Talkage med chokoladekage og mousse
En fint pyntet talkage er en herlig måde at fejre fødseldage, jubilæum og andre fine anledninger.
Jeg bagte to af de lækre talkage til Johan og Julies fødselsdag og de blev så overraskede og begejstrede for den flotte velsmagende kage!
Kagen er bagt som en saftig chokoladekage med pynt af mælkechokolademousse, friske bær og toffifee. Den kage der blev til overs, efter kagen blev skåret ud har jeg gemt i fryseren til romkugler eller træstammer.
Prøv også: min bedste opskrift på chokoladelagkage >>
Arbejdstid 60 min.
Antal 8 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Talkage - ét tal
- Talkage (pr tal)
- 200 g smør
- 200 g mørk chokolade
- 200 g sukker
- 4 æg
- 1 dl mælk
- 60 g mandelmel
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 knivspids salt
- 100 g hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- Mælkechokolademousse
- 1 ark husblas, blad
- 100 g mælkechokolade
- 2 dl piskefløde
- Pynt
- 100 g jordbær
- 50 g blåbær
- 125 g toffifee
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Obs.
Denne opskrift er til ét tal. Gang opskriften op, hvis der som her skal laves to tal, medmindre det er to 1 taller, så kan du godt skære begge 1 taller ud af denne portion.
Talkage
Smelt smørret i en gryde ved lav varme. Tag gryden af varmen og rør chokoladen i.
Pisk sukker og æg sammen, til det er lyst og luftigt. Pisk mælk, mandelmel, vaniljesukker og salt i ægge- og sukkerblandingen.
Kom chokoladeblandingen i og rør det sammen.
Bland hvedemel og bagepulver, sigt det i dejen og rør den sammen.
Fordel dejen i en bradepande på ca. 20 x 30 cm med bagepapir. Bag kagen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 30-35 minutter, til den stadig føles lidt underbagt i midten. Afkøl kagen og skær tal ud efter skabelonen.
Mælkechokolademousse
Læg husblas i blød i koldt vand i 10 minutter. Smelt chokoladen i et vandbad. Varm halvdelen af piskefløde op til lige under kogepunktet og tag gryden af varmen. Vrid husblassen, rør den i fløden og rør det i den lune chokolade. Lad det køle af.
Pisk flødeskum af den anden halvdel piskefløde og vend den i chokoladecremen. Fyld moussen i en sprøjtepose og sæt den på køl i 1 time, til den er fast og kan sprøjtes ud i fine toppe. Afkøler den længere, bliver den for fast til at sprøjte ud.
Pynt talkagen
Placer tallet på et serveringsfad eller en bakke og pynt med toppe af mælkechokolademousse, bær og Toffifee eller andet fint pynt alt efter årstid og smag.
Hvis man laver den med klementiner/appelsiner hvor mange skal man så bruge ?
Hej Veronika
Vil du pynte den med klementinbåde eller appelsinbåde, eller hvad tænker du?
Kh Ann-Christine
Skal fløde-chokoladeblandingen være helt kold før det pisket fløde vendes I
Hej Susie
Det skal blot være nogenlunde samme temperatur – og helst omkring stuetemperatur både flødeskum og chokolade
Kh Ann-Christine
Hej. Jeg skal lave din lækre talkage til. 40 Pers.
Hvor mange gange ville du gange opskriften op?
Mvh Lis
Hej Lis
Umiddelbart x5, men det kommer an på hvordan du skærer tal/bogstaver ud – hvor meget svind der er og om du fx bruger det til at skære eller udstikke i små portioner ved siden af.
Kh Ann-Christine
Hej AC
Tak for en god opskrift!
Er det rigtigt forstået at hvis man bager kagen dagen før skal den opbevares ved stuetemperatur og IKKE i køleskabet?
Mvh Nana
Hej Nana
Tusind tak for din søde hilsen :)
Ja, det gør jeg, for synes godt den kan blive lidt tør af at komme i køleskabet.
Hvis der er rigtig varmt om sommeren sætter jeg den på køl, men tager den så gerne ud 2 timer før den pyntes og serveres. Så går det fint :)
Kh Ann-Christine
Hej
Vi har prøvet at bage kagen i dag, men vores mousse stivnede aldrig, hvad mon gik galt? Og kan du evt sige, hvordan man nemmere lykkes med det. Synes vi fulgte opskriften…
Mvh Dorte
Hej Dorte
Havde du den i køleskabet i en time og havde vendt den med flødeskum inden?
Kh Ann-Christine
Ja, men flødeskummet klaskede sammen selvom fløde/chokolade/husblas var kølet inden vi vendte flødeskummet i.
Mvh Dorte
Hej Dorte
Flødeskummen vil miste lidt af luftigheden når cremen vendes sammen, men ikke klaske helt sammen. Det skal gerne opleves som en samlet luftig creme, måske flødeskummet skulle have været pisket en anelse mere – det er selvfølgelig kun et gæt, når jeg ikke har set den :)
Satte cremen sig slet ikke efter en time i køleskabet? På køl vil både chokoladen og husblassen gøre sit til en cremet mousse, når chokoladen bliver kold. Så jeg oplever selv det går ret hurtigt og at den nemmere kan risikere at sætte sig for meget.
Kh Ann-Christine
Hej- kan jeg godt pynte med cremen om aftenen, sætte den i køleskabet, og så servere den om morgenen?
Mvh Asta
Ja, det kan du fint gøre. Tag den gerne ud af køleskabet en times tid før servering, hvis muligt :) – så smager den af mest
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej – kan man erstatte hvedemelet med noget andet? Vi har en glutenallergiker her :)
Mange hilsner
Lise
Hej Lise
jeg har ikke testet på en glutenfri version af kagen, så det må endelig komme an på en prøve.
Rigtig glædelig jul
Kh Ann-Christine
Hejsa.
SÅ flot en kage.
Jeg er i fuld gang og har lavet et stort 9 tal.
Kan jeg godt lave moussen i dag, putte i sprøjteposen og så dutte på i morgen? Eller vil den blive for “stiv” til det? 😅
Mange tak :)
De gange jeg har forsøgt mig med at lave moussen dagen før og have den på køl til næste dag, synes jeg den er blevet for fast, når jeg dekorere kagen.
Kh Ann-Christine
Min mousse bliver slet ikke fast. Når du skriver 1 husblas – hvor stor er det så? Når chokoladeblanding skal køle af – er det så helt koldt?
Ja, et enkelt ark – jeg bruger den økologiske husblas og køber den vist nok i føtex
og det skal gerne købe af i køleskabet.
Det er ikke alene husblassen der gør moussen fast, men også chokoladen når den køler af, så det skal nok sætte sig
Kh Ann-Christine
Hej :)
1. Kan man udskifte hvedemelet med mere mandelmel, så man får en glutenfri kage?
2. Hvor mange portioner/personer kan det være, i ét tal?
Hej William,
Kagen vil ikke hæve så godt med ren mandelmel, men måske du kan prøve med en anden glutenfri mel – jeg har ikke testet det.
En kage passer til 8 kagesultne personer, jeg skriver altid mængden øverst i opskriften samme sted som tid, osv.
Kh Ann-Christine
Hej :-)
Hvis man skal lave en talkage til 12 personer fremfor til 8, skal man så bruge en større bradepande end 20 x 30 cm, som står i opskriften?
Tak:-)
Hej Astrid
Jeg vil bruge en lidt større form – ca en halv gange større.
Du kan få en beregner her: https://www.valdemarsro.dk/beregning-fra-en-bageform-til-en-anden-bageform/
Rigtig god fornøjelse :)
Kh Ann-Christine
Er det et blad husblas? Eller en hel pakke? 😅 ellers lækker kage!
Det er ét ark/blad husblas (ikke hel pakke)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej
Jeg skal bage kagen lørdag morgen, men moussen syntes jeg er lidt svært når jeg ikke kan måle temperaturen. Så er jeg bange for om den er for kold eller varm, og om jeg ødelægger noget.
Har du et råd?
Hilsen Bianca
Du kan varme fløden op til 95 grader. Men ellers er det blot at røre husblas i den varme fløde, og derefter direkte i chokoladen.
Så sætter det sig af sig selv på køl. Flødeskummet skal du først vende i chokoladecremen, når cremen har en temperatur på omkring 10-12 grader, da den ellers vil blive for blød.
Kh Ann-Christine
Hej jeg skal lave denne til min mors 70 års fødselsdag 🤗 hvis jeg laver den til en stor bradepande som hører til ovnen hvor meget skal jeg doble den op for at der kommer noget tykkelse på? Og hvad kan man evt bruge udover chokolade mousse?
Hej Agata
Jeg har lavet en omregner til forme her, hvor du kan skrive målene ind og se hvor meget opskriften skal ganges op: https://www.valdemarsro.dk/beregning-fra-en-bageform-til-en-anden-bageform/
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Mange tak🤗 hvad med chokolade mousse? Hvad kan man ellers bruge? Skal bage den på mandag🤗 vh Agata
Jeg plejer at komme masser af forskellige bær, toffifee, små chokoladekugler, mynte, ananassalvie osv på.
Du kan også lave en moccasmørcreme, som i denne opskrift. Det vil også være super lækkert til.
Kh Ann-Christine
Hej
Jeg er nysgerrig på hvor længe kage generelt kan holde sig i fryseren og stadig “være god”… Kan man eksempelvis lave tallene en uge før, og opbevarer dem i fryseren indtil de skal bruges?
Eller ville du vurdere at den blev kedelig af (eksempelvis) en uge på frost? Det samme gælder de rester der evt. måtte blive af det man “skærer fra”.
Og mister kager generelt smag af at komme på frost, eller kan man fint bare gøre det?
På forhånd tak (og tak for dejlige opskrifter)
Mvh
Josefine
Hej Josefine,
Mange tak for din søde hilsen :) Jeg har skrevet om holdbarhed på frost – kager her: https://www.valdemarsro.dk/ofte-stillede-spoergsmaal-til-valdemarsro-opskrifter/
Rigtig god weekend :)
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine,
Tak for en skøn blog!
De 8 personer, som kagen er beregnet til, er det, når kagen er skåret ud til tal? Eller er det den hele samlede kage (i bradepandestørrelse), der er til 8 personer?
Jeg skal bage denne kage til 30 personer. Vil du bare gange opskriften op, så det passer med 30 personer? Kagen skal skæres ud til et F, og min tanke er, at det overskydende kage også skal pyntes og serveres.
Håber, at mit spørgsmål giver mening :)
Hej Elisabeth,
Tak for din søde hilsen :)
Det er skåret ud og jeg tror umiddelbart at jeg ville gange den med 3.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej kan man godt lave Moussen om til en hvid chokolade mousse også putte blå farve i den ..?
kærlig Hilsen
Randi
Ja, det tænker jeg kan blive fint – Prøv det endelig bare af :)
Kh Ann-Christine
Hejsa:)
Jeg har ledt efter svar på dette spørgsmål, men har ikke kunne finde det endnu.
Jeg vil gerne bage selve bunden dagen forinden, hvilket jeg kan se vil være fint – Mit spørgsmål er så om jeg også kan lave moussen og sprøjte den på kagen dagen inden også?
Hvis dette godt kan lade sig gøre, hvordan er det så bedst at opbevare kagen? Vil det være fint på en bradepande med sølvpapir? I så fald, skal det så være ude i et skur eller ved stuetemperatur?
Med venlig hilsen
Emma
Hej Emma,
Det kan du fint, og opbevare kagen på køl til den skal serveres – tag den gerne ud 1 – 1 1/2 time før servering
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Har du erfaring med at lave mousse med eksempelvis hindbær eller en anden “lettere” mousse? I så fald, hvad ville du putte i opskriften i stedet`?
Hejsa,
Kan man lade moussen være længere tid på køl end en time hvis blot man tager den ud i god tid inden den skal sprøjtes på? Hvis ja hvor lang tid inden tror du den skal ligge så den kan sprøjtes ud? :-)
Vh Mia
Det kommer helt an på hvor varmt der er i køkkenet, de seneste dage vil den nok blive blød hurtigt, så du kan prøve dig lidt frem. Den er dog bedst når den blot lidt står som beskrevet i opskriften.
Kh Ann-Christine
Hvor høj bliver kagen ?
Har ikke målt præcist, men vil gætte på 7-8 cm
Kh Ann-Christine
Kan man lave dejen, stille den i køleskabet og så bage den dagen efter?❤️
Desværre ikke, for dejen vil falde sammen af at stå. Så en kagedej skal bages med det samme den er rørt
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Kunne man bruge hvid chokolade til moussen i stedet for mælke variant? Eller måske har du en opskrift på en med vanilje ?
Hilsen
Paulina
Hej Paulina
Ja, det tror jeg sagtens du kan gøre uden de store ændringer. Jeg har ikke udgivet en opskrift med hvid mousse.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
hej Ann-Christine, Skal moussen også ganges op hvis det er til to tal.?Mvh. Liva:)
Det plejer jeg, men du kan også blot komme ekstra bær og andet pynt på :)
Kh Ann-Christine
Hej!
Når du nævner smør i dine opskrifter, mener du så “rigtig” smør, altså den hårde Lurpak, eller bruger du også blandingsprodukter som Kærgården?
Hej Johan
Jeg bruger altid økologisk rigtigt smør når jeg laver mad og udvikler opskrifter.
Kh Ann-Christine
Hej
kan man lave moussen dagen før brug?
Det vil være en stor hjælp vis du kan svare på dette spøgersmål
Hvis jeg laver den dagen før, så kommer jeg blot et halvt blad husblas i, det fungere glimrende
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej :-)
Hvor ser den lækker ud. Jeg skal lige høre om hvilken procent den mørke chokolade skal være på?
Mvh Rikke
Jeg bruger mellem 54 og 60 %
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hejsa
Tror du man kan udskifte lys chokolade med hvid i moussen, og så putte rød frugtfarve i? (Har en søn der gerne vil have en Spiderman-kage, og så var det en forholdsvis “nem” måde at dekorere din lækre chokoladekage på)☺️
Mvh. Lisbeth
Skøn ide! Det kan du godt, så ville jeg blot bruge 125 g hvid chokolade i stedet for 100 g mælkechokolade
God fornøjelse :)
Kh Ann-Christine
Kan man godt lave den, hvis man mangler 2 æg?
Ændringer i mængden vil give et helt andet resultat, som jeg ikke har testet.
Kh Ann-Christine
Den ser så fin ud! Jeg overvejer at lave den til min bachelor fest og vil gerne hører hvor mange portioner du tænker jeg skal lave hvis der ca. kommer 30 gæster?
Ligeledes kan man lave de chokoladetoppe uden en sprøjtepose? ✨
Og hvilken slags pynt ville være fint på denne årstid? Synes det er så flot med du har valgt men jordbær er bare ikke så gode lige nu
Hej Frederikke
Jeg ville selv lave opskriften x 4, så får du mere “lige” måleenheder på. Til toppene skal bruges en sprøjtepose og jeg ville lige nu gå med friske hindbær og blåbær (de er ganske vist ikke i dansk sæson lige nu, men det er der jo ikke så meget der er. Hindbær og blåbær smager dog stadig dejligt og bedre end jordbær på denne tid)
Rigtig god fornøjelse og tillykke med din bachelor
Kh Ann-Christine
Super fin kage, glæder mig til at lave den til min datters barnedåb Jeg vil bage den dagen før, men kan jeg godt sprøjte moussen på dagen før også og så bare vente med resten af pynten til på dagen eller er det bedst at vente med moussen til selve dåbs dagen? Har læst samtlige spørgsmål og svar igennem, men synes ikke jeg kan finde svar på lige præcis dette)
Ja, det kan du fint gøre.
Rigtig god fornøjelse og tillykke med din datters barnedåb
Kh Ann-Christine
Tusind tak for dit svar Ser først nu, at din opskrift er lidt revideret, siden jeg printede den for længe siden Jeg vil fremover huske at sigte melblandingen i. Tror vist jeg var heldig 1. gang. Det lykkedes dog endnu engang at lave en skøn kage med din lækre opskrift ved at “sigte” hele dejblandingen for at undgå klumperne
Kh Liza
PS Tak for utallige fantastiske opskrifter
Og for 2. gang i denne fødselsdagsuge havde vi igen fornøjelsen. Denne gang valgte jeg at lave 12 stk minilagkagebunde af din skønne opskrift (og skar dem over på midten. Gæsterne havde meget fornøjelse af at lave deres egen lagkage. Stor succes :) Jeg ville dog med glæde have inspiration af dig til lidt forskelligt fyld, som ikke er tidskrævende :) kh Liza
Sikke en skøn ide! Det lyder virkelig hyggeligt og som et sjovt indslag i fødselsdagsfesten.
jeg vil gerne lige overveje nærmere på et indlæg om forskelligt pynt til kagen og lagkager
Kh Ann-Christine
Kære Ann-Christine,
Tak for den lækreste kageopskrift, som lykkedes perfekt første gang 😊
Nu 2. gang driller den lidt. Dejen klumper når jeg putter melblandingen i inkl bagepulver.
Er det korrekt, at jeg ikke må bruge elpisker, når der er bagepulver i?
Kan klumperne mon skyldes, at jeg er kommet til at piske æggemassen for længe?
Kh Liza
Hej Liza
Hvor er det dejligt at høre, tak for din søde hilsen ♡
Oplever du også at det klumper hvis du sigter mel- og bagepulver blandingen i dejen? Jeg tror umiddelbart ikke det er piskning af æggene der er årsagen.
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine.
Jeg skal give mig i kast med denne kage i morgen til min datters 1års fødselsdag :) Jeg skal kun bruge ét tal, altså 1-tallet. Skal jeg så halvere opskriften, når du skriver at denne opskrift godt kan klares med to 1-taller? Håber mit spørgsmål giver mening
Jeg tror det vil knibe, men du kan evt gange ned med 1/3 eller blot bage kagen som den er og fryse overskydende kage ned eller lave et større/bredere et tal, så det passer fint med størrelsen.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Mange tak for svar, tror jeg vil prøve at lave tallet større så :-)
Hej Ann~Christine.
Først 1000 tak for dig og dine altid velsmagende og inspirerende opskrifter ~ altid din blog der bliver tjekket ud først
Jeg overvejer at lave den her super lækre kage om til en “lagkage” i en 22 springform og stadig med moussen ovenpå.
1: skal jeg lave en dobbel portion
2: bage to enkelte kager og lægge ovenpå hinanden el kan jeg dele en kage igennem og i så fald hvordan (sytrådsmetoden feks)
3: hvad ville du komme mellem de to lag
På forhånd tak ~ kh Helle
Hej Helle
Mange tusind tak for din søde hilsen, det er jeg rigtig glad for at høre!
