Svampe Stroganoff
Svampe Stroganoff er en virkelig lækker vegetarisk og lækker udgave af den klassiske Stroganoff.
En efterårsret med god kraft og fylde til at give varme på en kold vinterdag. Her er kødet skiftet ud med forskellige svampe, som alle bidrager med masser af god umamismag og tilfører retten velsmag og tyngde.
Der er masser af uhm-faktor og jeg er vild med at servere den med brune ris, men du kan også lave en luftig kartoffelmos til.
Prøv også: min opskrift på grøntsagsbiksemad >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Svampe Stroganoff med ris
- 250 g champignon, skåret i kvarte
- 250 g svampe, fx kantareller eller lign
- 2 løg, finthakket
- 4 fed hvidløg, finthakkede
- 1 spsk sød paprika
- 1 spsk røget paprika
- 1 spsk hvedemel
- 5 spsk koncentreret tomatpuré
- 2 dl grøntsagsbouillon
- 1 dl piskefløde
- 1 spsk olivenolie, til stegning
- 1 spsk smør, til stegning
- Til servering
- 3 dl brune ris, kogt efter anvisning på pakken
- 1 håndfuld bredbladet persille, grofthakket
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Steg champignonerne i olie og smør på en pande ved høj varme. Vend dem hyppigt, til de har fået lidt stege skorpe. Skru ned for varmen og tilsæt de blandede svampe, løg og hvidløg. Sauter ved middelvarme, til løgene er bløde.
Rør sød paprika, røget paprika og hvedemel sammen i en skål og sigt det over panden med svampe og løg. Rør tomatpuré, grøntsagsbouillon og piskefløde i retten og lad det simre i 10 minutter.
Smag godt til med salt og peber og server retten med brune ris og persille.
Hej Ann-Christine,
Min datter er ikke så glad for lige netop champignoner. Kunne man undvære dem og så bruge dobbelt op på andre svampe?
Mvh Kim
Sagtens :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Opskriften er allerede en favorit herhjemme.
Nu er jeg så ved at forberede næste uges sommerhuset ved at lave dobbelt portion hver dag og fryse ned.
Kan denne ret fryses?
Dbh. Tina
Hvor dejligt!
Jeg har ikke testet det, så ved ikke om den kan risikere at skille en smule efter optøning. Men ellers så ja
Rigtig god fornøjelse og skøn tur i sommerhuset :)
Kh Ann-Christine
Hej, så fik jeg prøvet svampe stroganoff. Så godt. Den skal jeg garanteret lave igen.
Godt at du bruger grøntsagsbouillon. Jeg synes det er lidt fancy og besværligt med en fond. Og så har jeg læst at en fond er en ren bakteriebombe, som kun kan holde et par dage.
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften
Rigtig god weekend :)
Kh Ann-Christin
Kunne godt tænke mig at prøve den ret med en god kartoffelmos til. Dejligt at du ikke laver mad efter næringsindhold, det bliver ofte så kedeligt. Smagen først. Og hvis vi så spiser varieret, så går det nok!
Helt enig! – og den smager også fantastisk med kartoffelmos til
Rigtig god fornøjelse og god weekend :)
Kh Ann-Christine
Vi abonnerer på Madplan – vegetarisk, og er egentlig super glad for den. Men jeg er begyndt at tjekke energi/næringsindhold, og synes at der er meget lidt protein i flere af retterne. Er det noget, som du tænker over?
Kh Helle
Hej Helle
Hvor er det dejligt at høre :)
Vil man gerne have mere protein i retterne, så kan man fx ofte tilføre ristede kikærter, et spejlæg, lidt bønner eller lign.
Både ristede kikærter og kidneybønner vil være super lækkert i en ret som fx denne svampe stroganoff.
Men ellers kan man også søge retter med mere protein, ved fx at lave søgning i “Tøm Køleskabet” hvor man vælger’kun vegetar’ og fx søge på ‘linser’ ‘kikærter’ eller ‘kidneybønner’ og på den måde få masser af forslag til mere proteinrige retter til vegetarmadplanen.
Når jeg laver opskrifter, så har jeg primært fokus på den gode smag og at lave en rigtig lækker ret, så jeg laver ikke opskrifter ud fra næringsberegning, også fordi det i min optik mere handler, om det samlede billede over hele dagens måltider.
Kh Ann-Christine
Har du bud på en salat der kunne fungere godt sammen med retten?
denne grønkålssalat fx – ellers kan du finde mange flere salat opskrifter her
Kh Ann-Christine
Hvor er det en super god ret og der er så meget smag i. Kan også anbefale på dag 2.
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften
Rigtig godt nytår :)
Kh Ann-Christine
Denne ret lyder SÅ lækker!
Tror du den kan forberedes nogle timer før mine gæster kommer og så lunes forsigtigt op? Eller bliver svampene så ‘gummi’ agtige?
Det kan den fint, jeg synes også den smager dejligt dagen derpå.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine