Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/svinekaeber-braiserede-med-oel/ Aftensmad Bålmad, Efterår, Festmad, Rømertopf, Simremad, Vinter

Svinekæber – braiserede med øl

Svinekæber braiserede med øl, rødvin eller grøntsagsboullion er en virkelig herlig spise og perfekt til denne kolde årstid, hvor det er oplagt at finde simregryden frem og hygge sig lidt ekstra indendøre.

Når svinekæber simrer over længere tid ved lav temperatur, så bliver det mørt som smør og fyldt med en vidunderlig smag, som sagtens kan serveres for gæster – og som har vundet indpas på mange restauranters menukort landet over. Simpelthen så lækkert og med en smagfuld og fyldig sauce, der passer perfekt til kartoffelmos.

Prøv også: opskrift på Bøf Stroganoff >>

Svinekæber - braiserede med øl
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT3HPT30M4
Ingredienser
  • Braiseret svinekæber
  • 750 g svinekæber
  • 20 g smør
  • 2 løg, finthakket
  • 3 gulerødder, i små tern
  • 1 porre, skåret i tynde ringe
  • 3 dl mørk øl
  • 3 laurbærblade
  • 0,50 tsk tørret rosmarin
  • 1 tsk tørret timian
  • 15 g koncentreret tomatpuré
  • 1 dl grøntsagsbouillon, afkølet
  • 1 spsk majsstivelse
  • sort peber, friskkværnet
  • salt
  • 1 spsk smør, koldt til saucen
  • Kartoffelmos
  • 1,50 kg kartofler
  • 110 g smør
  • 2 dl mælk
  • 1 knivspids muskatnød
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Til servering og anretning
  • salt
  • 30 g hasselnødder
  • 0,50 dl bredbladet persille, finthakket
  • 1 øko citron, fintrevet skal
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Braiserede svinekæber
Fjern sener fra svinekæberne og dup dem tørre med et stykke køkkenrulle.  Brun svinekæberne af i smør i en gryde og sæt dem derefter til side på en tallerken.

Kom løg, gulerødder og porre i gryden og sauter det ved middelvarme, til løgene er bløde.

Tilsæt det brunede kød, mørk øl, tomatpuré, laurbærblade, rosmarin, timian, salt og friskkværnet peber.

Sæt låg på og lad det simre svagt i 2 timer ved lav varme. Rør grøntsagsbouillon sammen med majsstivelse og kom det i gryden. Rør det godt igennem og lad det simre videre i 15 minutter.

Tag laurbærblade op af gryden og smag retten godt til med salt og friskkværnet peber.

Kartoffelmos
Kog kartoflerne i usaltet vand, til de er møre. Lun mælken i en kasserolle til den er ca. 50 grader varm.

Mos de varme nykogte kartofler let med smør og pisk derefter kartoffelmosen med en håndmikser, tilsæt imens den varme mælk lidt efter lidt, til konsistensen af kartoffelmosen er cremet, luftig og fløjlsblød.

Smag til med salt og peber, samt friskrevet muskatnød.

Til servering
Hak hasselnødder, persille og fintrevet citronskal godt sammen til det bliver helt finthakket.

Server de braiserede svinekæber med kartoffelmos og hasselnøddedrys