Jeg har lavet en kageformsberegner her: https://www.valdemarsro.dk/beregning-fra-en-bageform-til-en-anden-bageform/
Du kan helt frit eksperimentere med højde på kagen og lagene i denne kage. Du kan komme fx hindbærmousse mellem lagene og bruge inspirationen fra hindbærmoussekagen. Der er masser af muligheder alt efter hvilket resultat du kunne tænke dig.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan man i stedet for hvedemel bruge mandelmel, således den bliver glutenfri-venlig? :)
Der er tips fra andre læsere længere oppe i kommentarfeltet til en glutenfri version :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Anne-Christine,
Jeg vil gerne lave denne kage som en to-lags kage, kan man godt skære et enkelt tal over og så lave 2 lag sådanne, eller skal man lave to tal og ligge oven på hinanden ? hvad gør man ? og hvordan med mænge af mousse, jeg vil nemlig gerne have det som en lag og så pynt oven på moussen ?
Mvh. Cecilie
Hej Cecilie.
Det er helt op til dig, alt efter hvor høj en kage du ønsker. Jeg ved ikke helt hvordan du tænker du vil lade moussen holde i midten, når der ikke er en form omkring, men måske sætte kageplast omkring eller finde en talform.
Det lyder som et skønt projekt og hyggeligt at eksperimentere med at få lavet en fin kage ♡
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Bum bum..
Kagen er bagt mange gange før.. men denne gang skal jeg arbejde lørdag morgen, så jeg kan ikke pynte om morgen som jeg plejer..
Har du erfaring med at pynte dagen før? I mit tilfælde bliver det nok fredag nat jeg kommer til at pynte.. eller måske endda torsdag aften – hvor jeg alligevel skal ha gang i den store bage ovn..
Hjælp ☺️
Hej Line
Jeg har prøvet at have rester af kagen færdigpyntet i køleskabet til 1-2 dage efter – og min oplevelse er at chokolademoussen holder sig fint, det samme gør fx blåbær. De mere bløde frugter og bær, som fx jordbær bliver lidt kedelige af det og det samme gør toffifee.
Så du kan komme et godt stykke vej med chokolademoussetoppene og gøre alt det andet klar, så det blot er at komme det allersidste ‘nemme’ på lige inden servering.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Vi prøver ☺️ Omend ikke andet må jeg sørge for kagerne er klar til pyntning og så stå op ved 4 tiden lørdag ☺️
Hej. Hvis jeg bare vil lave en rund kage i Springform, passer det så med 1 enkelt portion?
Ja, en springform på 26 cm
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Hvis moussen laves dagen før, vil du så anbefale, at den sprøjtes på dagen før eller dagen for servering?
Hvis jeg selv har brug for at lave moussen dagen før, så sprøjter jeg den også på den dag jeg laver den og opbevarer kagen i køleskab
– men venter med at pynte med bær til dagen hvor den skal serveres.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hvor ser den god ud. Vil den kunne laves i laktosefri udgave?
Ja, det kan du fint – du kan købe både smør, fløde og mælk i laktosefri udgaver.
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Jeg har en bradepande på 32 X 58 cm
Hvor stor en portion mener du jeg bør lave?
Mvh.
Jan
Jeg ville for nemhedsskyld lave en dobbelt portion og leve med den blev en anelse højere.
Hold godt øje med den om den skal have et par få minutter længere i ovnen, men vær meget opmærksom på at den ikke får for længe, for så bliver den tør og kedelig.
Kh Ann-Christine
Jeg skal lave den til min 40 års fødselsdag til 30 personer – vil du anbefale at lave 2 dobbeltportioner i dyb bradepande for at der vil være nok ?
Hej Julie,
Ja, det tror jeg nok at jeg ville – får du de flotteste tal, som du kan printe på et A3 Papir og skære efter hvis du har mulighed for det.
Der bliver nok en del rester af at skære ud, men du kan stikke det ud med kage udstikkere i fx stjernemønster og pynte dem omkring kagen – og åske du kan lave en omgang romkugler eller fryse kageresterne, hvis der skulle være for mange rester :)
Hjertelig tillykke med fødselsdagen, jeg håber du får en skøn fest.
Kh Ann-Christine
Lidt bekymret. Er det normalt at chokolade mousse virker MEGET flydende når den fyldes i en pose og på køl. Er lidt i tvivl om hvad jeg gør forkert, syntes ikke jeg har held med chokolade mousse…
Den sætter sig i køleskabet, når chokoladen og husblas stivner.
Denne mousse er ikke helt at sammenligne med en klassisk chokolademousse, som gerne skal være mere luftig og cremet når den sættes på køl.
Kh Ann-Christine
Skal chokolademoussen også ganges op, hvis man laver to tal?
Ja, så er du sikker på at have nok til begge tal :)
Rigtig god fornøjelse :)
Kh Ann-Christine
Kan man lave denne kage i en springform f.eks. 25 cm diameter og i så fald hvor stor en portion skal man bruge?
Hej Nanna,
Det kan du fint og portionen kan godt gå til en springform på 25 cm i diameter, den bliver måske blot en anelse højere
Kh Ann-Christine
Hej :)
Kan denne bruges som alm chokoladekage uden mousse? Skal lave en kage med en regnbue af glasur ovenpå
Ja, det kan den fint, rigtig god fornøjelse. Det lyder som en skøn kage ♡
Kh Ann-Christine
Hej AC
Jeg vil gerne bage denne flotte kage til min søns 1-års fødselsdag. Jeg ville gerne bage selve kagen dagen før som du skriver, men den dag er ret presset. Hvordan ville du gøre ift at bage kagen to dage før? Mvh Katrine
Det kan du nok godt, det er bare super vigtigt at den ikke får for meget. Hellere bage den 1-3 minutter for kort tid og sætte den køligt i bradepanden. Gerne godt tildækket i køleskab efter den er afkølet.
Vent med at skære den ud til samme dag den skal serveres, og tag den ud af køleskabet 4 timer før, så den ikke er kold ved servering.
Rigtig god fornøjelse og tillykke med ham ♡
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Til hvor mange personer beregner du til sådan en tal kage ?
Er også interesseret i at høre, om du har erfaring med at bruge hindbær- eller jordbærmousse til at sprøjte toppe ? bliver de “faste” nok ?
