Tærte med kylling og grønt
Her får I min opskrift på tærte med kylling og grønt. Den er virkelig lækker og en favorit hos min familie.
Mine børn er blevet ret glade for at spise madtærter på det seneste, og i særdeleshed denne variant, som vi har lavet nogle gange på det sidste. Det er jo virkelig skønt, for det giver både inspiration og motivation til at finde på nye skønne varianter af tærter til aftenmaden.
Denne tærte med kylling serverer vi gerne med en lækker salat til, alt efter årstiden.
Prøv også: Opskrifter på flere skønne madtærter her >>
Arbejdstid 45 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Tærte med kylling
- Grov tærtedej
- 50 g fuldkornshvedemel
- 125 g hvedemel
- 100 g smør
- 3 spsk vand
- 1 tsk salt
- Tærtefyld
- 200 g kyllingefilet
- 20 g hvedemel
- 30 g chorizo, skåret i små tern
- 150 g broccoli, i små buketter
- 4 æg, sammenpisket
- 1 dl mælk
- 200 g hytteost
- 50 g cheddar ost, friskrevet
- 1 spsk olivenolie, til stegning
- salt
- sort peber
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Tærtedej
Bland hvedemel og fuldkornsmel med salt og smuldr smør i melblandingen. Det kan også køres på en foodprocessor.
Saml dejen med vand, lad den gerne hvile på køl i 30 minutter.
Tryk dejen ud i en smurt tærteform på 24 cm i diameter og prik hul i dejen med en gaffel
Forbag dejen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 10 minutter, hvorefter den er klar til at blive fyldt og bagt færdigt.
Tærte med kylling og grønt
Vend kyllingetern med hvedemel, salt og peber og brun dem hurtigt af på en varm pande med olie. Kyllingekødet skal ikke være gennemstegt.
Pisk æg, mælk, hytteost, salt og friskkværnet peber sammen med et piskeris og vend kylling, broccoli og chorizotern i blandingen.
Fordel fyldet i den forbagte tærtebund, drys med friskrevet cheddar og bag tærten i ca. 35 minutter i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft, til æggemassen er stivnet.
Hej.
Er kæmpe fan af denne tærte.
Men står og skal i gang med at lave den, og har kun grahamsmel. Kan det bruges i stedet for fuldkornsmel? Og er det stadig 50 g.?
Vh. Heidi
Hej Heidi
Du kan sagtens erstatte fuldkornsmelet med grahamsmel – samme mængde.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Vanvittig god tærte, du rammer den bare spot-on 💪 fuld af smag og mega god konsistens 🙏
Så dejligt at høre det er et hit hjemme hos dig! Mange tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine
Hej,
Jeg er vild med dine tærteopskrifter og har planlagt at lave to tærter til min fødselsdag.
Den ene skal være din bacon-broccoli tærte, så derfor ville jeg høre hvad du synes man bedst kan erstatte broccolien med i den her kylling tærte? Så der ikke er to med broccoli.
Derudover hvilke slags salater vil du anbefale som tilbehør?
Mange tak for din søde hilsen, Malene. Det er jeg glad for!
Jeg ville erstatte broccolien med porre i denne tærte – det bliver lækkert.
Som salat ville jeg vælge Grøn salat med pære, spidskålssalat med gulerødder og/eller spidskålssalat med æble
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Tillægsspørgsmål… Hvordan regner du tærteformens str ud, pr person? Hvis man ændrer opskriftens mængde i “antal personer”
Tærtens form bliver ikke ændret i mine opskrifter, der er fx ikke plads til at justeret op til 6 personer i den form der er angivet i opskriften, da mængden ikke kan være i formen. Så netop ved tærter vil jeg anbefale at man kun ganger op hvis man vil bage fx 2, 3 eller 4 hele tærter ekstra.
Kh Ann-Christine
min tærteform er 25 cm – tror du det er for stort? Kan du evt anbefale, hvilke basis str der er gode at have (så kan de komme på juleønskelisten :) )
Du kan rulle dejen lidt tyndere – det kan godt lade sig gøre – eller være okay med at den ikke når helt op til kanten i en form på 25 cm.
Jeg bruger enten 24 eller 26 cm i alle mine opskrifter :)
Rigtig glædelig jul
Kh Ann-Christine
Hej,
Kan man bruge en tærtedej, som er købt fra supermarkedet? Hvis ja, skal den så i ovnen inden fyldet kommer på og så igen i ovnen, når fyldet er kommet på eller hvordan?
