Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/tarteletter-hoens-asparges/ Aftensmad Buffet, Forretter, Julefrokost, Juleopskrifter, Mormormad, Natmad

Tarteletter med høns i asparges

Høns i asparges fyldt i tarteletter – klassisk og altid godt!

Det er et hit i min familien og det er en dejlig traditionel ret at servere til både julefrokoster, påskefrokoster og til en dejlig aftensmad til både hverdage og weekender. Nemt og lækkert og så kan man jo altid servere en kålsalat og lidt gnavegrønt til som tilbehør i hverdagene.

Det er også en skønt som restemad, efter man har tilberedt en hel kylling eller suppehøne. Fyldet kan tilberedes dagen i forvejen og lunes inden servering.

Prøv også: opskrift på lækker hønsesalat >>

Tarteletter med høns i asparges
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT45MPT30M4
Ingredienser
  • Kogt kyllingebryst eller hønsebryst
  • 2 hønsebryst
  • 3 dl grøntsagsbouillon
  • 1 gulerødder, i tern
  • 1 løg, i tern
  • 2 laurbærblade
  • 5 peberkorn
  • 1 tsk salt
  • Fyld til Tarteletter
  • 40 g smør
  • 2 spsk hvedemel
  • 4 dl mælk
  • 200 g aspargessnitter
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Derudover
  • 12 tarteletter
  • 1 håndfuld persille
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Kogt hønsebryst eller kyllingebryst
Kom hønsebryst eller kyllingebryst i en gryde med grøntsagsboullion, en gulerod, løg, peberkorn, salt og laurbærblade og lad det simrekoge i 15 minutter. Gem 3 dl kogevand til tarteletsaucen.

Tarteletter
Smelt smør i en gryde og pisk mel i til en melbolle. Pisk derefter mælk i, lidt efter lidt til saucen er helt jævn. Kog op og lad saucen koge igennem 1-2 minutter under omrøring og smag til med salt, peber og juster konsistensen med kogevand fra kyllingen/hønen.

Skær hønsekødet i tern, dræn asparges og kom det i saucen.

Lun tarteletterne i ovnen efter anvisning på pakken.

Fyld de lune tarteletter med sauce og pynt med persille og kværn sort peber over, samt et lille drys flagesalt.