På forhånd tak :-)
Vh Solvej
Hej Solvej
8-10 personer. Jeg har ikke prøvet med hindbær eller jordbærmousse til at sprøjte på.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hejsa!
Den er total lækker den kage! Havde dog lidt problemer med chokolademoussen sidste gang (ville ikke sette sig helt), men nu prøver jeg igen.
Kan jeg dele kagen i to og lave et lag med jordbær eller hindbærmousse? Har du opskrift på en mousse jeg kan bruge?
Vh Thea
Ps, vildt lækker blog og opskrifter! Bruger den tit der hjemme og på arbejde :-)
Hej Thea
Det kan du godt, og jeg vil bruge denne mousse: https://www.valdemarsro.dk/hindbaermoussekage/
Rigtig god fornøjelse og mange tak for din søde hilsen, det er dejligt du har glæde af mine opskrifter
Kh Ann-Christine
Fedt, tak! 😀 Det var faktisk den opskrift jeg kigget på 😊
Hejsa!
Kagen blev en succes :-) Så nu har jeg fået en forespørgsel om at lave den samme kage, men til en barnedåb og med et bogstav.
Kan man erstatte mælkechokoladen i moussen med lyserød chokolade?
Så dejligt!
jeg tror fint du kan bruge lyserød chokolade, men har ikke forsøgt mig med det til denne opskrift.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Jeg forsøgte med lyserød chokolade, men den blev overhovedet ikke lyserød.
Jeg vil gerne at kagen skal have lyserød topper sprøjtet med stjernetyl. Har du nogle gode ideer?
Tænkte også bare pisket flødeskum med farve i eller evt hvid chokolade mousse og en masse lyserød pynt.
Måske du kan bruge en anelse lyserød farvepasta.
Hej Ann-Christine,
Kan hindbærmoussen også sprøjtes til toppe? Og i så fald skal den så hældes i posen inden den sætter sig, eller skal den piskes let når den er kold, inden den kommer i posen?
Skal lave 14 års kage på tirsdag og tænker at lave den i to lag, med hindbær og chokolade imellem 💜 Kh d
Hej Ann-Christine
Jeg står og skal til at bage tallet 25. Jeg har ikke en bradepande som er 20×30, men en som er 24×33 eller et som er 22×28. Jeg ved ikke hvilken en som ville være bedst at bruge? Jeg tænker jeg bare bager en kage af gangen :)
Jeg håber du kan hjælpe mig.
Venlig hilsen Maria
Ps. Elsker dine opskrifter!
Tusind tak for din søde hilsen.
jeg ville vælge den der er 22×28 og tilpasse tallene derefter.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hvor ser kagen bare lækker ud! Den må prøves… Har nogle spørgsmål, jeg håber du vil svare mig på.
Er det en kage, der smager meget af chokolade og dermed er god/bedst sammen med vaniljeis?
Er kagen god to dage efter? Jeg har netop ikke mulighed for at bage den senere end to dage før, at den skal bruges.
Og hvordan skal den opbevares før/efter der er hhv. chokotoppe og frugt på?
Skal chokotoppene være på et stykke tid og stivne på kagen , inden der pyntes med frugt ? Kan chokotoppene sættes på to dage før , eller helst dagen før eller helst på dagen?
Kan jeg pynte med frugten dagen før, at den skal bruges, eller vil det hele flyde ud? (Tænkte at pynte med mørke bær og kiwi-skiver).
Den er god både med og uden vaniljeis og jeg ville max bage den dagen før. Jeg pynter med både chokoladetoppe og frugt samtidig. Bær holder sig pænt til dagen efter hvor pynt med skåret frugt nok bliver mere kedeligt dagen derpå.
God fornøjelse
Kh AC
Tak for dit hurtige svar! :)
Holder din chokoladekage-opskrift (den med kun 3 spsk mel) bedre til dag nr. 2?
(Jeg kan ikke bage kagen senere end torsdag dag – og den skal bruges fredag aften til dessert og gerne igen lørdag eftermiddag). Nogle ideer?
Denne tal kage ser SÅ lækker ud, den vil jeg lave til min søns fødselsdag på fredag. Hvordan skal jeg dække den til, hvis jeg bager bunden dagen i forvejen ?
Blot tildækket lufttæt fx dækket af film, folie eller en stor frysepose.
Rigtig god fornøjelse og stort tillykke med ham :)
Kh AC
Den vil jeg lave til min søns fødselsdag. :) Har du forslag til pynt til et vinterbarn, da vi ikke har friske jordbær? Jeg kan stadig bruge blåbær og slik, men hvis jeg vil have en lidt mere frisk kontrast til det søde, har du så forslag til anden frugt, man kan bruge i vintersæsonen?
Jeg ville nok lave citrusudgave med klementinbåde på.
God fornøjelse og stort tillykke med ham
Kh Ann-Christine
Hvor har du fundet 1 tallet skabelon? På forhånd tak.🙏
Det har jeg blot lavet i et worddokument og sat skriftstørrelsen, så tallet fylder hele papiret :)
Hvis man fordobler opskriften er det så nok til en bradepande?
Jeg skal lave 2 tal, og som du skriver, skal man så gange opskriften op. Men er det kun selve kagen, eller er det også moussen som skal ganges op?
Kh Louise 😊
Hej Louise
Det er hele opskriften :)
God fornøjelse
Kh AC
Smuk og festlig kage. Bagte den dagen før fødselsdagsfest, fungerende fint! Mousse lavet et par timer før, dobbelt portion, men nåede ikke at stivne,. inden den skulle på kagen, så gik til en plan B.
Senere, da kagen var spist til sidste krumme, mousse stivnet og klar.. Kan jeg mon fryse moussen ned til senere brug?
ja, det kan din fint gøre! Dejligt den smagte skønt :)
Tak for hurtigt svar😊 Flotte og inspirerede billeder til dine opskrifter👏
Kan du anbefale nogen speciel mælkechokolade? Kan marabou bruges eller den bage chokolade fra Carletti?
Jeg er ret vild med Valhrona og har pt den variant der hedder Andoa herhjemme, den er rigtig god til kagen.
Brug gerne en chokolade du synes smager virkelig dejligt at spise som den ere, så bliver resultatet ofte skønt og afstemt til ens smagsløg :)
Kh AC
Hej!
Den ser virkelig lækker ud! Skal afprøve den til min datters 16 års fødselsdag.
Hvor mange procent kakao vil du anbefale til kagen og moussen?
Hilsen Jette
Hej Jette,
jeg bruger gerne chokolade med omkring 60-66 % kakaoindhold til både kage og mousse.
Rigtig god fornøjelse og tillykke med din datters fødselsdag
Kh Ann-Christine
Hej, hvor mange stykker bliver der ca. til i et tal? Kagen ser super lækker ud!
Tak, der bliver ca 8-10 stykker afhængig af størrelsen :)
Kh AC
Er det stadig en bradepande på 20*30 cm jeg skal bruge eller skal den være større?
Hej Heidi,
Selv om din kommentar er fra sidste år, vover jeg alligevel pelsen og spørger ;-)
Har du mon forsøgt dig med en glutenfri version, og blev det godt?
Dbh
Helle
Hej,
Kan man lave kagen allerede om fredagen og lave moussen om søndagen når man skal bruge den ?
På forhånd tak, :-)
Hejsa
jeg skal lave kagen til en konfirmation til 60 personer.
Hvor der stå 2022 Hvor mange gange skal jeg x opskriften. ? Det er 1. Gang jeg skal begiv mig ud i denne lækre kage .
Mange hilsner Ditte
Hej Ditte
jeg ville gange opskriften med 4 og du vil få en masse kagerester i overskud, når du skærer tallene ud, som kan bruges til fx romkugler eller lækre træstammer :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Ja, det kan du sagtens gøre. Blot endelig sørg for ikke at bage kagen for længe, den skal kun akkurat lige have nok, så vil den også være dejlig saftig om søndagen
God fornøjelse.
Kh AC
Hej Ann-Christine,
Uh, den ser lækker ud! :)
Kan man lave kagen i en stor bradepande? Vi bliver små 20 børn og voksne..
Ja, du kan gange opskriften med 2,5-3, så er der ihvertfald nok :)
Rigtig god fornøjelse
Kh AC
Hej Ann-Christine
Jeg vil bage tal-kagen til min søns 4-års fødselsdag, men jeg er i tvivl om mængden/størrelsen af kagen. Vi bliver 15 pers. Er det så nok med én kage?
Vh. Henriette
Hej Henriette,
Jeg beregner ca 1 kage til 8-10 personer, for at være på den sikre side. Men det kommer an på om du evt serverer fx bær, frugt, vandmelon mv til, for den mætter jo godt og er meget fyldig, så det kan fint være en kage går an med lidt ved siden af.
Tillykke med din søns 4 års fødselsdag :)
Kh AC
Hej ?
Kan kagen laves med hvid chokolade ? Og skal der evt. mindre sukker i så?
Min mand kan ikke tåle mørk chokolade, men vil gerne lave kagen til min søns 2 års fødselsdagsfest ?
Hej Malene,
Du kan evt tage udgangspunkt i denne blondie kage med hvid chokolade – og bage den til talkage. Den er virkelig lækker.
Håber I får en dejlig fødselsdag og tillykke med ham
Kh AC
Halløjsa.
Jeg vil gerne lave denne her lækre kage til min 16 års fødselsdag.
Jeg er bare i tvivl.. er den overstående opskrift på mælechokolademousse kun til en kage eller til to? :)
Det er til en kage :)
Rigtig god fornøjelse
Kh AC
Hej Ann-Christine.
Jeg har fået æren af at lave en to lags bogstav-kage til et bryllup her til foråret. Da den bliver to-lags påtænker jeg at lave 1,5 portion af din opskrift og så flække bogstaverne efterfølgende.
MEN hvor mange personer vil du vurdere din opskrift (1 portion) rækker til? Går ud fra at tallet også er printet på A4?
Jeg har et større regnestykke at begive mig ud i, da jeg også overvejer at lave kagerne i A3 str. alt efter antal gæster og antal personer du vurderer der er til i en portion. Er selvfølgelig klar over at det varierer, og at der fx er meget mere kage i dit 0 end i dit 1. :)
Ser frem til dit svar, på forhånd tak!
De bedste hilsner
Camilla
Hej Camilla,
Hvor lyder det dejligt!
Opskriften rækker til 8-10 personer – og jeg oplever nærmere 10 end 8, da den er ret fyldig.
Tallet er printet på A4 helt til kant og så skærer jeg gerne lidt udenom, så der skæres så lidt kage af som muligt og stadig får et pænt tal.
Rigtig god fornøjelse
Kh AC
Hej Ann-Christine
Hvor er det bare en fin talkage! Mine forældre har kobberbryllup i denne måned, og jeg overvejer at lave en talkage til denne lejlighed. Hvor store er tallene? Er det A4 eller A3 størrelse?
Mvh. Sarah
Sikke en skøn ide!
Det er A4 størrelse, skrevet ud helt til kant
God fornøjelse
Kh AC
Hej:)
Jeg vil meget gerne lave denne kage x 5 til min datters barnedåb. Det kræver dog at jeg laver det hele (inkl. pynt) dagen inden. Er den stadig god og pæn efter en dag i køleskabet? Jeg tænker at bruge blåbær/brombær og chokolade som pynt, så der bliver ingen skårede våde bær.
P.s. jeg er fan af alle de opskrifter jeg har prøvet fra din side!
Mvh. Louise
Hej Louise,
Det vil du sagtens kunne gøre. Jeg tror fint de to bær kan holde fint på kagen.
Rigtig god fornøjelse med det og tusind tak for din søde hilsen
Kh AC
Hvor er den fin skal selv lave en til min 10 årige søn imorgen lavet du 2 bradepander for tænker ikke det er nok med en til et 10 tal. Tak for en god og indspirerende side? bruger tit dine opskrifter
Vh Tina
Jeg har lavet en dobbeltportion af opskriften i én bradepande til dette 10 tal
God fornøjelse og mange tak for din søde hilsen.
jeg håber din søn bliver glad for fødselsdagskagen :)
Kh AC
Hejsa
Tænker at lave den til juleaften og vil skrive/skære JUL ud. Skal jeg lave 3 kager eller skal det bages i en stor bradepande ( den som passer til ovnen)?
Jeg tror godt du vil kunne lave en dobbeltportion af opskriften her, som passer til én bradepande og få bogstaverne til at passe, så du fx laver foden til L fra kagen i mellemrullet mellem U og på den måde ikke får for meget overskydende kage.
