Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/tandoori-kylling/ Aftensmad Familiefavoritter, Indisk, Rømertopf, Simremad

Tandoori Kylling

Tandoori kylling er en af vores indiske livretter, som virkelig er skøn! Serveret med ris, grønt og en spicy cremet og krydret yoghurtdressing. Det er en herlig menu at sætte på bordet.

Når man køber Tandoori kylling i indiske restauranter, så har kødet ofte en særlig og markant rød farve. Det lyse kyllingekød suger farven til sig og bliver meget rød, så man tænker at sådan skal tandoori nok se ud. Den røde farve kommer dog fra et tilsat farvestof, og så synes jeg den er unødvendig og laver min opskrift uden og smagen er uanset helt i top!

Prøv også: Min opskrift på de lækre naan brød >>

Tandoori Kylling
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT4HPT30M4
Ingredienser
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 1 tsk stødt kanel
  • 0,50 tsk stødt nellike
  • 2 spsk stødt spidskommen
  • 1 spsk stødt koriander
  • 1 spsk sød paprika
  • 2 tsk stødt gurkemeje
  • 1 spsk ingefær, fintrevet
  • 3 dl yoghurt naturel
  • 0,25 citron, saften herfra
  • 0,50 dl olivenolie
  • 3 fed hvidløg, pressede
  • 50 g koncentreret tomatpuré
  • 4 kyllingelår, gerne overlår
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Krydret yoghurtdressing
  • 3 dl græsk yoghurt 10 %
  • 1 håndfuld frisk koriander, finthakket
  • 1 håndfuld bredbladet persille, finthakket
  • 2 fed hvidløg, presset
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Til servering
  • 1 broccoli, I buketter
  • 3 dl basmati ris, kogt efter anvisning på emballagen
  • 2 lime, skåret i både
  • 1 håndfuld frisk koriander
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Rør alle krydderierne sammen i en skål med yoghurt, citronsaft, olivenolie, hvidløg og tomatpuré.

Gnid marinaden godt ind i kyllingestykkerne. Løsn skindet og fordel også rigeligt med marinade under skindet. Lad kyllingen trække i 2-3 timer eller fra aftenen før.

Læg den marinerede kylling sammen med marinaden i et smurt ovnfast fad og bag i cirka 40-45 minutter ved 175 grader varmluft.

Kom broccoli i en kasserolle med letsaltet kogende vand, og kog i 1 minut med låg. Hæld vandet fra og server til kyllingen.

Server kyllingelårene med friskkogte ris, broccoli, yoghurtdressing, limebåde og korianderblade.

Krydret yoghurtdressing
Rør dressingen sammen af græsk yoghurt, krydderurter, hvidløg og smag godt til med salt og peber.