Hilsen Lydia
Jeg har ikke prøvet en færdig tærtedej, så skal ikke kunne sige noget om hvordan den bedst bages.
Du må endelig prøve dig frem – måske der er tip og vejledning på emballagen :)
Kh Ann-Christine
Kan man lave tærten dagen før og lune den dagen efter?
Vh Sonja
Undskyld så der var en der havde spurgt om det samme 🤗
Skal holde fødselsdag på lørdag for 12 Pers og vil gerne serverer madtærter til frokosten. Da vi er fra landet bliver der taget godt fra, så vil høre 1) kan man lave alle tærterne dagen før og så bare varme dem i ovnen på dagen.? 2) Hvad kan man serverer til sådan et tærte bord med salat udover de 2 ting.?
Bh Liselotte
Hej Liselotte
De kan fint lunes eller serveres kolde, hvis de er tilberedt dagen før.
Jeg ville servere brød, dressing (fx kold bearnaisedressing eller lign) og så 2-3 gode salater der passer til årstiden. Du kan finde masser af gode ideer her: https://www.valdemarsro.dk/salat/
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej
Tak for den fine opskrift.
Mon man kan lave tærten med vand i stedet for mælk…og så evt. tilsætte lidt mere hytteost. Har et bæger hytteost med 250 gram i.
Kh. og rigtig god dag.
Annelene
Hej Annelene
Mange tak for din søde hilsen. Det kan du nok godt, men ellers mere hytteost, cremefraiche eller lignende vil også være lækkert.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hvor lang tid kan den holde i køleskabet?
Det kan du se i opskriften – samme sted som mængde, tid mv.
Kh Ann-Christine
Super opskrift. For at undgå madspild er jeg begyndt at købe frossen broccoli, og når jeg bruger dem her, banker jeg dem i stykker med en kødhammer mens de er i fryseposen. Det fungerer super👌
Skønt tip :)
Kh Ann-Christine
Super lækker tærte. Har dog oplevet at den ikke hæver helt op til kanten, kun til lidt over midten. Hvad skyldes dette?😃
Kan du have brugt en større form end den jeg bruger? Ellers ved jeg sørme ikke …
Kh AC
Hejsa.
Tak for en inspirerende side – bruger den ofte både som inspiration og direkte til at lave mad efter.
Kan man erstatte hytteosten med ricotta ?
Venlig hilsen
Søren
Mange tak for din fine hilsen, det er jeg glad for at du synes :)
– ja, den er også lækker med ricotta.
God fornøjelse og god weekend
Kh Ann-Christine
Dejlige opskrifter du serverer.
Har et spørgsmål til dejen, du kommer vand i, andre opskrifter har også sommetider æg i, ikke vand, hvornår skal man bruge øg og hvornår vand. Hvad er forskelen på dejen når den er færdigbagt.
Venlig hilsen
Lissi Olsen
Hej Lissi,
Tak for din søde hilsen, du kan frit bruge vand eller æg. Prøv da evt begge på skift og se hvad du synes bedst om.
jeg bruger oftest vand til madtærter og æg til kagetærter, men det er jo en smagsag :)
Kh AC
Elsker bare tærter. Den må prøves. Jeg bruger tit chorizo ristet på supper.
Ellers elsker porretærte med smuttede mandler på toppen. Smager skønt. Tak for opskrifter. Jeg brugervenlig meget
Chorizo på toppen af denne vil også være super lækkert!
Mange tak for din søde hilsen
Kh Ann-Christine
Hej
Kan man lave den med noget andet en Chorizo for det såvidt jeg kan læse er det svin og skal servere den for en som ikke spiser svinekød ?
Kan man lave den i dag og sætte på køl til i morgen aften og så varme den der?
Tak for alle dine lækre opskrifter
Hej
jeg syns det er en godt opskrift
og jeg skal på et tilspundt lave den opsrift
Mange hilsner
magnus
Uf hvor var denne tærte lækker! Jeg overvejede ikke at bruge chorizo da jeg aldrig har prøvet det før, men tænkte at når Ann-Christine skriver jeg skal bruge det, så er der helt sikkert en grund til det! Og guuud hvor var det lækkert! Er så glad for jeg ikke undlod det :)
Hvor er det skønt at høre!
