Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/talkage/ Efterår Festmad, Forår, Fødselsdag, Kager, Kager og søde sager, Sommer, Vinter

Talkage med chokoladekage og mousse

En fint pyntet talkage er en herlig måde at fejre fødseldage, jubilæum og andre fine anledninger.

Jeg bagte to af de lækre talkage til Johan og Julies fødselsdag og de blev så overraskede og begejstrede for den flotte velsmagende kage!

Kagen er bagt som en saftig chokoladekage med pynt af mælkechokolademousse, friske bær og toffifee. Den kage der blev til overs, efter kagen blev skåret ud har jeg gemt i fryseren til romkugler eller træstammer.

Prøv også: min bedste opskrift på chokoladelagkage >>

Talkage - ét tal
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT4HPT60M8
Ingredienser
  • Talkage (pr tal)
  • 200 g smør
  • 200 g mørk chokolade
  • 200 g sukker
  • 4 æg
  • 1 dl mælk
  • 60 g mandelmel
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 knivspids salt
  • 100 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • Mælkechokolademousse
  • 1 ark husblas, blad
  • 100 g mælkechokolade
  • 2 dl piskefløde
  • Pynt
  • 100 g jordbær
  • 50 g blåbær
  • 125 g toffifee
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Obs.
Denne opskrift er til ét tal. Gang opskriften op, hvis der som her skal laves to tal, medmindre det er to 1 taller, så kan du godt skære begge 1 taller ud af denne portion.

Talkage
Smelt smørret i en gryde ved lav varme. Tag gryden af varmen og rør chokoladen i.

Pisk sukker og æg sammen, til det er lyst og luftigt. Pisk mælk, mandelmel, vaniljesukker og salt i ægge- og sukkerblandingen.
Kom chokoladeblandingen i og rør det sammen.

Bland hvedemel og bagepulver, sigt det i dejen og rør den sammen.

Fordel dejen i en bradepande på ca. 20 x 30 cm med bagepapir. Bag kagen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 30-35 minutter, til den stadig føles lidt underbagt i midten. Afkøl kagen og skær tal ud efter skabelonen.

Mælkechokolademousse
Læg husblas i blød i koldt vand i 10 minutter. Smelt chokoladen i et vandbad. Varm halvdelen af piskefløde op til lige under kogepunktet og tag gryden af varmen. Vrid husblassen, rør den i fløden og rør det i den lune chokolade. Lad det køle af.

Pisk flødeskum af den anden halvdel piskefløde og vend den i chokoladecremen. Fyld moussen i en sprøjtepose og sæt den på køl i 1 time, til den er fast og kan sprøjtes ud i fine toppe. Afkøler den længere, bliver den for fast til at sprøjte ud.

Pynt talkagen
Placer tallet på et serveringsfad eller en bakke og pynt med toppe af mælkechokolademousse, bær og Toffifee eller andet fint pynt alt efter årstid og smag.