Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/taerte-med-kylling/ Aftensmad Buffet, Efterår, Franske retter, Mad i fad og ovnretter, Madtærter, Nem Hverdagsmad, Sommer

Tærte med kylling og grønt

Her får I min opskrift på tærte med kylling og grønt. Den er virkelig lækker og en favorit hos min familie.

Mine børn er blevet ret glade for at spise madtærter på det seneste, og i særdeleshed denne variant, som vi har lavet nogle gange på det sidste. Det er jo virkelig skønt, for det giver både inspiration og motivation til at finde på nye skønne varianter af tærter til aftenmaden.

Denne tærte med kylling serverer vi gerne med en lækker salat til, alt efter årstiden.

Prøv også: Opskrifter på flere skønne madtærter her >>

Tærte med kylling
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT1H30MPT45M4
Ingredienser
  • Grov tærtedej
  • 50 g fuldkornshvedemel
  • 125 g hvedemel
  • 100 g smør
  • 3 spsk vand
  • 1 tsk salt
  • Tærtefyld
  • 200 g kyllingefilet
  • 20 g hvedemel
  • 30 g chorizo, skåret i små tern
  • 150 g broccoli, i små buketter
  • 4 æg, sammenpisket
  • 1 dl mælk
  • 200 g hytteost
  • 50 g cheddar ost, friskrevet
  • 1 spsk olivenolie, til stegning
  • salt
  • sort peber
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Tærtedej
Bland hvedemel og fuldkornsmel med salt og smuldr smør i melblandingen. Det kan også køres på en foodprocessor.

Saml dejen med vand, lad den gerne hvile på køl i 30 minutter.

Tryk dejen ud i en smurt tærteform på 24 cm i diameter og prik hul i dejen med en gaffel

Forbag dejen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 10 minutter, hvorefter den er klar til at blive fyldt og bagt færdigt.

Tærte med kylling og grønt
Vend kyllingetern med hvedemel, salt og peber og brun dem hurtigt af på en varm pande med olie. Kyllingekødet skal ikke være gennemstegt.

Pisk æg, mælk, hytteost, salt og friskkværnet peber sammen med et piskeris og vend kylling, broccoli og chorizotern i blandingen.

Fordel fyldet i den forbagte tærtebund, drys med friskrevet cheddar og bag tærten i ca. 35 minutter i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft,  til æggemassen er stivnet.