Tacos med rejer
Her får du en uimodståeligt lækker opskrift på tacos med rejer. Sprøde kokosrejer med masser af smag og en super lækker pico de gallo, som er en texmex salsa fyldt med tomat, løg, koriander og god smag.
Derudover har jeg lavet en cremet chilidip og så kommer jeg også gerne lidt ekstra grønt i tacos.
Det er super hyggelig saml selv mad ved bordet og jeg kan mere end varmt anbefale jer at sætte den på næste uges madplan – det vil helt sikkert vække begejstring ved middagsbordet.
Prøv også: wok med oksekød >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Tacos med rejer og grønt
- Kokosrejer
- 2 fed hvidløg, pressede
- 1 tsk ingefær, fintrevet
- 2 spsk fishsauce
- 1 tsk sriracha chilisauce
- 1 lime, saften herfra
- 1 spsk olivenolie
- 250 g vannamei tigerrejer
- 1 æg, sammenpisket
- 70 g kokosmel
- 2 spsk olivenolie, til bagning
- Chilidip
- 40 g mayonnaise
- 50 g sød chilisauce
- 1 spsk sriracha chilisauce
- 1 øko lime, fintrevet skal og saft
- Pico de gallo med agurk
- 300 g tomat, finthakkede
- 0,50 agurk, i små tern
- 1 rødløg, finthakket
- 0,50 rød chili, finthakket
- 1 fed hvidløg, presset
- 1 håndfuld frisk koriander, finthakket
- 2 øko lime, fintrevet skal og saft
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Til servering
- 100 g rucola
- 1 håndfuld frisk koriander, finthakket
- 8 tortillas pandekager
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kokosrejer
Rør ingefær, hvidløg, fishsauce, sriracha, limesaft og olivenolie sammen til det er ensartet. Dup rejerne helt tørre med køkkenrulle og vend dem godt i marinaden.
Lad det trække smag i minimum 1/2 time eller natten over.
Dyp rejerne en efter en, først i en skål med sammenpisket æg og derefter i en skål med kokosmel. Læg dem på en bageplade med bagepapir. Dryp lidt olie over og bag dem i en forvarmet ovn ved 190 grader varmluft i cirka 12-15 minutter til de er gyldne.
Chilidip
Rør alle ingredienser sammen og smag til. Du kan evt runde smagen af med mere mayo, hvis den skal være mere cremet eller med mere sriracha, hvis du ønsker den stærkere.
Pico de gallo
Kom alle ingredienserne i en stor skål – start med blot halvdelen af chilien – og vend det godt sammen.
Smag godt til med mere chili, limesaft og limeskal, salt og peber efter smag.
Servering
Varm tortillabrød på begge sider på en pande, til de er bløde og lune. Server dem ved bordet med pico de gallo, kokosrejer, rucola, koriander og chilidip til at dryppe over.
Hej og tak for dejlig opskrift.
Jeg har lige et spørgsmål vedrørende kokosmel. Altså er det helt fintmalet komosmel eller er det det typiske i form som grovsalt?
Mvh
Thomas
Hej Thomas
Mange tak for din hilsen :)
Jeg bruger det almindelig kokosmel, med konsistens som små riskorn eller pankorasp.
Kh Ann-Christine
Hej Valdemarsro – Ann-Christine.
Tak for din super skønne opskrift.
Vi kigger meget på arbejdstid i alt, inden vi vælger en ret til vores madplan, og læser ikke opskriften igennem.
I denne opskrift skal rejerne ligge i marinade minimum en time eller gerne længere tid.
Vi savner en forberedelsestid, da det ikke er første gang vi står med opgaven.
Vi bruger udelukkende Valdemarsro madplan og er yderst tilfreds med de forskellige madplaner. Det har sparet os for mange “hvad skal vi have at spise” og en del madspild.
Hej Tori
Mange tak for din søde hilsen og fine input. Jeg er rigtig glad for at I har glæde af madplanerne :)
Jeg havde lavet en tastefejl i opskriften, så der stod rejerne skulle marinere “1 time eller natten over” i stedet for “1/2 time eller natten over”
Så det gav lige lidt misoverensstemmelse mellem arbejdstid og tid i alt. Det er fluks rettet! Tak for at gøre opmærksom på det.
Forberedelsestiden er i mine opskrifter inkluderet i tid i alt – medmindre jeg får lavet en fejl, og så må du endelig bare lige skrive som du har gjort her :)
Rigtig god dag til jer
Kh Ann-Christine
Hej – rejerne kan både købes kogt og rå – hvilken slags skal bruges her?
Mvh. Rikke
Dem jeg bruger er forkogte uden skal
Kh Ann-Christine
Skøn opskrift! Prøvede at lave den her i går, men blev lidt forvirret over at der står at man både skal bruge 1 spsk olivenolie og 2 spsk olivenolie til marinaden? Så 3 i alt, eller er det en tastefejl?
Rigtig god dag til dig😊
Mange tak :) Der skal lige dryppet lidt olie over inden bagning, det er opdateret nu :)
Rigtig dejlig dag til dig også
Kh Ann-Christine