Svinemørbrad med parmaskinke
Her får I en skøn og nem opskrift på svinemørbrad med hvidløgsflødeost og parmaskinke svøbt omkring.
En klassisk tilberedning af svinemørbrad, som har været en del af mit repertoire siden jeg begyndte at få en spirende interesse for madlavning. Denne version af svinemørbrad, var min ‘dén skal på bordet, når jeg får gæster- ret’ da jeg var i starten af 20´erne.
Og den smager jo stadig fremragende!
Vi serverede den med de klassiske flødekartofler, men også disse tryllekartofler og en god kålsalat kunne været et stort hit til retten.
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Svinemørbrad med parmaskinke
- 700 g svinemørbrad, små eller 1 stor
- 150 g hvidløgsflødeost
- 2 spsk frisk timian, friskhakket
- 100 g parmaskinke
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Rens mørbraden for evt sener.
Gnid den med salt og peber og smør den derefter med hvidløgsosten.
Drys med frisk timian over det hele og pak tilsidst mørbraden ind i parmaskinke til den er godt dækket.
Læg den i et smurt ovnfast fad og bag den i ovnen i ca 25-30 minutter ved 170 grader varmluft.
Kan jeg bruge serrano- istedet for parmaskinke?
Tusind tak for alle dine fantastiske opskrifter🙏🏻
Mange tak for din søde hilsen og ja, det kan du sagtens :)
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Super lækker mørbrad. Har du nogen erfaring ned, at fryse en rest mørbrad ned?
Mange tak :) Det kan du godt gøre. Jeg plejer dog aldrig selv at gøre det, da jeg synes det bliver lidt kedeligt af det – så vi bruger det til pålæg i sandwich, på brød og i biksemad mv.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej. Opskriften ser virkelig lækker ud! Ville vide om man kunne bytte parmaskinken ud med bacon?
Ja, det kan du sagtens gøre.
Rigtig glædelig jul og god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej AC!
Tak for en rigtig god hjemmeside / blog med gode opskrifter!
Jeg skal spørge dig, om man kunne bruge almindelig smøreost, fx Philadelphia original ? Jeg tænker det andet giver mere smag. Det var bare, hvis man ikke havde andet i sit køleskab, kunne det andet vel også godt gå an ?
Tak for din søde hilsen :)
Det kan du godt, så kan du evt tilsætte ekstra krydderier eller nogle friske finthakkede kryddderurter
Kh AC
Hej AC
Jeg tænker at lave mørbrad, trylle kartofler og kålsalat…hvilken sauce kan man servere til?
M.v.h.
Charlotte
Hej Charlotte,
jeg synes denne paprikasauce vil være skøn til
Kh AC
Hej AC
Har du nogen anbefalinger til hvad vil du foreslå at man spiser til denne spændene ret, kartofler, ris, salat, om du har nogle favoritter?
Evt. en lille opskrift på det tilbehør.
Mvh Peter
Hej Peter,
Skulle jeg tilberede den til aftensmad i dag ville jeg servere knuste kartofler, rucolasalat og evt en grillet ferskensalat
Tilbehøret kan også fint justeres til efter tema, fx græsk – med tzatziki, græsk tomatsalat osv
God fornøjelse
Kh AC
Hej AC.
Skal prøve denne opskrift på lørdag og kunne godt tænke mig at lave en lækker salat til. Har du nogle forslag?
Tak for en skøn blog, som næsten er til daglig inspiration for madlavningen herhjemme :)
Kh Maja
Denne broccolisalat, rødkålssalat, grøn salat eller grønkålssalat er alle mægtig lækre til
God fornøjelse og tusind tak for din søde hilsen, det er dejligt at høre ♡
Kh AC
Jeg har i dag fået serveret hybensalsa, det smagte super godt.
Har du en opskrift på dette.
Dejlig blok og mange gode opskrifter som jeg har lavet og synes er yderst velsmagende.
Ikke endnu, men det kan da fint være jeg laver sådan en opskrift på et tidspunkt – tak for opfordringen i hvertfald :)
Og tusind tak for din søde hilsen, det er jeg glad for at høre!
Kh AC
Hej…
Et lille tip. Prøv at flæk mørbraden halvt i gennem og fyld den med en af krydderoste varianterne fra Buko, eller hvidløgsosten, inden du vikler skinken om. Det er virkelig også mums:-)
Uhm, det lyder altså også dejligt!
Hej,
Nogen speciel grund til at du angiver flagesalt i de fleste af dine opskrifter?
Jeg bruger selv alm groft salt i madlavning og flagesalt som “bordsalt”. Jeg kan ikke se nogen smagsmæssig årsag til at bruge det noget dyre flagesalt i madlavning.
Hej Casper,
Det er mest og oftest bare et spørgsmål om smag og behag.
Jeg kan bedst lide smagen af flagesalt og kan egentlig godt lide at at min mad er lavet af råvarer, valgt ud fra hvad jeg bedst kan lide smagen af.
Kh AC
Hej AC
Jeg nyder rigtig meget at følge jeres færden. Det er sådan en fin og inspirerende blog du har. Fik lige lyst til at skrive at netop mørbrad eller kylling filet med parmaskinke smager fantastisk med tapanade af soltørrede tomater ,som gnides på kødet inden det omvikles. Herefter en tur på grillen – indirekte varme. Og salaten – ja det var den grønne mango.
KH Lena
Hej Lena,
Tusind tak, hvor er det dejligt at høre :)
Og mums, det skal da helt sikkert på sommerens grill menu herhjemme – tak for det dejlige tip.
Kh AC