Tacosuppe


Lækker krydret tacosuppe med skønne toppings og fyldt med velsmag – og præcis så stærk som man bedst selv kan lide den. Undlad blot chili, hvis det ikke er sagen.
Styrken justeres til ift smag og behag og alle kan spise med! Som min datter, Julie siger, så er suppe og lasagne altså en virkelig god måde at få børn til at spise grøntsager ;) – og det har hun jo ret i.
Det virker og med taco, nachos og cheddar ost, så kommer denne suppe lige frem til at virke som en smovset lækker aftensmad i burger/pizza/tacos genren.
Prøv også: opskrift på lækker tex mex salat >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Tacosuppe
- 2 løg, finthakkede
- 3 fed hvidløg, finthakkede
- 250 g kyllingebryst, skåret i tynde strimler (kan undlades, hvis vegetar)
- 1 tsk røget paprika
- 1 tsk tørret oregano
- 2 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk stødt koriander
- 1 rød chili, finthakket (tilsæt efter smag)
- 4 stængler bladselleri, groftrevet
- 1 squash, groftrevet
- 10 cherrytomater, i både
- 1 dåse hakkede tomater
- 5 dl grøntsagsbouillon
- 1 dåse kikærter, drænede og skyllede
- 1 dåse kidneybønner, drænede og skyllede
- 1 rød peberfrugt, i tern
- 1 spsk olivenolie, til stegning
- salt
- sort peber, friskkværnet
- 1 øko lime, saft og skal herfra
- Til servering
- 2 avocado
- 1 dl cremefraiche 18 %
- 100 g nachos, eller taco
- 100 g cheddar ost, groftrevet
- 1 håndfuld frisk koriander, eller bredbladet persille
- 0,50 rød chili, skåret i ringe
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Sauter løg og hvidløg i en gryde med olie ved middelvarme, til de er bløde.
Tilsæt kylling og alle krydderierne, skru op for varmen og brun kyllingen godt under omrøring.
Tilsæt bladselleri, squash, tomater, hakkede tomater og grøntsagsbouillon. Lad det simre under låg i cirka 10 minutter.
Kom bønner og peberfrugt i gryden, kog op under omrøring og lad dem simre med i yderligere 5 minutter.
Smag den lækre tacosuppe til med friskrevet limeskal og -saft samt salt og peber.
Serverer suppen i skåle, toppet med avocadoskiver, cremefraiche, friskrevet cheddar, nachos og grofthakket koriander.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Der står 1squash i opskriften – men de findes i mange størrelser.
Hvor mange gram ca?
Har fået din Tacosuppe hos venner – og det var bare en fantastisk oplevelse – så den vil jeg prøve
Hvor er det dejligt at høre :)
Du kan altid gå ud fra standard økologisk supermarkedsstørrelse + at det gerne må variere en smule op/ned, når der blot står fx squash i stk.
Kh Ann-Christine
Jeg har lavet for første gang i dag! Wow
Smager så godt!!!!
Hvor er det dejligt at høre, tak for din søde hilsen
Kh Ann-Christine
Det smager virkeligt godt… men hvornår skulle den røde peber have været i?
Så dejligt at høre! Og den røde peber der var smuttet ud af teksten , er fluks med igen nu :)