Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/tacosuppe/ Aftensmad Bålmad, Efterår, Familiefavoritter, Mad på budget, Mexicansk, Natmad, Nem Hverdagsmad, Opskrifter til børn - Hverdagsfavoritter børn, Suppe, Vegetar

Tacosuppe

Lækker krydret tacosuppe med skønne toppings og fyldt med velsmag – og præcis så stærk som man bedst selv kan lide den. Undlad blot chili, hvis det ikke er sagen.

Styrken justeres til ift smag og behag og alle kan spise med! Som min datter, Julie siger, så er suppe og lasagne altså en virkelig god måde at få børn til at spise grøntsager ;) – og det har hun jo ret i.
Det virker og med taco, nachos og cheddar ost, så kommer denne suppe lige frem til at virke som en smovset lækker aftensmad i burger/pizza/tacos genren.

Prøv også: opskrift på lækker tex mex salat >>

Tacosuppe
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT30MPT15M4
Ingredienser
  • 2 løg, finthakkede
  • 3 fed hvidløg, finthakkede
  • 250 g kyllingebryst, skåret i tynde strimler (kan undlades, hvis vegetar)
  • 1 tsk røget paprika
  • 1 tsk tørret oregano
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 rød chili, finthakket (tilsæt efter smag)
  • 4 stængler bladselleri, groftrevet
  • 1 squash, groftrevet
  • 10 cherrytomater, i både
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 5 dl grøntsagsbouillon
  • 1 dåse kikærter, drænede og skyllede
  • 1 dåse kidneybønner, drænede og skyllede
  • 1 rød peberfrugt, i tern
  • 1 spsk olivenolie, til stegning
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • 1 øko lime, saft og skal herfra
  • Til servering
  • 2 avocado
  • 1 dl cremefraiche 18 %
  • 100 g nachos, eller taco
  • 100 g cheddar ost, groftrevet
  • 1 håndfuld frisk koriander, eller bredbladet persille
  • 0,50 rød chili, skåret i ringe
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Sauter løg og hvidløg i en gryde med olie ved middelvarme, til de er bløde.

Tilsæt kylling og alle krydderierne, skru op for varmen og brun kyllingen godt under omrøring.

Tilsæt bladselleri, squash, tomater, hakkede tomater og grøntsagsbouillon. Lad det simre under låg i cirka 10 minutter.

Kom bønner og peberfrugt i gryden, kog op under omrøring og lad dem simre med i yderligere 5 minutter.

Smag den lækre tacosuppe til med friskrevet limeskal og -saft samt salt og peber.

Serverer suppen i skåle, toppet med avocadoskiver, cremefraiche, friskrevet cheddar, nachos og grofthakket koriander.