Ristede svampe i fløde
Ristede svampe i fløde, serveret på godt friskbagt surdejsbrød, det er så lækkert og en dejlig nem ret til både hverdage og gæster.
Efterårsvejr og svampesæson – det er da dejligt!
Svampe a la creme kan jeg sagtens spise til både frokost og aftensmad. Gerne med en helt simpel grøn salat til og et glas god hvidvin. Det er også dejligt at servere retten på helt små stykker brød, som en lille forret, før en skøn simreret, som fx osso buco eller coq au vin.
Prøv også: opskrift på grydebrød >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Ristede svampe i fløde
- 400 g champignon, i kvarte
- 1 løg, finthakket
- 2 tsk frisk timian, finthakket
- 2 dl piskefløde
- 1 spsk smør
- salt
- sort peber, friskkværnet
- 4 skiver brød
- 1 håndfuld bredbladet persille, finthakket til drys
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Smelt smør på en pande og rist svampene ved høj varme og under omrøring, til de er lækre og har en smuk stegeskorpe.
Skrue ned for varmen og kom løgene på, sauter til løgene er bløde. Drys med timian og hæld piskefløden i og lad den koge lidt ind. Smag til med salt og friskkværnet peber.
Server på godt brød og drys med persille, lidt friskkværnet peber og lidt salt.
Kan man lave svampene dagen før man skal bruge dem? Mvh Berit
jeg synes det er bedst frisklavet, men du kan fint rense svampene og gøre dem klar til at blive ristet
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Lækker ret. Men kan med fordel tilsætte en sjat cognac når man tager panden af varmen. Det tilføjer en dejlig krydret og varm smag.