Tacosuppe
Lækker krydret tacosuppe med skønne toppings og fyldt med velsmag – og præcis så stærk som man bedst selv kan lide den. Undlad blot chili, hvis det ikke er sagen.
Styrken justeres til ift smag og behag og alle kan spise med! Som min datter, Julie siger, så er suppe og lasagne altså en virkelig god måde at få børn til at spise grøntsager ;) – og det har hun jo ret i.
Det virker og med taco, nachos og cheddar ost, så kommer denne suppe lige frem til at virke som en smovset lækker aftensmad i burger/pizza/tacos genren.
Prøv også: opskrift på lækker tex mex salat >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Tacosuppe
- 2 løg, finthakkede
- 3 fed hvidløg, finthakkede
- 250 g kyllingebryst, skåret i tynde strimler (kan undlades, hvis vegetar)
- 1 tsk røget paprika
- 1 tsk tørret oregano
- 2 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk stødt koriander
- 1 rød chili, finthakket (tilsæt efter smag)
- 4 stængler bladselleri, groftrevet
- 1 squash, groftrevet
- 10 cherrytomater, i både
- 1 dåse hakkede tomater
- 5 dl grøntsagsbouillon
- 1 dåse kikærter, drænede og skyllede
- 1 dåse kidneybønner, drænede og skyllede
- 1 rød peberfrugt, i tern
- 1 spsk olivenolie, til stegning
- salt
- sort peber, friskkværnet
- 1 øko lime, saft og skal herfra
- Til servering
- 2 avocado
- 1 dl cremefraiche 18 %
- 100 g nachos, eller taco
- 100 g cheddar ost, groftrevet
- 1 håndfuld frisk koriander, eller bredbladet persille
- 0,50 rød chili, skåret i ringe
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Sauter løg og hvidløg i en gryde med olie ved middelvarme, til de er bløde.
Tilsæt kylling og alle krydderierne, skru op for varmen og brun kyllingen godt under omrøring.
Tilsæt bladselleri, squash, tomater, hakkede tomater og grøntsagsbouillon. Lad det simre under låg i cirka 10 minutter.
Kom bønner og peberfrugt i gryden, kog op under omrøring og lad dem simre med i yderligere 5 minutter.
Smag den lækre tacosuppe til med friskrevet limeskal og -saft samt salt og peber.
Serverer suppen i skåle, toppet med avocadoskiver, cremefraiche, friskrevet cheddar, nachos og grofthakket koriander.
Der står 1squash i opskriften – men de findes i mange størrelser.
Hvor mange gram ca?
Har fået din Tacosuppe hos venner – og det var bare en fantastisk oplevelse – så den vil jeg prøve
Hvor er det dejligt at høre :)
Du kan altid gå ud fra standard økologisk supermarkedsstørrelse + at det gerne må variere en smule op/ned, når der blot står fx squash i stk.
Kh Ann-Christine
Jeg har lavet for første gang i dag! Wow
Smager så godt!!!!
Hvor er det dejligt at høre, tak for din søde hilsen
Kh Ann-Christine
Det smager virkeligt godt… men hvornår skulle den røde peber have været i?
Så dejligt at høre! Og den røde peber der var smuttet ud af teksten , er fluks med igen nu :)
Tak for en virkelig lækker aftensmad. Vi har prøvet denne her til aften med stor succes hele bordet rundt. Er generelt virkelig vild med dine opskrifter.
Er dine opskrifter oversat til engelsk nogle steder – premium eller?
DBH Anette
Hej Anette,
Mange tak for din søde hilsen, det er dejligt at høre
Jeg har ikke oversat mine opskrifter til andre sprog (men måske det kommer på et tidspunkt, det vil jeg da overveje) :)
Kh AC
Prøvede den bare med Svinekød i stedet det var et kæmpe hit herhjemme.
Der er virkeligt mange muligheder for at lave små ændringer i denne ret. næste forsøg bliver med rester fra Smoked Brisket fra Traegeren. det kan kun blive godt.
Uhm, det lyder virkelig også godt!
God fornøjelse med den
Kh Ann-Christine
Tip
I stedet for at købe Kikærter, kidneybønner mfl. på dåse, kan man selv koge dem og så fryse dem. Så er de klar til instant brug i madretter. Det gør det nemt at lave madretter med bønner :)
Glæder mig til at prøve denne opskrift i aften.
En lille detalje: Der står Kikærter i ingredienserne – men de er ikke nævnt i selve opskriften ;)
Hermed opdateret med kikærter :)
Rigtig god fornøjelse
Kh AC
Kan man lave den i forvejen, til at bruge til en konfirmation
Kan man mon bruge hakket kyllingekød i suppen istedet for kyllingebryst?
Jeg ville nok vælge at forme kyllingeboller af det hakkede fars og komme i, men prøv dig endelig frem
Kh AC
Jeg elsker simpelthen dine opskrifter og din kogebog, og begge dele følger vores familie i tykt og tyndt, til hverdag og fest :-)
Senest har dine pizzasnegle i stor stil begejstret gæsterne som “skrub-af-mad” til min datters konfirmation.
TAK for dig og dit store arbejde, som begejstrer så mange :-)
Nu vil jeg så gerne prøve at lave din taco-suppe, men ak og ve – jeg er desværre allergisk overfor tørrede bælgfrugter, og må derfor finde noget at erstatte kidneybønner og kikærter med i suppen.
Har du mon et forslag?
