Teriyaki kylling med ris og grøntsager
Teriyaki kylling med ris og grøntsager er en virkelig lækker nem og velsmagende ret, som fint kan opgraderes med endnu mere grønt tilbehør, hvis man trænger til et boost grøntsager.
Den lækre ret smager så skønt og hitter stort hos hele min familie.
Bonus er tilmed, at opskriften er hverdagsvenlig, så man snildt kan have måltidet klar til servering på omkring små 30 minutter og jeg har tilføjet godt med den lækre teriyakisauce, så den er ekstra smovset!
Prøv også: min opskrift på spidskålssalat med æble >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Teriyaki kylling med ris og grøntsager
- 400 g kyllingefilet, i tern
- Teriyaki marinade
- 6 spsk teriyaki, sauce
- 2 spsk soja
- 2 fed hvidløg, presset
- 2 spsk brun farin
- 3 tsk majsstivelse
- 2 tsk ingefær, friskrevet
- 2 tsk riseddike
- 0,50 dl vand
- 1 spsk sesamolie, eller anden olie til stegning
- Til servering
- 300 g basmati ris
- 150 g pillede edamamebønner
- 1 broccoli, i buketter
- 2 stængler forårsløg, skåret i ringe
- 1 spsk sesamfrø
- 1 lime, skåret i både
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Ris
Kog risene i en gryde, efter anvisningen på emballagen, mens kylling og grøntsager tilberedes.
Teriyaki kylling
Kom teriyaki, soja, fed presset hvidløg, brun farin, ingefær, riseddike og vand i en skål, sigt majsstivelse i og rør det godt sammen til en marinade.
Steg kyllingerne på en pande med olie ved høj varme i 3-4 minutter på alle sider. Skrue ned til lav varme og tilsæt teriyaki marinaden. Vend kyllingen jævnligt og lad det tilberede ved lav varme i 10 minutter til kyllingen er gylden og gemmenstegt.
Grøntsager
Kom broccolibuketter, i en gryde med kogende letsaltet vand og lad dem koge i 1 minut. Tilsæt frosne edamamebønner, rør rundt og hæld straks vandet fra.
Servering
Anret ris, broccoli, edamamebønner og kylling i dybe tallerkener eller skåle. Drys sesamfrø og forårsløg over og server med limefrugt skåret i både, til at dryppe over.
Fantastisk ret! Vil høre om man kan bruge frossen kylling? Skal lave til ca 20 personer og er lidt i tidspres.
Ja, blot kyllingekødet er tøet op først (helst i køleskabet)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan man fx lave marinaden og putte over kyllingelår som skal i ovn?
Ja, det bliver også lækkert. Pensl dem evt et par gange undervejs i bagning.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Endnu en virkelig skøn opskrift. Lavede lyn stegte grøntsager til( løg. Peberfrugt. Chili. Gulerødder og squash) da familien ikke er vild med brokoli..Det fungerede super godt.
Uhm, det lyder også lækkert! mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine
Jeg er vild med retten og vil lave ekstra teryaki-sauce til nedfrysning. Når du fryser teryakisaucen ned (når du laver ekstra. Gør du det da med en helt rå teryaki-sauce?
Det kan jeg godt forstå, det er også rigtig lækkert at have :)
Jeg koger den lige lynhurtigt op og sætter den derefter i køleskab og fryser ned, når den er kølet af.
Rigtig god fornøjelse og god weekend
Kh Ann-Christine
Tak skøn søndag til dig
Der er absolut en af vores yndlings retter her hjemme! :) findes der en vegetarisk opskrift, hvor Teriyaki marinaden indgår?
Hej Maria,
Hvor dejligt! Nej, det har jeg ikke lavet vegetarretter med (endnu), men du kan fint bruge den som tilbehør til nudler og grønt, samt eksperimenter med den til mine vegetar opskrifter.
Kh Ann-Christine
Supergod ret. Vi syntes at gröntsagerne blev lidt ferske. Kan man göre noget med dem eller jeg havde måske kogt dem for länge…
Tusind tak :)
Jeg koger dem bare lynthurtigt i max 1 minut, så er de sprøde og lækre med smag. Vend dem evt i lidt af teriakymarinaden
Kh AC
Tak for en virkelig lækker ret! Den er både virkelig lækker og nem at gå til.
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din fine hilsen og tilbagemelding på opskriften.
Dejlig dag til dig
Kh Ann-Christine
Hej!
Kan man bruge okse tykstegsfilet istedet for kylling? Hvis ja, hvordan ville du så skære det og hvor lang tid ville du stege det?
Jeg har fået købt santa marias teriyaki sause med sesamolie, går det fint nok, tænker du eller skal det være ren teriyaki, på forhånd tak?
