Tærte med tomat og feta
Her får du min opskrift på en lækker madtærte med tomat, feta og oliven.
Den er særligt skøn når det er sæson for solmodne tomater og den er dejlig at spise med en god grøn salat til, gerne med lidt feta, oliven og tomat i den grønne salat.
Tærten kan gemmes til næste dag. De bagte tomater kan afgive lidt saft, så den bliver lidt smovset, men hvis man ikke skærer dem over, men bager dem hele i tærten, så bliver det meste af tomatsaften inden de tomaterne også efter bagning.
Prøv også: opskrift på kyllingetærte >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Tærte med tomat og feta
- Grov tærtedej
- 50 g fuldkornshvedemel
- 125 g hvedemel
- 100 g smør
- 3 spsk vand
- 1 tsk salt
- Fyld
- 5 æg
- 250 g ricotta
- 2 spsk frisk oregano
- 450 g cherrytomater
- 100 g feta
- 60 g sorte oliven uden sten
- salt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Tærtedej
Bland hvedemel og fuldkornsmel med salt og smuldr smør i melblandingen. Det kan også køres på en foodprocessor.
Saml dejen med vand, lad den gerne hvile på køl i 30 minutter og tryk derefter dejen ud i en smurt tærteform, min er 24 cm i diameter.
Prik hul i dejen med en gaffel og forbag den i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 10 minutter, hvorefter den er klar til at blive fyldt og bagt færdigt.
Fyld til tomattærte
Pisk æg, ricotta, oregano, salt og peber sammen i en skål og kom det i den forbagte tærtedej. Fordel tomaterne i fyldet. Smuldr feta over og fordel til sidst olivenerne i fadet.
Bag tærten i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 30-35 minutter, til æggemassen er stivnet.
Kære A-C
Super lækker ret, dog synes jeg, at der er formeget salt i tærtebunden.
Feta osten kan sagtens erstattet af andre ostetyper, som ikke indeholder så meget salt.
I øvrigt tak for alle dine lækre og nemme opskrifter.
Kære Glenn
Mange tak for din hilsen og feedback. Jeg er rigtig glad for du har glæde af mine opskrifter!
Der kan være en del forskel på smagen af salt og hvor meget salt man foretrækker, juster endelig bare ned i mængde så det passer med dine smagsløg, fx 1/2 tsk salt, hvis du bruger fint salt.
Kh Ann-Christine
Kære Ann–Christine, kan denne tærte fryses ned? Jeg skal holde en fest og vil lave den i ugen op til – fryse den ned og varme den op på dagen?
Kære Katrine
Jeg vil tro at både ægge-fyldet og tomaterne bliver lidt mærkelige i konsistensen efter optøning, så mit bud er umiddelbart at den ikke er så fryseegnet, desværre.
Kh Ann-Christine
3035 minutter er altså pænt lang tid ;)
Haha, der var lige røget en bindestreg. Den er med nu :)
Kh Ann-Christine