Svampe og avocado på surdejsbrød
Svampe og avocado på surdejsbrød med pocherede æg er en favorit – både til weekendens frokost eller brunch og til en let og lækker aftensmad.
Retten er dejligt hurtig at lave og de skønne pocherede æg er toppen på sådan en servering med cremede svampe og avocadomos. En dejlig caferet serveret hjemme ved eget spisebord.
Man kan nemt justere opskriften lidt med hvad man har, drysse lidt hampefrø over, eller chiliflager for lidt mere spicy smag.
Prøv også: Opskrift på lækre surdejsboller >>
Arbejdstid 25 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Svampe og avocado på surdejsbrød
- 4 brød, fx surdejsbrød
- Svampe
- 500 g champignon, eller blandede svampe, rensede
- 0,50 dl piskefløde
- 10 g smør, til stegning
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Avocadomos
- 4 avocado
- 2 spsk citronsaft
- 1 knivspids røget paprika, eller chiliflager
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Pocherede æg
- 4 æg
- 1 tsk æblecidereddike
- salt
- Til servering
- 1 håndfuld bredbladet persille, finthakket
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Svampe
Rist svampene på en meget varm pande i olie og smør under konstant omrøring, til de har taget farve og fået stegeskorpe.
Kom lidt piskefløde på panden og lad det bruse af. Sluk for varmen og smag til med salt og friskkværnet peber.
Avocadomos
Mos avocado med en gaffel og smag til med citronsaft, paprika, salt og friskkværnet peber.
Pocheret æg
Bring en gryde med vand i kog. Slå hvert æg ud i en lille skål. Tilsæt æblecidereddike, når vandet koger og skrue lidt ned for varmen. Brug en ske eller piskeris til at lave en hvirvel rundt i vandet, så der kommer et hul i midten. Kom et æg i midten af hvirvlen og skrue op for varmen igen. Kog ægget i cirka 2 minutter, tag det forsigtigt op med en hulske og anret det på tallerkenen – fortsæt på samme måde med de andre æg.
Servering
Top hver skive ristet brød med avocado, champignon, porcheret æg og drys med persille og lidt salt og peber.
Har netop lavet, og NYDT denne ret sammen med min mand. Vi blev hurtigt enige om, at lave den til brunch til børnene i weekenden. Så lækkert ?
Hvor er det skønt at høre ♡ Tak for din søde hilsen
Wow. Add to favourites. Al min yndlingsmad i én ret. Du er go!
Hvor dejligt! Det er virkelig også lækkert, så du må endelig prøve den af ♡
Jeg sidder her på arbejde i frokostpausen og bliver vildt sulten efter den ret. Nu glæder jeg mig ekstra ekstra meget til jeg har fridag i morgen ;-)
Hvor skønt :) Rigtig dejlig fridag til dig i morgen ♡
Kh AC
Det lyder godt!
Men egentlig kikker jeg i dag indenfor her hos dig fordi jeg lige vil fortælle at jeg i mit seneste indlæg linker til din blog – fordi jeg synes du er super dygtig :-) Min egen blog er ikke så stor, så jeg skaffer dig nok ikke en mængde nye læsere, men jeg ville lige fortælle det alligevel :-)
God mandag til dig!
Kh Nana
Tusind tak for din søde hilsen, Nana ♡ Det vil jeg glæde mig til at læse :)
dejlig mandag til dig
Kh AC
Alle mine yndlingsting i en ret! Fantastisk.
Jeg kan anbefale politikens svampebog, billederne er ret gode, så det er nemmere at genkende de gode svampe. Selv for mindre erfarne svampejægere som jeg ;-)
Godt tip! Den vil jeg da lige se om vi ikke kan finde et sted :)
– og ja, det er virkelig også en yndlingsret herhjemme i efteråret ♡
Kh AC