Tærtedej til madtærter


Her er min yndlingsopskrift på tærtedej som jeg bruger igen og igen til alverdens dejlige madtærter.
Om der skal fuldkorn i en tærtedej eller ej, er en smagssag. Jeg synes den smager dejligt med og at det giver en god krumme, så jeg kommer derfor altid lidt fuldkorn i – se tips under opskriften til, hvordan du nemt kan justere den til med mere eller mindre fuldkorn og tips til at lave en glutenfri tærtedej og du kan bruge begge varianter af mine opskrifter på madtærte.
Prøv også: Få din madplan fra Valdemarsro her >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 1 portion
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Tærtedej til madtærter
- Tærtedej
- 50 g fuldkornshvedemel
- 125 g hvedemel
- 100 g smør, koldt
- 2 spsk vand
- 1 tsk salt
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Bland fuldkornsmel, hvedemel og salt sammen i en skål og smuldr smør i mel blandingen.
Saml dejen med lidt vand, til den hænger sammen. Tril den til en rund kugle og læg den tilbage i skålen. Sæt dejen i køleskab i ca. 15-30 minutter.
Rul dejen ud i en cirkel, der passer til tærtefadet, og tryk den fast i en smurt tærteform på cirka 27 cm i diameter.
Prik hul i dejen med en gaffel og forbag tærten i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 10 minutter. Den er nu klar til at blive fyldt med tærtefyld.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hejsa.
Jeg vil gerne bage 6-7 tærter på en gang. Jeg forestiller mig at bage dem helt færdige og fryse dem. Tænker du, at det bliver fint? Og hvordan vil du så anbefale at jeg varmer dem op – tø dem op først og lav varme i lidt længere tid?
Mange tak 😃
Hej Ditte
Vil du bage dem med eller uden fyld?
Med fyld må blive et forsøg værd, jeg har ikke testet det :)
Jeg har kun testet at fryse de ubagte eller blindbagte tærte bunde og derefter fyldt dem og bagt dem færdigt inden servering
Kh Ann-Christine
Hejsa. Kan man lave hele tærten færdig dagen før, og så blot varme den inden servering ?
Hej Marianne
Ja, inkl at færdigbage den. Tærten skal blot lunes inden servering.
Kh Ann-Christine
Hejsa.
Sikke en fantastisk smagende tærtedej! Min smuldrede også, og jeg kan se at jeg skal prøve med mere vand. Det blev lidt “saml selv”- tærte.
Jeg er kommet til at købe durum fuldkornsmel. Ved du om det har en betydning?
Ja, det kan det godt have, men det er endelig bare at komme 1-2 spsk ekstra vand ved, eller 10-20 g ekstra smør til dejen er til at samle. Den skal være til at presse sammen unden at smuldre, men også kun lige akkurat.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine