Syltede valnødder


Syltede valnødder er virkelig lækkert til et ostebord, men de kan også serveres i en salat eller sammen med friske søde pærer, som en lækker snack.
Finthakkede syltede valnødder er også lækre at spise til vaniljeis, sammen med friske bær, eller med yoghurt kompot og granola til en lækker brunch.
Som en skøn variation til denne opskrift kan der tilføjes krydderier, som fx stjerneanis (det kan godt smage meget igennem), nelliker eller kardemomme.
Prøv også: skøn opskrift på saltede mandler >>
Arbejdstid 10 min.
Antal 1 portion

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Syltede valnødder
- 100 g valnødder
- 100 g brun farin
- 0,50 citron, saften herfra
- 1 appelsin, saften herfra
- 0,50 vaniljestang
- 1 dl vand
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Skold valnøddekernerne, skyl dem grundigt og gnub dem lidt. Det fjerner lidt af bitterheden i valnøddekernerne.
Kom farin, citronsaft, appelsin, vaniljestang og vand i en gryde.
Kog siruplagen op til det simre og lad det simre svagt i cirka 30 minutter uden låg ved middel varme.
Kom de syltede valnødder i lagen og lad dem simre med i 10 minutter. Kom de syltede valnødder på rengjorte og skoldede glas.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej, jeg har samlet et kilo valnødder, fra et valnøddetræ, så jeg har lyst til at prøve opskriften, men jeg er i tvivl om, hvorvidt den angivne mængde er 100 gr valnødder med skal, eller 100 gr. kerner ?
Hilsen
Lis
Hej Lis
Hvor lyder det dog lækkert! Mængden i opskriften er uden skal.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Valdemarsro. Jeg har lige forsøgt at lave valnødderne og fulgt opskriften slavisk. Jeg står nu med en sort karamelliseret masse der er næsten helt tørret ind. Mit komfur kan skrues op på 9, det har stået og småsimret 30 + 10 min på 3. Det kan da ikke passe?
Jeg havde de samme oplevelse igår. Det var umuligt at få massen ud af glasset. Så ud røg både glas og nødder.
Kære Ann,
Læste du mit svar til Lene?
Kh Ann-Christine
Tid til tilberedning kan variere alt efter hvilken gryde mv man bruger, så man skal endelig selv holde øje med madlavningen undervejs og tage af når konsistensen er lækker.
Tiden passer helt fint når jeg laver dem hjemme hos mig.
Kh Ann-Christine
Hejsa kan man bruge alm vanilje og ikke stænger?
Ja, det er nærmere beskrevet her: https://www.valdemarsro.dk/tag/vanilje/
Kh Ann-Christine