Tabouleh – bulgursalat
Tabouleh er en af mine yndlingssalater til det mellemøstlige køkken. Her er mit twist på den gode bulgursalat og den smager simpelthen så dejligt, at den fint kan udgøre et frokostmåltid i sig selv – så lav gerne rigeligt, så der er til frokosten dagen efter.
Skøn som tilbehør til fx kylling, lam, kebab eller en del af et lækkert vegetarmåltid med flere salater og grønt – få en masse lækker inspiration og opskrifter til det mellemøstlige køkken her. Smagen af Tabouleh er en krydret smagseksplosion af mynte, tomat, persille. Sødt, syrligt, krydret og fyldig rund i smagen på en og samme tid.
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Tabouleh
- 1 dl bulgur
- 2,50 dl vand, kogende
- Dressing
- 0,50 dl olivenolie
- 1 øko citron, skal og saft herfra
- 1 fed hvidløg, presset
- 1 tsk sukker
- 2 håndfulde persille, finthakket
- 2 håndfulde frisk mynte, finthakket
- 2 forårsløg, finthakkede
- 3 tomat, i små tern
- 1 rødløg, finthakket
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Derudover
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Bulgur
Kom bulgur i en skål og hæld 2,5 dl kogende vand over (eller tilbered efter anvisning på emballagen). Lad det trække mens resten af ingredienserne og dressingen gøres klar.
Dressingen
Rør alle ingredienserne godt sammen og smag til med salt og peber.
Når bulgur har trukket og absorberet væden, så hældes dressingen over, der røres godt rundt og resten af grøntsagerne vendes i tabouleh salaten.
Hej:-)
Som alle andre må jeg rose alle dine opskrifter. Du er så god inspiration. Hvad tænker du om at udskifte bulgur med quinoa? Kunne det fungere?
Mvh. Tilde
Hej Thilde
Mange tak for din søde hilsen, det er jeg glad for du synes :)
Du kan fint lave denne med quinoa – smag og konsistens vil selvfølgelig blive anderledes, men også super lækker
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej! Jeg synes engang du havde en anden opskrift på Tabouleh, noget med at man skulle fjerne “det flydende” fra tomaterne og bl.a. bruge det til at lace dressingen… kan det ikke passe?
Mmm, næ det tror jeg ikke er mig – men jeg laver indimellem en lignende salat sådan herhjemme med saften fra tomat i dressingen, har bare ikke skrevet en opskrift med det
Prøv dig endelig frem :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Uh, det er en dejlig salat, som jeg lige har prøvet. Men LIDT for meget løgsmag efter min mening. Når der både er rødløg, forårsløg og hvidløg. Næste gang tror jeg, at jeg nøjes med et halvt løg. Og jeg vil komme lidt mere bulgur i. Synes det skal være en bulgursalat og ikke en salat med bulgur. Men det er egentlig bare småtingsafdelingen. For jeg er vildt glad over at have lært denne salat at kende. Fortsat godt forår!
Hej.
Jeg har længe benyttet mig flittigt af dine opskrifter. Skønt, at der er alt fra det søde til det salte køkken og inspiration fra mange steder i verden.
Jeg må dog sige, at denne opskrift var lidt en svipserFulgte opskriften i går aftes, og resultatet var meget langt fra den klassiske libanesiske tabouleh. Forholdet mellem mængderne af de forskellige ingredienser er lidt skæve.
Der er for meget olivenolie, og det gør salaten lidt for fed og tung.
Der er alt for lidt citron i – enten saft eller skræl. Citronsmagen skal være meget mere dominerende, men det hjælper formentlig også, hvis der er mindre olie i.
I forhold til bulguren, så skal det være fin bulgur, og der er desuden også alt for meget i i forhold til persillen. Forholdet skal nærmere være omvendt, så det er en persillesalat med lidt bulgur i stedet for primært bulgur.
Vh.
Hej Ann-Christine
Jeg vil lave denne til mine veninder i weekenden sammen med gulerod-rucola salaten. Jeg tænker kyllingebryst eller filet i ovn som tilbehør, for det er dejlig nemt og så kan gulerødderne gå i ovn også.
Hvad ville du lægge ned til kyllingen for god smag som passer til? Hvidløg og citron – eller har du tip til mellemøstligt touch?
Mvh Line
Hej Line,
Det lyder lækkert, måske du kan lade dig inspirere af denne opskrift på marrokansk kylling til den skønne kyllingeret – måske blot nogle af elementerne og ideer til smage til retten.
Kh AC
Hvor længe kan den holde sig i køleskabet?
Bh
I 1-2 dage :)
Hejsa. Tusind tak for en dejlig blog og dejlige opskrifter. Jeg er bosat i Nord Libanon hvor jeg blandt andet dyrker oliven sammen med min mand. Din rugbrødsopskrift er fænomenal, dog skal jeg stadig importere rugkerner fra Danmark. Men som bosiddende i Libanon bliver jeg nødt til at kommentere pp din tabouleh salat. Jeg er sikker på det er en dejlig salat, men den har altså ikke noget at gøre med den libanesiske Tabouleh som du refererer til. Her er en Tabouleh en persille salat der har en anelse fint bulgur i. Det skal være FINT bulgur, man kan vist kun købe det i indvandrer butikker i Danmark. Her får du opskriften: 3 store bundter bredbladet persille (Fint hakket), 1 stort bundt mynte, finthakket, kun blade), 2 store tomater (I bittesmå tern), 3 forårsløg (Fint skåret), 1 lille rødløg (meget fint hakket), 2 spiseskefulde fint bulgur, citronsaft, olivenolie, salt og peber. Skyl bilturen i 2 hold vand, lad den stå kun lige dækket af vand mens de andre ingredienser hakkes. De 2 slags løg hakkes fint, blind sammen og drys med salt og peber. Gnid krydderierne ind i løgene. Bland alle ingredienser, knug det sidste vand af bilturen og bland i. Smag til med olivenolie, citron og salt. Spis med det samme. Glæder mig til at høre hvad du syntes om denne Tabouleh ?. Du skulle måske komme forbi mit køkken og få den masse gode oplevelser og inspiration. Vi lever mest efter årstiderne, og laver det meste selv, fra tomatpuré over oliven til figenpålæg….