Hej Marlene
Jeg kender ikke Santa Marias teriyaki, men mon ikke den fint kan bruges, prøv det endelig :)
Kh AC
Tak for den lækre opskrift!
Kan man fryse den færdiglavede ret ned, eller vil du anbefale at teriyakimarinaden fryses for sig?
På forhånd tak!
Hmmm nu har jeg lavet den 2 gange, og begge gange bliver saucen alt for flydende og tynd. Så jeg er blevet nødt til at hælde meget af den fra igen, for ellers vil kyllingen bliver totalt gennemkogt inden al væsken er simret ind. Og på trods af afholdt væske hænger marinaden stadig ikke fast på kyllingen. Så den lækre klistrede konsistens du har på billedet opnår jeg overhovedet ikke. Min Teriyaki er ligeså flydende som soya (er fra Kikkoman) – findes det i forskellige udgaver? Hilsen Bettina
Hej Bettina,
Det er mængden af majsstivelse du skal justere på, for at få en tykkere sticky sauce. Jeg bruger gerne en stor pande, så fordamper væden også, men juster gerne til med ekstra majsstivelse og lad saucen koge godt op, så den tykner.
Kh AC
Hejsa kan kylling og sovs tilberedes i en wok, hvis jeg er i tvivl om, hvovidt min pande er stor nok? Jeg skal lave til fem personer?
Ja, sagtens, det kan fint fungere :)
Kan man lave teriyaki saucen selv?:)
Opskriften lyder rigtig lækker.
Hvilken (mærke) teriyaki bruger du?
Kan ikke huske mærket, men i øjeblikket er det en økologisk købt i Føtex
Jeg har i dag lavet denne ret og det smagte fantastisk. Virkelig lækkert?
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen
Kh Ann-Christine
Har du ristet dine sesamfrø? :) har lige lavet retten og glæder mig til at smage den?
Ja, men det er helt frivilligt, begge dele smager dejligt :)
God fornøjelse
Kh AC
Vi lavede den med tofu herhjemme. Og tilføjede en rød peber ? det kan altså også virkelig anbefales ! Jeg stegte bare tofuen i olie til den var sprød og lækker og så tilførte sauce og grøntsager og stegte det hele sammen. Vi lavede nudler til og det blev bare skønt! Tak for dine opskrifter ??
Tusind tak for din søde hilsen, hvor er det dejligt at høre :)
Kh AC
Hej
Kan man undlade ingefær? Vi har det normalt ikke hjemme.
Ja, det kan du godt
Kh AC
Bruger du teriyaki sauce eller teriyaki krydderi fra santa maria? :-)
Hov, jeg fik ikke læst tidligere spørgsmål! Jeg har fået svar på mit spørgsmål! :-)
Kan man bruge andet end majsstivelse eller udelade det? Har det ikke i huset og der skal jo ikke bruges så meget.
Du kan bruge hvedemel i stedet, det er blot til at jævne saucen med :)
Hvor køber du teriyaki? Er det et krydderi, en sauce eller…?
Det er en sauce og står sammen med soja i supermarkederne
Kh AC
Tak for endnu en god opskrift :-)
Vil lige gøre dig opmærksom på at der i opskriften står riseddike i fremgangsmåde-teksten og æblecidereddike i ingredienslisten. Jeg så det først da jeg var kommet hjem med æblecidereddike og forsøgte mig med dette hvilket fungerede helt fint. De havde alligevel ikke mirin (eller risvineddike) som jeg plejer at bruge til Teriyaki sauce.
Godt du lige skriver det. Jeg havde skrevet opskriften med riseddike først, men besluttede mig for at lave det om, da jeg altid har æblecidereddike i køkkenet og man behøver jo ikke købe særligt ind til retten for det ;)
Godt du løste det og at det smage godt :)
Kh AC
Åh, det lyder bare så godt:-)
Kan det passe at udskrifts-funktionen ikke virker på hverken computer eller telefon? Plejer altid at udskrive, men i dag er der ikke noget, som virker………….
Næ, det virker fint her og vi har ikke ændret nogle indstillinger omkring dette
Kh AC
Det glæder vi os til at smage.
Rigtig god fornøjelse med retten :)
Kh AC
Tak for de fantastiske opskrifter :-)
Kan man lave en kold dressing til Teriaky Kyllingen – tænker den kan blive lidt tør, eller er der lidt sovs ved?
På forhånd tak
Camilla
Jeg synes teriakysaucen er rigeligt, så hvis du gerne vil have ekstra, så vil jeg blot anbefale at lave dobbeltportion af den :)
Tak for din søde hilsen
Kh AC