Svenske chokoladesnitter


Svenske chokoladesnitter er lækre året rundt, og som en del af de dejlige julesmåkager. De kaldes også svenske chokoladebrød eller kakaosnitter – og de aflange snitter med et drys perlesukker er en rigtig klassiker.
Knasende sprøde udenpå og bløde indeni. De er så lækre med smagen fra en god kakao og sprødt drys af perlesukker.
Svenske chokoladesnitter er nemme at bage og så ser de bare ret fine og indbydende ud på kagebordet og smager vidunderligt til en god kop kaffe, te eller gløgg.
Prøv også: flere opskrifter på julesmåkager >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 80 stk.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Svenske chokoladesnitter
- 325 g hvedemel
- 200 g sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 tsk bagepulver
- 30 g usødet kakao
- 200 g smør
- 1 æg
- Til pynt
- 1 æggehvider
- 50 g perlesukker
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Bland hvedemel, sukker, vaniljesukker, bagepulver og kakaopulver godt sammen i en skål.
Smuldr smørret i skålen til det er helt ensartet. Saml hurtigt dejen med æg og sæt dejen i køleskabet i 30 minutter.
Del dejen i 4 portioner og tril dem til lange stængler, på ca 1,5 cm i diameter.
Skær stænglerne til, så de passer i længden med en bageplade. Placer på bageplader med bagepapir. Tryk dem en smule flade, så de bliver ca 4 cm bredde.
Pensl med æggehvide og drys perlesukker over.
Bag i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i cirka 14-16 minutter.
Skær snitterne ud, med et skråt snit, så snart kagerne er ude af ovnen og lad de svenske chokoladesnitter køle af på en rist.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej Ann-Christine,
Tak for alle dine gode og inspirerende opskrifter.
Jeg står for at skulle lave et arrangement for voksne under emnet Astrid Lindgren. Og så faldt jeg over din side, hvor du fortæller om jeres begejstring for Astrid Lindgrens verden.
Mon du har gode ideer til opskrifter til mad, kager, sjove ting osv – ud over svenske chokoladebrød?
Med venlig hilsen,
Birgit Mathiasen, Rønne
Hej Birgit
Mange tak for din søde hilsen, og hvor lyder det som et hyggeligt arrangement.
Af svensk inspirerede opskrifter har jeg bl.a kottbullar, bøf lindstrøm og naturligvis de skønne luciabrød
Jeg håber det kan bruges.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine