Tagliata med rucola og parmesan
Tagliata er en simpel og ganske uimodståelig italiensk klassiker, som stammer fra Toscana. Da vi var på de kanter tidligere på året, bestilte vi den flere gange i løbet af vores uge i Toscana.
Retten er på ægte italiensk vis super enkel og nem at lave i eget køkken og i dag vil jeg dele min yndlingsmetode til at tilberede og servere det møre stykke oksekød i skiver
Min tagliata anretter jeg på et stort fad. Dertil sprøde lune rosmarinbagte kartofler og så ellers bare godt selskab og måske et lækkert glas rødvin til.
Prøv også: min bedste opskrift på Beef Wellington >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Tagliata med rucola og parmesan
- 750 g onglet, mørbrad eller ribeyes
- 1 øko citron
- 4 fed hvidløg, finthakkede
- 3 stængler frisk rosmarin
- 5 spsk olivenolie
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
- Servering
- 50 g parmesan, friskrevet
- 125 g rucola
- 4 spsk pinjekerner, ristede
- Tilbehør - kartofler
- 1 kg kartofler
- 2 spsk olivenolie
- flagesalt
- 5 stængler frisk rosmarin
- 2 fed hvidløg, finthakket
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kartofler
Vend kartoflerne i olie og salt, læg dem på en bradepande med bagepapir, sammen med rosmarinkviste og et par knuste fed hvidløg. Bag i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i ca. 30 minutter eller til de er sprøde og gyldne.
Tagliata
Tag kødet ud af køleskabet en halv time inden tilberedning og lad det temperere på køkkenbordet.
Opvarm en pande med tyk bund ved høj varme. Tilsæt 2 spsk olivenolie, halver citronen på tværs og sæt hver halvdel på panden med frugtkødet nedad. Kom kødet på panden med citroner, steg det i ca. 20 sekunder på alle sider, krydr med salt og peber og vend kødet fortsat i 1-2 minutter endnu. Stegetiden varierer efter kødets tykkelse, og hvor rødt man ønsker sin tagliata (som traditionelt serveres meget rød). Jeg beregner ca. 3-4 minutter i alt. Tag kødet af varmen og lad det hvile på et skærebræt med saftrille i ca. 5 minutter.
Lad citronerne blive på panden, tilsæt 3 spsk olivenolie, hvidløg, og rosmarin og skru straks helt ned for varmen. Lad det stå i et par minutter og tilsæt den kødsaft, der er løbet af det stegte kød. Tag panden af varmen og sigt til sidst marinaden i en skål. Vend rucola med 1-2 spsk sigtet marinade fra panden og anret den på et fad eller tallerkener. Skær tynde skiver på ca. 1⁄2 cm’s tykkelse af kødet. Drys med salt og friskkværnet peber og 1-2 spsk af den sigtede marinade.
Anret kødet på rucolasalaten, fordel et gavmildt drys parmesanflager, sprøde pinjekerner samt et par rosmarinstilke til pynt.
Server den lækre Tagliata med en skål ovnstegte kartofler med olivenolie, hvidløg, havsalt og masser af frisk rosmarin.
Hej Ann-Christine.
Jeg kan ikke helt se hvornår citronskal og saft tilsættes?
Mh
Charlotte
Hej Charlotte
Det er rettet nu :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine.
Hvordan tror du retten vil være uden hvidløg? Den ser drøn lækker ud og vil så gerne servere den for mine gæster, men jeg har en gæst der hverken tåler smagen eller lugten af hvidløg i nogen grad. Er det synd at lave uden hvidløg?
Kh Maria
Hej Maria
Den smager også dejligt uden hvidløg, så det kan du fint gøre :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej. Hvilken slags salat vil du anbefale i stedet for rucola ??.
Kan jeg serverer denne ret som nytårsmenu ?.
Tak for mange dejlige opskrifter.
Hilsen Margit Larsen.
Den vil være dejlig som nytårsmenu
Jeg synes den er bedst med rucola eller et miks af blandende salater
Glædelig jul og mange tak for din søde hilsen
Kærlig hilsen:)
Ann-Christine
Tak for dine mange dejlige opskrifter. Hvor længe kan det tilberedte kød ligge, inde det skal serveres mht tid til forret?
