 g mad pr person (voksen til aftensmad) så denne opskrift er såmænd meget passende mængde til en familie på 4 personer.
Antal af gram skal man dog tage lidt som en generel vejledning, da det er meget forskelligt hvor meget man har behov for og hvilket næringstæthed der er i de gram man så spiser. Nogle dage er man mere sulten, og andre dage ikke + det kan variere fra person til person.
Men uanset, har du noget til overs, så kan det snildt spises dagen efter til frokost.
Jeg har skrevet en artikel om at undgå madspild her
Kh Ann-Christine
Hejsa! Er det afgørende med sesamolie? Jeg synes det er en kostbar ting at købe, og jeg frygter det når at blive for gammelt.
Opskriften ser vældig god ud ellers :)
Du kan fint bruge en anden olie efter eget valg.
Rigtig god fornøjelse :)
Kh Ann-Christine
Skal man drysse sesamfrø på laksen inden den kommer i ovnen? Mvh Kate :-)
Ja, det plejer jeg at gøre – så bliver sesamfrøene ristet samtidig og smager ekstra godt :)
Kh Ann-Christine