Svenske chokoladesnitter
Svenske chokoladesnitter er lækre året rundt, og som en del af de dejlige julesmåkager. De kaldes også svenske chokoladebrød eller kakaosnitter – og de aflange snitter med et drys perlesukker er en rigtig klassiker.
Knasende sprøde udenpå og bløde indeni. De er så lækre med smagen fra en god kakao og sprødt drys af perlesukker.
Svenske chokoladesnitter er nemme at bage og så ser de bare ret fine og indbydende ud på kagebordet og smager vidunderligt til en god kop kaffe, te eller gløgg.
Prøv også: flere opskrifter på julesmåkager >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 80 stk.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Svenske chokoladesnitter
- 325 g hvedemel
- 200 g sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 tsk bagepulver
- 30 g usødet kakao
- 200 g smør
- 1 æg
- Til pynt
- 1 æggehvide
- 50 g perlesukker
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Bland hvedemel, sukker, vaniljesukker, bagepulver og kakaopulver godt sammen i en skål.
Smuldr smørret i skålen til det er helt ensartet. Saml hurtigt dejen med æg og sæt dejen i køleskabet i 30 minutter.
Del dejen i 4 portioner og tril dem til lange stængler, på ca 1,5 cm i diameter.
Skær stænglerne til, så de passer i længden med en bageplade. Placer på bageplader med bagepapir. Tryk dem en smule flade, så de bliver ca 4 cm bredde.
Pensl med æggehvide og drys perlesukker over.
Bag i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i cirka 14-16 minutter.
Skær snitterne ud, med et skråt snit, så snart kagerne er ude af ovnen og lad de svenske chokoladesnitter køle af på en rist.