Vh Else
Hej Else,
Mange tak for din søde hilsen
Det kan godt hvile i 15-20 minutter og stadig være lunt og lækkert til serveringen.
Rigtig god fornøjelse
Kh AC
Hej Ann- Christine.
Tak for en fantastisk opskriftsamling som alle i familien – inkl. min søn på 15 år, ofte tyr til, når vi mangler inspiration :-)
Jeg faldt over denne opskrift der lyder super lækker. Men vil lige hurtigt spørge om du har prøvet at grille kødet ? Og hvis ja, hvordan og hvor længe ? Tænker det vil være lækkert. God sommer.
Bedste hilsner
Marianne
Hej Marianne,
Mange tak for din søde hilsen, hvor er det dejligt at høre!
Vi har grillet det nogle gange og giver det gerne 2-3 minutter på direkte varme på alle sider og hvis det føles for rødt, så får den lige et par minutter på indirekte varme derefter.
Det er nemlig super lækkert.
Skøn sommer til jer
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Vi skal lave din ret til 8 personer, så tænker det er nemmere på grillen, men hvordan med olie og citroner, kan jeg godt bruge en grillplade, så jeg har til marinaden?
Hej Lisa,
hvor lyder det lækkert!
Jeg ville nok vælge at gnide kødet med en urtesalt lavet i morteren af hvidløg, rosmarin, salt og peber. Skære citronen over. Grille kød og citronen på grillen.
Lægge kødet på et skærebræt med rille, så saften kan samles i rillen, og derefter røre en marinade af kødsaften, olie og smage til med citron.
Rigtig god fornøjelse :)
Kh Ann-Christine
Hej
Er super glad fordi jeg er stødt på dig. Du er simpelthen så inspirerende at kigge på. Jeg har lavet flere af dine opskrifter og efter dine metoder. Du er absolut min favorit??
Vil lige høre dig om en ting jeg er i tvivl om. Det drejer sig om Tagliata. På videoen steger du kødet 4 minutter. Jeg har en rib eye steak som er omkring 800 gram og er en hel steg.
Hvor lang tid skal den have. Tænker den skal have længere tid end den onglet du steger. Vil blive glad for svar skal lave det til frokost på mandag. God weekend
Hej Vivian
Mange tak for din søde hilsen, det er jeg virkelig så glad for at høre ♡♡♡
Det er lidt et sats og ikke testet af – men med så stor en steg tror jeg at jeg ville intervalstege den. 8 minutter på panden, hvor den brunes godt af først ved høj varme og dernæst vendes hyppigt ved middelvarme – hvile 8 minutter – 8 minutter på middelvarme derefter. Mærk endelig godt efter, at den ikke får for meget og stadig er godt blød at trykke på (uden dog at være rå).
Lad den hvile 5 minutter inden den skæres ud.
Rigtig god fornøjelse og rigtig skøn weekend til dig
Kh Ann-Christine
Tak jeg satser skal nok vende tilbage om det blev ok
Det blev helt ok men gav det lige 5-6 min mere.
Jeg prøvede denne her ret af i fredags og den blev virkelig vellykket!! Så mørt og lækkert!
Jeg brugte onglet, som du også bruger i videoopskriften.
Er det på nogen måde muligt at forberede denne ret i forvejen og så bare anrette/lune den lige inden gæsterne kommer?! Altså om jeg kan stege kødet i forvejen og så bare lune det, evt. pakket ind i folie i ovnen lige inden vi skal spise?! Denne ret skal nemlig indgå som en del af en buffet, hvor jeg håber at kunne have overstået al det med stegningen inden gæsterne kommer! :-)
Hvor er det bare så dejligt at høre!
Det er virkelig en skøn ret, som herhjemme også minder os om de skønneste oplevelser og middage i Italien ♡
Jeg har ikke testet at stege kødet i forvejen og det vil ikke umiddelbart være min anbefaling – da jeg tror at det godt kan miste lidt af sin lækre friske saftighed.
Jeg vil næsten forslå at teste det af i forvejen og hvis du prøver det af, så vil jeg forslå først at vente med at skære kødet ud til efter det er lunet.
Kh AC