Uhm, det lyder virkelig lækkert! Både din Tabouleh – og hjemmelavet figenpålæg og de andre lækkerier I selv laver.
Tusind tak for din søde hilsen og feedback.
Kh AC
Tak for endnu en fantastisk opskrift, der var et godt gensyn med en ret vi fik fleste gang på en ferie.
Som kød valgte vi at brune to pakker kyllinge filet i smør og pesto, hvorefter sovsen blev rørt op med 1/2 liter fløde og så kom det hele i ovnen en tre kvarters tid.
Det blev ” dagen derpå ” mad efter juleaften, og var så godt at min svigermor mente det var det bedste måltid hun nogensinde havde fået, og min søn vil endelig gerne have madpakke med, hvis det bare kan blive sådan en portion?
Uhm, hvor lyder det virkelig også bare super lækkert! Tak for din søde hilsen, den kylling må jeg prøve at lave herhjemme :)
Godt nytår til jer
Kh AC
Jo du har ret! Jeg laver den med enten eller og har ikke fået skrevet bulgur med i opskriftsbeskrivelsen – det er fluks rettet til og jeg er glad for at du gjorde mig opmærksom på manglen. :)
Tak, så forstår jeg bedre
Fik forøvrigt ikke lige skrevet, at jeg er meget glad for rigtig mange af dine opskrifter
det er dejligt at høre :)
Hej Ann-Christine,
Jeg vil rose dig for en helt fantastisk blog som er mit første Go-to sted for gode opskrifter. Alt er sat op på en virkelig indbydende måde. J
Jeg glæder mig til at følge med i dine inspirerende opskrifter fremover og ønsker dig og din familie en rigtig dejlig sommer. Mange rigtigt venlige hilsener Tamara
Hej Tamara,
Tusind tak for din virkelig søde hilsen
Rigtig skøn sommer til dig og du kan tro at jeg er glad for at høre at du er så glad for min blog og opskrifter ♡
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Kære Ann-Christine.
Først og fremmest – tusind tak for alle dine dejlige opskrifter.
Er ganske sikker på, jeg her på dine sider, har fundet (og brugt) en opskrift på en bulgursalat – som alligevel ikke er ens med denne her …..tror der bl.a er nektariner i. Findes der en anden variant som jeg blot ikke kan finde? Eller er dette samme opskrift der i mellemtiden er opdateret ? ??
På forhånd tak.
Og rigtig god dag til dig.
Med venlig hilsen Heidi.
Det lyder lækkert med bulgur og nektariner … men jeg tror umiddelbart ikke jeg har en opskrift med den kombination (endnu) – du kan evt søge enkelte råvarer ud på denne råvare oversigt og på den måde finde opskrifter efter råvarerne, men jeg tror desværre ikke jeg kan hjælpe med denne :)
Tusind tak for din søde hilsen ♡ og rigtig dejlig dag til dig også
Kh AC
Hvor er det smukke tærtefad fra? ??
Fra Emilie Henry ♡
Hej Ann – Christine.
Jeg har som barn fået en ret der hed “Indianerbiks”, eller det blev den kaldt i hvert fald. En ret med grisesmåkød og der var hvidkål i, ret meget mere kan jeg ikke huske, dog at det smagte fantastisk. Er det noget du har hørt om, da jeg rigtig gerne ville lave den igen.
Håber du kan hjælpe mig.
Vh
Lene
Hej Lene,
Lyder lidt som det der også kaldes indianergryde?
Jeg har ikke lavet en opskrift på det, men måske du kan google og se om du kan finde en et andet sted?
Kh AC
Kære Sara,
Tak for din søde hilsen!
Jeg må da helt klart se nærmere på dit link. Jeg har delt min opskrift som vi laver den herhjemme – og så må jeg da næsten overveje at tage på en spise/inspirationstur til det skønne mellemøstlige køkken på et tidspunkt
Dejlig dag til dig
Kh AC
Hej
Jeg var lige ved at skrive til dig da din blog har opført sig mærkeligt og jeg ikke kunne se nogen opslag siden d 11 august og det undrede mig da du jo plejer at være ret aktiv. Men så da jeg ville finde din mail så var de der pludselig. Gad vide hvad der lige er gået galt
Nå men godt jeg er med igen :-)
Kh Bettina
Godt du skriver det! Fejlen er fundet og problemet skulle være fikset nu.
– og ja, her er vældig mange indlæg at læse tilbage i nu ;)
Hvis du fortsat oplever at finde gamle indlæg på forsiden, så er det endelig blot at reloade/genopfriske siden, lukke browseren og gå ind på bloggen på ny, så skulle det virke perfekt igen.
Kh AC
Jeg har stadig problemet fra min telefon (iPhone). Her ser indlægget fra Smuk Fest d. 14. august ud til at være det seneste.
Bh
Ditte
Har du prøvet at opdatere, lukke browseren og gå ind på siden igen?
Bettina, Jeg har oplevet det samme på min tlf. Men da jeg prøvede på en anden telefon kunne jeg pludselig se en masse opslag jeg ikke havde læst!!! (Weeee) Tænker det kan være noget med opdateringen på tlf?
Vh Tanja