Tærte ala Ratatouille
Tærte ala Ratatouille er virkelig lækker og en både smuk og mættende vegetarret og nu hvor det er højsæson for solmodne tomater og squash, så er det jo lige sagen med sådan en lækker tærte her.
Jeg bruger auberginer, tomater, squash, peberfrugt og løg i tærten.
Den skønne franske klassiker gør sig glimrende også som tærte og med en tærtedej omkring er den desuden lidt mere mættende, end når jeg servere den klassiske ratatouille.
Prøv også: Opskrift på kålssalat med appelsin >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Tærte ala ratatouille
- Grov tærtedej
- 50 g fuldkornshvedemel
- 125 g hvedemel
- 100 g smør
- 3 spsk vand
- 1 tsk salt
- Tomatsauce
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 1 løg, finthakket
- 1 dåse hakkede tomater
- 100 g koncentreret tomatpuré
- 2 tsk tørret timian
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Tærtefyld
- 1 aubergine, skåret i skiver
- 1 squash, skåret i skiver
- 2 tomat, skåret i skiver
- 1 rød peberfrugt, skåret i skiver
- 70 g parmesan
- Derudover
- 0,50 håndfuld frisk timian, til at drysse over
- 1 tsk olivenolie, til at dryppe over inden servering
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Tomatsauce
Kom alle ingredienserne til saucen i en gryde. Kog op under omrøring og lad saucen simre uden låg, mens tærtedejen tilberedes.
Tærtedej
Bland hvedemel og fuldkornsmel med salt og smuldr smør i melblandingen. Det kan også køres på en foodprocessor. Saml dejen med vand, lad den gerne hvile på køl i 30 minutter og tryk derefter dejen ud i en smurt tærteform. Prik hul i dejen med en gaffel og forbag den i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 10 minutter, hvorefter den er klar til at blive fyldt og bagt færdigt.
Tærte ala Ratatouille
Fordel tomatsauce i tærten og fordel alle skiverne af aubergine, squash, tomater og peberfrugt over, samt drys med parmesan. Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 30-35 minutter i ovnen.
Dryp lidt olivenolie og drys med frisk timian inden servering.
Kan den fryses
jeg vil umiddelbart ikke tro den vil være lige så lækker efter frost, men har ikke testet det.
Kh Ann-Christine
En fantastisk, flot og smagfuld tærte.
Hvad kan man servere til?
Mvh
Pernille Ravnsborg
Mange tak :)
Du kan servere alt fra salater, brød, kylling mv til.
Kh Ann-Christine
Tak for en fantastisk opskrift af tærte – Den bedste jeg har smagt! Og jeg er faktisk ret kritisk anlagt når det kommer til tærter ;)
Jeg tænker hele tiden tilbage på den, så må nok snart lave den igen! :P
Årh hvor er det dejligt at høre! Tusind tak for din søde hilsen og skønne tilbagemelding på opskriften
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Anne-christine. Opskriften lyder lækkert… kan den laves dagen før og så varme den i oven næste dag?
Kh Ursula
Ja, det kan du fint gøre.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine, eeeelsker dine opskrifter :-D
Hvilken størrelse tærteform bruger du til dine opskrifter?
Kh Anne Marie
Hej Anne Marie
Tusind tusind tak ♡ Det er 24 cm i diameter :)
Kh AC
Den bliver MEGET våd…der er intet der binder grøntsagerne sammen. Tærtebunden bliver opløst og giver slet ingen mening som tærtebund.Smsgen var fin.
Har du et godt råd til hvordan den kan blive tærte..?..?
Hej Birgit,
Jeg oplever ikke det bliver våd, men da det ikke er en traditionel ‘æggebaseret-madtærte’ så opleves den anderledes end andre madtærter, men derfor er der nogle små tricks der måske lige kan gøre forskellen på oplevelsen af retten :)
– måske tomatsaucen skulle simre lidt længere ind i gryden inden du kommer den på. Hvor lang tid den skal have kommer lidt an på hvor stor en gryde/pande der bruges + temperaturen. Så lægger den sig som en tyk cremet sauces mellem tærtebunden og grøntsagerne.
Kh Ann-Christine
Åh, den opskrift er godt nok fin. Den passer perfekt til en sen frokost her hos os i huset på Bjerget i Andalusien, hvor vi er rejst hen (trods advarslerne).
Jeg er hele tiden på udkig efter ny inspi til vores mad hernede og egang jeg går i stå, kigger jeg bare på din blog og i dine opskrifter og vupti, så ved jeg havd vi skal spise:-)
Tak for dig!
Tusind tak, Tina – så sødt af dig at skrive det! Jeg håber I har det godt og rart i jeres hus i det spanske ♡
Kh AC