Kh Mette
Hej Mette
Mange tak for din søde hilsen, hvor er det sødt af dig at skrive det – og jeg er så glad for at I har glæde af mine opskrifter ♡
Til tacosuppe tænker jeg enten belugalinser eller grønne linser (godt nok også bælgfrugt, men hvis du kan tåle dem?) eller blot undlad det og kom ekstra squash, kylling og lign ‘fyld’ i suppen, for den vil også fungere glimrende uden.
Kh Ann-Christine
Kære Ann Christine, Vi har lavet denne supper et hav af gange – og igen i aften kommer den også på bordet. Den fungerer både sommer og vinter ;) Ligeså gør din lækre mexikanske lassange. Tak for god inspiration.
DBH Lene
Kære Lene,
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding på opskrifterne
Kh Ann-Christine
du har lagt den i din vegetar kategori, men den indeholder kylling…
Hej Oline
Ja, for som der også står i opskriften, så kan kylling blot undlades, hvis vegetar :) – og jeg ved der er flere vegetarer som også er rigtig glad for denne opskrift og netop blot undlader kyllingen.
Kh AC
Hej Ann-Christine
Jeg lavede opskriften i går, og Gud hvor var det lækkert. Har dog mange rester – tror du det kan holde sig et par dage på køl? Eller er det bedre at fryse ned med det samme, til aftensmad i morgen eller fredag?
Kh
SÅ dejligt at høre :)
Det kan fint holde sig 2 dage på køl. Tak for din fine tilbagemelding på opskriften
Kh AC
Er suppen fryseegnet?
Ja, det er den :)
Overvejer at lave denne ret til gæsterne på torsdag, men jeg er bare SLET ikke til bønner kikærter osv, Kan de undlades og så bare putte ekstra kylling i eller andet? Det er ikke smagen, men deres konsistens jeg slet ikke kan klare i munden.
Du kan fint erstatte bønner og kikærter med kylling :)
Hej Ann-Christine
Jeg bruger din blog rigtig meget. Jeg har også selv en blog og ligger madplaner op til inspiration. I mine madplaner linker jeg til opskrifter på andre blogs, da jeg simpelthen ikke vil prøve at opfinde den dybe tallerken, når andre dygtige mennesker har gjort det i form af fantastiske opskrifter. Det sker rigtig tit at det er din blog, de gode opskrifter er på:-)
Jeg ville bare sikre mig, at der ikke er noget i vejen for at jeg linker til dine opskrifter. Jeg kopierer dem ikke og bruger heller ikke billeder, kun links og anbefalinger:-)
Hej Nikoline,
Hvor er det dejligt at høre, jeg er glad for at du bruger mine opskrifter og bliver altid kun glad for at du anbefaler og linker til mine opskrifter, så det må du bestemt meget gerne ♡
Rigtig skøn weekend til dig
Kh Ann-Christine
Vi havde din tacosuppe på madplaner idag – manden var skeptisk – men hans skepsis blev gjort til skamme! Hold nu op det var lækkert! Jeg lavede den med oksekød og chili/kidneybønner – og den blev fuldendt med avocado, cheddar og cremefraiche på toppen – TAK for en lækker opskrift!
Hvor er det bare virkelig dejligt at høre, Mette! Tusind tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften ♡
Ser godt nok lækkert ud den her ret! Er vild med mexicansk mad og spiser selv rigtig meget chili con carne, tacos osv. Men har aldrig tænkt på at lave en suppe som denne. Det skal helt sikkert prøves! Tror det smager overdrevet godt med avocado, lime og koriander! 3 af mine absolut yndlingsingredienser.
Også mine tre yndlings :)
Hej hvor ser det bare lækkert ud har lavet en del af dine opskrifter og må sige de bare super gode elsker at følge med :) udover dette brugte vi også dine tips medhensyn til Vietnam og tog til B.la Hoi Ann sikke en dejlig by og hvor vi nød den :) lige et spørgmål vil nemlig gerne lave den og tænker på om den kan fryses ? Mvh Melanie
Hvor er det dejligt at høre, Melanie. Så skønt at I havde en dejlig rejse til Vietnam og den særligt fine by Hoi An.
Denne suppe kan sagtens fryses.
Tusind tak for din søde hilsen ♡
Kh AC
Øjjj, det ser lækkert ud og minder mig om chili con carne, som jeg heller ikke har fået i årevis.
Hmmm….måske jeg skulle lave tavesuppe i morgen, hvor der er landskamp – det kun godt blive et hit!
Det var da en skøn ide! Og chili con carne er jo virkelig også et hit.
Den skal vi helt sikkert prøve! Vi er vilde med Huevos Rancheros, og den her falder vist i samme kategori.
Ja, fuldstændig – det er også et hit herhjemme :)
God fornøjelse
Kh AC
Hej Ann-Christine
Hvor er jeg glad for din madblog. I dag måtte jeg igen finde inspiration her til dagens aftensmad. Lavede tacosuppen og den var bare et hit hos alle.
Jeg har ikke tal på,hvor mange af dine opskrifter jeg har lavet. Men det er efterhånden en hel del. Tak for hjælpen når jeg er helt ideforladt og ikke aner,hvad jeg nu skal lave til aftensmad ,eller hvilken kage jeg lige skal bage.
Kh Mette
Hej Mette,
Hvor er det dejligt at høre! Det er jeg virkelig glad for og det er så skønt når mine opskrifter bliver brugt og nydt ♡
Tusind tak for din søde hilsen, den varmer :)
Kh Ann-Christine