Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/sushi-i-madpakken-laekre-hosimaki-med-laks-til-boern/ Asiatisk Frokost, Madpakker

Sushi i madpakken – lækre maki med laks

Det føltes overvældende overskudsagtigt at stå og tilberede sushi til mine børns madpakke mandag morgen. Men i virkeligheden tog det faktisk ikke længere tid, end at smøre en leverpostejmad (hvilket i øvrigt er, hvad de har med i madpakken i dag, for det elsker de nemlig også). Jeg havde faktisk ikke lige selv tænkt på sushi, som en madpakkeide, men fik tippet fra en sød læser af bloggen i kommentarfeltet -og det er bare et kæmpe hit! Så skønt at vi kan inspirere hinanden ♥

Sushi til madpakken - Hosimaki med laks
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT12HPT15M2
Ingredienser
  • Sushi ris
  • 150 g sushi ris
  • 2 dl vand
  • 1 spsk riseddike
  • 0,50 tsk sukker
  • 1 knivspids salt
  • Derudover
  • 50 g røget laks
  • 2 noritang
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Dagen i forvejen
Rør eddike, sukker og salt sammen og lad det stå i et glas til sukkeret er opløst.

Skyl risene grundigt i en sigte under rindende vand. Kom risene i en gryde med vand og lad dem trække i 30 minutter. Kog derefter op ved middelhøj varme med låg på gryden og lad risene simre under låg i 10 minutter.

Sluk for varmen og lad risene stå i gryden med låg på i 30 minutter.

Kom eddikeblandingen i, sæt låg på igen og lad risene stå til de er kolde. Vi forbereder dem dagen før – fx i forbindelse med at vi spiser hjemmelavet sushi til aftensmad – og sætter resten på køl.

Om morgenen
Klip en plade noritang over på midten, kom ris på som på billedet (det klistre mindre hvis man kommer hænderne i lidt koldt vand først), derefter en strimmel laks. Rul sammen og skær i passende stykker med en skarp kniv.

Sæt dem tæt sammen i madpakken, med et lille bæger soya og dertil godt med grøntsager og gerne lækre edamamebønner med citron og lidt salt.

– denne portion passer til to børns madpakker, hvor der desuden er grønt, fx edamamebønner og gnavegrønt.