Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/svampelasagne/ Aftensmad Efterår, Mad i fad og ovnretter, Pasta, Vegetar, Vinter

Svampelasagne

Opskrift på en uimodståelig lækker svampelasagne, som er perfekt til en hyggelig efterårsmiddag, nu hvor vejret er skiftet og efteråret har meldt sin ankomst. I efteråret er svampene i højsæson og selv om denne lasagne med svampe kan laves året rundt, så er der nu noget særligt rart ved at tilberede den i efterårsmånederne. Smagen af cremet svampefyld krydret med rosmarin og citronskal. Saftig spinat i saucen, en fyldig mornaysauce og sprødt lag på toppen af den lækre ret.

Nøj, det er godt med sådan en lækker svampelasagne – masser af umami, smag og fylde!

Prøv også: opskrift på vegetar lasagne med grøntsager >>

Svampelasagne
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT1H15MPT45M4
Ingredienser
  • 20 g tørrede karl johan svampe
  • 400 g champignon, i kvarte
  • 1 løg, finthakket
  • 3 fed hvidløg, fintrevet
  • 0,50 tsk tørret rosmarin
  • 300 g spinat
  • 2 dl hvidvin
  • 2 dl piskefløde
  • 1 øko citron, fintrevet skal og lidt saft herfra
  • 200 g friske lasagneplader
  • 50 g pankorasp
  • 50 g parmesan, eller anden hård ost, friskrevet
  • 3 spsk olivenolie
  • 25 g smør
  • salt
  • sort peber
  • Mornaysauce
  • 25 g smør
  • 25 g hvedemel
  • 3 dl mælk
  • 1 knivspids muskatnød, fintrevet
  • 125 g frisk mozzarella
  • Til servering
  • 0,50 håndfuld frisk timian
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 tsk honning
  • 1 tsk dijon sennep
  • 125 g blandet salat
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Sæt de tørrede svampe i blød efter anvisning på emballagen og hæld derefter vandet fra.

Varm en sauterpande op med olie, smelt smørret på den varme pande og lad det bruse af. Rist champignoner ved høj varme til de får en flot stegeskorpe. Skrue ned for varmen og tilsæt løg, hvidløg, rosmarin, spinat og de afdryppede iblødsatte svampe.

Varm det godt igennem, til løgene bliver bløde og spinaten falder sammen. Tilsæt hvidvin og piskefløde, bring kortvarigt i kog og smag til med fintrevet citronskal, salt og friskkværnet peber.

Mornaysauce
Smelt smørret i en gryde, kom mel i og pisk, til det har samlet sig til en bolle. Pisk mælken langsomt i lidt ad gangen, til konsistensen er som en sauce. Kom ost i og pisk, til den er smeltet. Smag til med revet muskatnød, salt og peber.

Saml lasagnen
Fordel lidt svampesauce i et smurt ovnfast fad. Læg lasagneplader på og lidt mornaysauce. Fordel skiftevis svampesauce og lasagneplader og afslut med mornaysauce. Drys pankorasp og friskrevet parmesan over og bag i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i cirka 15 minutter til lasagnepladerne er møre.

Servering
Rør en vinaigrette af olie, citronsaft, honning og sennep. Smag til med salt og peber og vend med en grøn salat. Server svampesalaten med frisk timian og grøn salat.