God fornøjelse, det lyder som et hyggeligt og skønt projekt
Kh AC
Tak for svar.
Jeg valgte at lave kagen glutenfri. :-) Samme mængde mandelmel. I stedet for hvedemel brugte jeg tilsvarende mængde havremel og 1 tsk fiber husk. Kagen blev mega lækker og fungerede så godt. Så jubiiii.
Kagen ser super lækker ud ? Hvis man nu skal lave den i en stor bradepande (dvs. en dyb bageplade) forestiller jeg mig, man skal lave en dobbeltportion – eller hvordan? Og hvor lang bagetid vil kagen i så fald skulle have? ? Vh
hej
jeg står nu her i mit køkken og opdager at jeg intet husblas har, er det et alternativ for det? eller kan det evt undlades?
Du kan lave chokoladeganache efter denne opskrift.
Kh AC
Calibri 1200pkt på A3 i Power Point passer fint til en 30x20cm bradepande
Hej :)
Tak for en lækker opskrift. Jeg skal lave et tal og to bogstaver – tror du stadig dobbeltportion er nok, eller skal jeg lave trippelportion?
Vil også høre om der kan komme frugtfarve i moussen, da vi skal have “Jungle” tema til min datters fødselsdag :-). Alternativt i dejen?
Tak for en fantastisk og inspirerende madblog, jeg bruger i hvert fald en opskrift herfra 1-2 gange om ugen :-D!
Det kommer lidt an på hvilke bogstaver og tal – 1 fylder mindre end 8 fx.
Du kan evt rette størrelsen på printet til så det hele kan passe med en bradepande og så vil det fungere glimrende.
Mht jungletema, var det så en ide at komme lidt kakaopulver i moussen eller brun farvepaste og så lave en frosning i grønne farver efter denne opskrift: https://www.valdemarsro.dk/paaskemuffins/ det kunne der godt laves noget sejt med til et jungle tema
Rigtig god fornøjelse og tusind tak for din søde hilsen ♡
Kh AC
Hejsa :)
Jeg skal lave tallene 14 og 6, altså tre kager. Du skriver man godt kan lave dobbelt portion til to tal. Skal også bage det i én bradepande eller dele det over i to?
Hvilken skriftstr brugte du på computeren? :)
Mvh Patricia
Jeg tror fint du kan få alle tre tal af en dobbelt portion bagt i én bradepande – det kommer alt sammen an på hvilken skriftstørrelse du printer ud i.
Mine tal har jeg printet i en størrelse så et tal fyldte fra øverst til nederst på et A4 ark (jeg kan ikke huske præcis px) – men ca 29 cm i højden, hvilket du kan justere til efter behov.
Kh AC
Er der nok i èn kage til at lave to 1 taller??
Ja, hvis du vender det ene tal modsat i udskæringen og tilpasser størrelsen på udskriften derefter, så tror jeg fint du kan få to kager :)
Hej :-)
Rigtig flot kage !
Hvilken krydderurt benyttes til pynt?
På forhånd tak
Kh Brit
Hej Brit,
Tusind tak :) – det er frisk mynte
Kh AC
Hej.
Tak for en fantastisk flot side/app med indbydende retter.
Kan man i denne talkage undlade mandelmel, og i så fald erstatte med mere alm. mel eller andet?
På forhånd tak for svar.
Hej Mia,
Tusind tak for din søde hilsen ♡
Du kan sagtens erstatte mandelmel med hvedemel i talkagen
Rigtig god fornøjelse
Kh AC
Hvor længe kan kagen stå når man har pyntet den? Tænker om den kan stå på køl 1-2 timer inden den skal bruges? Og skal den i så fald stå på køl?
Den kan fint stå nogle timer pyntet og klar til servering – lidt afhængig af hvor varmt det er, så kan den sættes på køl – men den klarer det nu fint ved alm stuetemperatur i et par timer.
Kh AC
Hej.
Tænker jeg vil prøve denne lækre kage til min mands 50 års fødselsdag – men har du mon et link til en tal-skabelon man kan printe og udskære efter?
Vh. Helle
Hej Helle
Jeg har blot åbnet et worddokument og skrevet det tal jeg skulle bruge på to hele ark, sæt skriften til fed skrift og sæt størrelsen så højt at tallet fylder hele arket.
God fornøjelse
Kh AC
Super fin kage, glæder mig til at lave den til min ældste søns 4 års fødselsdag i morgen ? Jeg vil bage den i dag, men kan jeg godt sprøjte moussen på i dag også og så bare vente med resten af pynten til i morgen, eller er det bedst at vente med moussen til i morgen også? ? (Har læst samtlige spørgsmål og svar igennem, men synes ikke jeg kan finde svar på lige præcis dette ?)
Godt du fandt det! Rigtig god fornøjelse med at lave den og stort tillykke med din søn ♡
Kh AC
Hej Ann-Christine
Kagen ser så lækker ud, og du præsenterer den virkelig flot. Jeg vil lave den til min søns 4 års fødselsdag i weekenden. Jeg vil gerne bage kagen og lave moussen dagen før. Men hvordan laver jeg moussen uden husblas, men hvor den stadig vil sætte sig?
Mvh Mikkel
Hej Mikkel,
Mange tak for din fine hilsen og sikke en god ide! Du kan sagtens lave kagen dagen før og jeg vil anbefale at du laver en ganache, hvis der ikke skal husblas i. Det er lidt tricky, for det kan variere hvor meget det stivner, alt afhængig af chokolade – hvilket kan drille når kagen skal pyntes.
Men! :) du kan sagtens pynte kagen med chokoladetoppe dagen før også og så blot vente med bær mv. til inden servering. På den måde kan du have ganachen til afkøling, røre i den jævnligt og lave chokoladetoppene så snart den er fin i konsistensen til en sprøjtetyl og kan holde formen med toppene.
Rigtig god fornøjelse.
Kh AC
Lige den kage jeg søgte til mine tvillingers 2års fødselsdag!
er altid heldig med opskrifter fra din side og bruger dem både hjemme og på jobbet ☺ tak for en fantastisk side!
Hvor dejligt at høre ♡ Tusind tak for din søde hilsen og stort tillykke med dine to små krudtugler
Kh AC
Hvor er den fin! Bliver kagen kedelig hvis man laver den aftenen før?
Mange tak :)
– og nej, det kan den sagtens klare :)
Hvis jeg bager kagen en dag i forvejen hvordan er det så bedst at opbevare den? Altså uden pynt
Uden pynt synes jeg den opbevares bedst til dagen efter dækket godt til og lidt køligt (18-19 grader)
Kh AC
Vi har lige holdt barnedåb så der næste der skal arrangeres er den første fødelsdag 2. Juledag. Jeg så denne talkage og tænkte perfekt :-) Men hvad pynt kan anbefales til vinter uden det bliver for julet? Jeg ønsker nemlig at holde fødselsdag og jul adskildt.
Lyder som en dejlig plan – som vinterpynt ville jeg pynte med masser af chokoladetoppe som her, måske i tre forskellige farver, mørk, hvid og lys, samt masser granatæblekerner og en anelse friske blåbær, samt toffifee.
Kh AC
Hvis man gerne vil lave det med hvid chokolade er det så samme mængde?
Samme mængde chokolade og ca 1/3 mindre piskefløde :)
Tusinde tak for det hurtige svar ;-)
Glæder mig til, at prøve kagen<3
Kh.
Maria
kære Ann-Christine
Stort tillykke med dine søde tvillinger<3 Hvor er det en virkelig lækker og flot talkage ;-)
Min søde mand (Martin) fylder år lige om lidt og jeg overvejer, at prøve din opskrift. Jeg vil lige høre dig, om man kan erstatte den lyse chokolade med mørk?
Tuside tak for alle dine dejlige opskrifter <3
Kærlig hilsen
Maria
Hej Maria,
Mange tak for din søde hilsen ♡ – og stort tillykke med din mands fødselsdag lige om lidt.
Du kan sagtens erstatte lys chokolade med mørk, tilsæt i så fald en smule mere piskefløde eller alternativt lad den blot hvile lidt kortere tid på køl inden den sprøjtes på kagen.
Rigtig god fornøjelse
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Stort tillykke med Johan og Julie.
Min datter fylder selv 18 i august måned, så det kunne være der skulle prøves kræfter med denne opskrift til dessert. Jeg ville høre, om du havde et forslag til en hovedret, som “let” kan laves til 30 personer? Til forret står der lakseroulade på menuen.
Til slut vil jeg sige tak for de super gode opskrifter – de anvendes jævnligt herhjemme :)
Vh. Trine
Hej Trine,
Mange tak for din søde hilsen.
Hvor spændende med 18 års fødselsdagsplanlægning, dét er jo virkelig også en særlig festdag.
Jeg har samlet lidt forskellige forslag til festretter her og buffet her. Måske der kan være lidt ideer til inspiration at finde.
Rigtig skøn dag til dig
Kh AC
Nej, hvor er den bare fin den kage!! Den tror jeg, at jeg vil lave til min søde veninde (det er godt nok hendes tredje runde fødselsdag..).
Det er jeg sikker på at hun vil blive mægtig glad for :)
Tillykke med de to “små”! Hvor er det en fantastisk kage! Den ville helt sikkert også gøre kæmpe lykke herhjemme.
Mange tak, Katrine ♡
Hej :)
Den ser da fantastisk ud
Og den kan da blive helt det rigtige “søde” til årets sommerfest/studinefest
I hvor god tid kan man lave den?
-Tænker at jeg ikke rigtig gider stå og jonglere med sprøjteposen, mens haven er fuld af glade gæster
Hej Jane,
Kagen kan sagtens bages dagen før og kan sagtens pyntes fra morgenstunden samme dag som den skal serveres :)
Rigtig god fornøjelse
Kh AC
Efter den er pyntet kan den så godt stå på køl et par timer inden servering? Eller er det bedst den står ude efter pyntning samme morgen som den skal serveres? – og i så fald tildækket?
Mvh Sara
Den kan sagtens enten/eller – men hvis du stiller den på køl, så tag den gerne ud af køleskabet 1-2 timer inden servering uanset, så smager den allerbedst.
Kh AC
Stort tillykke med tvillingerne..
Her lavede vi også tal kage, da datteren havde fødselsdag i marts. Det er bare sådan en fin kage, kan godt forstå det var den de ønskede..
Uh, den er bare så lækker og flot! Vi lavede den som bogstavkage til min søns dåb, og nu bliver han 1 (?) så nu må den laves som tal? kan man bruge andet end mandelmel?
Kh Katrine
Hej Katrine,
Nårh, hvor fint! Tiden flyver lidt for hurtigt, ik´ – mine to har 11 års fødselsdag på lørdag og jeg synes virkelig, de lige for kort tid siden var helt små tumlinger … ♡
Du kan fint bruge hvedemel i stedet for mandelmel
Kh AC
Mange tak for svaret! Kagen blev super god
Jo, tiden går så stærkt! Hvor vildt dine allerede bliver 11 nu. Lige om lidt er de teenagere! Puh, det er næsten ikke til at følge med. Stort tillykke med dem☺️
Ja, det er helt vildt! Store børn :)
Tusind tak ♡
Kh AC
Mange tak for din søde hilsen ♡
Stort stort tillykke til Julie og Johan
Mange tak, Grethe :)
Hej Ann-Christine.
Tillykke med dine tvillinger. Hvor er det en flot kage, du har lavet til dem.
Kh Lis
Tusind tak, Lis :)
Forresten – hjertelig tillykke med dine tvillinger
Hej!
Jeg skal lave et 4-tal, og jeg forventer at bruge min 35×25 bradepande for at skære ét stort tal. Kan jeg bruge opskriften eller kan/skal jeg skalere opskriften op for ikke at få en alt for flad kage? Ønsker et relativt højt og flot udtryk og deraf mere kage. På forhånd mange tak – ser fantastisk lækkert ud :)
Hej Simon
Jeg har lavet denne kageformberegner; https://www.valdemarsro.dk/beregning-fra-en-bageform-til-en-anden-bageform/ som er ret smart til at justere til efter egen form.
Til din kage ville jeg gange opskriften med 1,5
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
♡ Tusind tak
Hej
Juhuu hvor skønt med lige præcis denne tal-kage og fremgangsmåde for jeg har en datter der bliver 10år til juli og som vil elske at blive forkælet med denne smukke og sikkert lækre kage ?
Nårh, hvor fint. Jeg håber den bliver et hit hjemme hos jer også ♡