Daddelskål med friske bær


En fin daddelskål med græsk yoghurt, friske bær, lidt chokolade og mynte er en dejlig frisk og lækker dessert og god til fx et brunchbord.
Det er en lidt sjov og anderledes servering, og jeg synes altid de er et hit at servere både for min familie og gæster til brunch.
De kan sagtens laves i god tid og selve skålene kan holde sig en uge i køleskab og et par måneder i fryseren. De skal dog først fyldes lige inden servering.
Prøv også: opskrift på lækre bananpandekager >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Daddelskål med bær
- 40 g mandler
- 1 tsk stødt kanel
- 2 spsk usødet kakao
- 150 g medjool dadler, uden sten
- 2 dl græsk yoghurt 10 %
- 150 g bær, fx hindbær, jordbær, blåbær
- 1 håndfuld frisk mynte, lidt blade herfra til pynt
- 30 g mørk chokolade, grofthakket
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Hak mandlerne til en grov mandelmel i en foodprocessor, tilsæt kanel, kakao og dadler og kør til det er helt jævnt. Stil dadelmassen i køleskabet i 15 minutter.
Form skåle af daddelmassen. Kom papirsforme sat i en fast muffinform, svarende til det antal dadelskåle du laver. Fordel dadelmassen i hver form, så det danner en fin skål. Stil på køl i en time tid og glat derefter formen pæn.
Tag dadelskålen ud af formen og anret med græsk yoghurt, friske bær, lidt chokolade og frisk mynte.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Kan du beskrive, hvordan du laver skålene? Måske lægge nogle billeder ind? Jeg forstår ikke den del af opskriften.
Jeg kan ikke rigtig forklare det bedre end det står i forvejen. Men mon ikke det giver bedre mening når du er i gang.
Jeg bruger en fast muffinsform af metal, der er huller/plads til 12 muffins. Skal jeg lave 4 muffins kommer jeg således papirsforme i 4 af hullerne og fordeler dadelmassen i papirsformen, og får således fordelt og trykket dadelmassen fast og fin.
Når den har sat sig, kan jeg trække papiret af.
Kh Ann-Christine
Kan i hjælpe med næringsindhold ?
Hej Maria
det kan du se på alle mine opskrifter med Valdemarsro Premium
Så kan du klikke næringsindholdet frem i bjælken under opskrifterne
Kh Ann-Christine
Sikke dog en genial idé! Så er det lige, at man tænker: “Hvorfor har ingen tænkt på det noget før?!” :)