Tacoskåle med oksekød
Tacoskåle er et hit hos mine børn og jeg kan varmt anbefale at introducere dem til børnenes maddag derhjemme.
De sprøde tacoskåle er en lidt anderledes måde at spise tortillawraps og de er sjove at servere til både hverdagsaftener og børnefødselsdage, hvor de kan serveres som ‘fyld selv’ skål med en masse skåle med fyld til.
Varier endelig fyldet med lige hvad I har lyst til og har i køleskabet.
Prøv også: min opskrift på chili con carne
Arbejdstid 25 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Tacoskåle med oksekød
- 8 tortillas pandekager
- 1 løg, finthakket
- 400 g hakket oksekød
- 50 g chorizo, i små tern
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 1 squash, groftrevet
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk stødt koriander
- 0,50 tsk røget paprika
- 1 dåse hakkede tomater
- 50 g koncentreret tomatpuré
- 2 spsk olivenolie
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Til servering
- 1 tsk smør
- 150 g majs
- 1 avocado, skåret i skiver
- 200 g cheddar ost
- 2 lime, skåret i både
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Pensl tortillawraps med olie og læg dem i små ovnfaste skåle, så de danner en skål. Bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 8-10 minutter, til de har fået lidt farve.
Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af i skålene. De bliver sprøde, når de er kølet af.
Sauter løg og hvidløg i olivenolie i en gryde ved middelvarme og under omrøring, til de er bløde. Tilsæt oksekød og chorizo i små tern og brun det godt af.
Kom derefter squash, krydderier, tomatpuré og hakkede tomater i og kog op. Lad det simre uden låg i 20 minutter.
Smag til med salt og peber.
Rist resten af majskernerne på en pande med smør, til de er en smule sprøde.
Server tacoskålene med fyld, avocado, majs, cheddarost og lidt lime til at dryppe over
Er det bare mig, der ikke kan få øje på, hvor mange g majs, der skal i selv kød-gryden?
Det er rettet nu, det var en fejl at majskernerne havde sneget sig ind i fremgangsmåden til saucen :)
Kh Ann-Christine
Vi har lige spist de her skåle i skåle og det var genialt at man kunne rive brødet over og fylde ekstra fyld i, uden alt for meget brød. Det er sådan et smart trick for os der ikke kan finde ud af at holde igen med fyldet, Og ingen fyld ud over det hele. Tak for fin ide.
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften. Det er jeg glad for
Kh Ann-Christine
Hej.
Jeg elsker alle dine opskrifter de er så gode!
Hvad er det for nogen skåle du bruger til denne opskrift? Har selv været på udkig men kan ikke finde noget lignede.
Hej Signe
Mange tak, det er jeg glad for ♡
Det er små ovnfaste ramakiner fra Le Creuset, jeg har brugt her.
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Hej Igen,
Ved du om de stadigvæk findes, eller kan du du oplyse hvilken diameter skålene har. Har nemlig stadigvæk ikke kunne finde dem nogen steder.
mvh. Signe Sørensen
Hej Signe
De er fra Le Creuset, så du kan evt søge på mærket + minigryde eller ramekin. Jeg er næsten sikker på de stadig findes
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hejsa, det er da en super fin ide! Men min tanke er at de da må være lidt svære at spise?
Hej Maibritt
Mange tak.
Det oplever vi ikke de er, men de går jo selvfølgelig i stykker, når man spiser dem :)
Kh Ann-Christine