Tusind tak for din søde hilsen.
God weekend til dig
Kh Ann-Christine
Hejsa
Skal brocollien ikke koges inden?
Tak for gode opskrifter.
Mvh Birgitte
Hej Birgitte,
Det gør jeg ikke og synes det bliver bedste sådan :)
Tusind tak for din søde hilsen
Kh AC
Mums en tærte, smager fantastisk ?
Dejligt at høre, mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine
Hej. Ser vildt lækkert ud.
Hvor mange kalorier tror du hele tærten indeholder? Og ligeledes ét stykke tærte? :)
Hej Mette
Næringsberegning på alle mine opskrifter er tilgængelig med Valdemarsro premium: https://www.valdemarsro.dk/premium/opret/
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Hvor stor en tærteform har du brugt til denne opskrift?
Vh Maja
Hej Maja,
Det står i opskriftens fremgangsmåde – 24 cm :)
Kh AC
Hej! Hvor mange kalorier er der i denne ret?
Hej Ann-Christine
Jeg er på udkig efter en madtærte der kan fryses og kan se, at der er forskel på dine opskrifter om de kan fryses ned eller ej. Hvad skyldes det? Jeg vil gerne kunne varme den op igen når den har været frosset ned – så er der en eller flere du vil anbefale frem for andre?
På forhånd tak for dit svar.
Mange hilsner
Helle
Hej Helle
jeg har ikke frysetestet dem alle, så det må indimellem komme lidt an på en prøve, endelig prøv det af og giv feedback om det bliver fint.
Kh AC
Jeg har faktisk altid lavet tærten på forhånd og frosset den ned. Og den er et KÆMPE hit herhjemme. :) Så denne kan sagtens fryses.
Hej – lige en hurtig kommentar:
Når der står, at dejen skal hvile i 30 minutter, og den i alt skal bages i 45 min. Samt fyldet skal forberedes … er vi så ikke enige om, at “tid i alt 45min” er lige til den optimistiske side?
Jeg har i hvertfald brugt min. 30 minutter mere, end der står ?. Men den skal nok smage godt ?
Jo, du har helt ret. Det er rettet til nu :)
Håber det smagte skønt!
Kh AC
Hvor stor er din tærteform ca., diameter og højde?
Kan man lave dejen aftenen før og have i køleskabet, og så tage den ud i lidt god tid inden den skal bruges? ?
Ja, det kan du sagtens gøre :)
Kh AC
Hej Ann-Christine,
Jeg lavede tærten i mandags og den blev rigtig god. Jeg droppede chorizo og tilføjede nogle brune svampe, da det var det vi havde liggende. Og den blev rigtig lækker. Den forkogte kylling i boullion gør kødet dejligt saftigt og smagsfuldt.
Jeg bruger dine opskrifter virkelig ofte, og jeg ved, at jeg altid kan regne med, at dine opskrifter er gode :)
Så tusind tak fordi du deler dine idéer!
De bedste hilsner
En glad (og mæt) fan ;)
Hej Camilla
Hvor er det skønt at høre! Mange tak for din søde hilsen, det er jeg så glad for ♡
Kh AC
Jeg prøvede den – men skiftede hytteost ud med Philadelphia (cream cheese); den blev super god :-)
Skønt at høre! Mange tak for din fine tilbagemelding på opskriften
Kh AC
Kan man bruge noget andet end hytteost?
Du kan fx bruge cremefraiche i stedet.
Du kan finde inspiration til andre varianter af ‘æggefyld’ i mine andre madtærter
Denne er dog virkelig god! :) – også selv om man ikke ellers er så vild med hytteost i sin ‘rene form’, så giver det virkelig en lækker konsistens som slet ikke minder om hytteost i denne tærte :)
Kh AC
Kan man bruge andet end hytteost?
Ja fx cremefraiche – prøv at se fyldet i mine andre opskrifter på madtærter for inspiration. Men uanset, så vil jeg virkelig anbefale at prøve hytteostvarianten, også selv om man ikke ellers er så vild med hytteost i sin ‘rene form’ for det giver virkelig en lækker konsistens som slet ikke minder om hytteost ellers :)
Kh AC
Uha, jeg bli’r så inspireret af jeres gode opskrifter. Kan kun anbefales.
Så dejligt at høre! Tusind tak for din søde hilsen
Kh AC