Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/taquitos-med-oksekoed-og-majs/ Aftensmad Efterår, Familiefavoritter, Forår, Mexicansk, Sommer, Vinter

Taquitos med oksekød og majs

Sprøde og smovsede taquitos med oksekød og krydderier, serveret med en lækker guacamole og frisk tomatsalsa. Det er rigtig hyggemad og et kæmpe hit ved middagsbordet – og en lækker ret som hele familien holder meget af.

Du kan servere en omgang nachos til eller grille nogle majskobler, hvis det er sæson og I er flere til bords. Det mexicanske køkken er så dejligt, for der kan hurtigt ‘fyldes’ nogle flere småretter på, og så har man pludselig et festmåltid med en masse godt at vælge fra. Perfekt til fødselsdagsfester og gæstemiddage med et texmex tema.

Prøv også: opskrift på nachos >>

Taquitos med oksekød og majs
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT45MPT45M4
Ingredienser
  • Tomatsalsa
  • 250 g tomat, grofthakket
  • 1 tsk sukker
  • 0,50 fed hvidløg, presset
  • 1 skalotteløg, meget finthakket
  • 1 spsk frisk basilikum, finthakket
  • 0,50 tsk salt
  • 1 spsk olivenolie
  • sort peber, friskkværnet
  • Guacamole
  • 2 avocado
  • 0,50 rødløg, finthakket
  • 1 fed hvidløg, presset
  • 0,50 citron, saften herfra
  • 3 spsk cremefraiche 18 %
  • 1 håndfuld frisk koriander, finthakket
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 knivspids cayenne peber
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Taquitos med oksekød
  • 400 g hakket oksekød
  • 140 g majs
  • 1 løg, finthakket
  • 0,50 tsk tørret oregano
  • 1 tsk røget paprika
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 10 g jalapenos
  • 150 g naturel flødeost
  • 50 g koncentreret tomatpuré
  • 12 tortillas pandekager
  • 300 g cheddar ost, friskrevet
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • 4 spsk olivenolie
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Tomatsalsa
Bland alle råvarerne og krydderierne sammen, gerne 30 minutter før servering, så salsaen kan trække smag. Mos en gaffel ned i blandingen en gang eller to, så der frigives en masse saft og så det bliver mere som en salsa, end som en tomatsalat.

Guacamole
Mos avocadoen med en gaffel og kom alle ingredienser i et blenderglas. Blend med en stavblender, til den er blød og lækker cremet. Hvis der alternativt ønskes en lidt mere rustik og grov guacamole, så hak alle ingredienserne helt fint og bland dem sammen i en skål. Smag til med salt, peber, cayenne og citronsaft. Lad gerne guacamolen trække i 30 minutter på køl.

Taquitos med oksekød
Brun oksekødet af under omrøring på en varm pande med olivenolie, til kødet er helt gennemstegt. Tilsæt majs, løg og krydderier og jalapenos og skrue ned til middelvarme. Lad det simre i et par minutter. Tag gryden af varmen og rør flødeost og tomatpure og rør det godt igennem. Smag til med salt og peber.

Varm alle tortillapandekagerne på en pande, til de er bløde og smidige. Gnid hver tortilla med olie på begge sider. Kom 2 spsk oksekødsfyld og et drys cheddar i en stribe på midten af hver tortilla. Fold enderne sammen og rul tortillaen stramt sammen.

Sæt med lukningen vendt ned på en bageplade med bagepapir og fortsæt med de andre taquitos.

Bag i en forvarmet ovn ved 225 grader varmluft i 5-7 minutter. Vend dem derefter en halv omgang og bag i yderligere 5 minutter på den anden side, til osten er smeltet og de er sprøde.