Sushibowl – sushisalat
Sushi bowl eller en sushisalat er en lækker og hurtigere løsning end at rulle makisushi. Hverdagsvenlig og med samme gode smag fra fisk, ris, tang mv. Sushi bowl kan varieres på mange måder og man kan med fordel lade sig inspirere af fyldet i sine personlige favorit makiruller.
Det er vanvittigt lækkert med god sushi fra yndlingsstederne og hyggeligt at lave hjemmelavet sushi også. Sidstnævnte kan dog være et lidt tidskrævende hyggeprojekt med at samle, rulle og skære makiruller og her er en sushisalat en god løsning.
Prøv også: Opskrift på Red Thai Curry >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Sushi salat
- 2 dl sushi ris
- 250 g laks i sushikvalitet
- 150 g pillede edamamebønner
- 1 agurk, i skiver
- 1 avocado, i skiver
- 2 gulerødder, i julienne
- 50 g tangsalat, købes evt hos fiskehandler
- 2 spsk sesamfrø, ristede
- 1 noritang, klippet i strimler
- 1 lime, saft og både
- 1 spsk soja, til at dryppe over
- Marinade til ris
- 1 spsk riseddike
- 1 spsk sukker
- 1 tsk ingefær, fintrevet
- 0,50 lime, saft herfra
- Wasabi Dip
- 1 avocado
- 1 spsk mayonnaise
- 2 tsk wasabi
- 1 fed hvidløg, presset
- 1 øko lime, saft og fintrevet skal
- soja
- sort peber
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kog risene efter anvisning på emballagen, gør imens wasabi dip og marinade til risene klar.
Skær laksen i meget tynde skiver, mens den er frossen.
Hæld kogende vand over edamamebønnerne.
Vend de lune kogte ris med marinaden til ris.
Anret 4 skåle med ris, edamamebønner, agurk, avocado, gulerod, tangsalat og noritang og laks.
Kom en skefuld wasabidip på hver og drys sesamfrø over og server med limebåde og soya til at dryppe over.
Wasabi dip
Kom avocado, wasabi, mayonnaise, hvidløg, limesaft og skal, samt soja og peber i en minihakker og kør til det er en ensartet wasabi dip. Smag til.