Stikkelsbær Marmelade
Skøn stikkelsbær marmelade, som er både sød og syrlig – og har fået et dessertskønt strejf af aromatiske vaniljeprikker.
Vores stikkelsbærbuske er fyldt med både røde og grønne sødmefyldte bær. Uanset om man har røde eller grønne stikkelsbær i haven, så er opskriften skøn til begge varianter. Smag marmeladen lidt til med en smule ekstra sukker, hvis dine stikkelsbær er meget syrlige eller du gerne vil have marmeladen lidt sødere.
Prøv også: min opskrift på jordbærmarmelade >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 0.5 liter
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Stikkelsbær marmelade
- 500 g stikkelsbær
- 400 g sukker
- 1 citron, friskpresset saft herfra
- 0,50 vaniljestang
- 1 spsk cognac, eller lignende spiritus
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Nip blomsterstilken af stikkelsbærrene.
Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og fordel vaniljekornene i sukkeret. Kom de hele stikkelsbær, vaniljesukker og citronsaft i en gryde.
Kog op og skrue derefter ned for varmen til det simre.
Lad det simre ved lav-middel varme uden låg i cirka 30 minutter, til det koger lidt ind.
Hæld på et rengjort skoldet glas, skyllet i lidt stærk spiritus.
Marmeladen er god, men også meget sød. Man kan snildt nøjes med 250 gram sukker og få en let syrlig og frisk marmelade der fremhæver stikkelsbæret.
Hej Casper
det er også lækkert med mindre sukker, man skal blot være opmærksom på at holdbarheden bliver en del kortere når det bliver mere kompot end marmelade :)
Kh Ann-Christine
Hej. Kan det fryses i små portioner?
Pektinen i marmeladen nedbrydes af frost, så det er bedre at fryse de hele bær.
Kh Ann-Christine
Jeg forstår ikke, at der ikke skal noget væske ved? Hvis jeg bare kommer sukker og bær i en gryde og så skruer op for blusset, så bliver sukkeret da til karamel? Bærene er jo intakte og ikke flækkede eller blendede, så vidt jeg kan forstå på din opskrift?
Jeg kommer aldrig vand ved, men oplever at stikkelsbærrene safter fint i gryden, når de bliver kogt langsomt op, så det bliver super lækkert.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Du skriver 0,50 tsk. vaniljesukker under ingredienser. Under fremgangsmåden skriver du at vaniljestangen flækkes. Hvis jeg bruger vaniljestang, er det så en hel eller halv du tænker er passende?
Den tastefejl er rettet nu, jeg bruger en halv vaniljestang hvis den er lækker og fyldig – og en hel hvis de er lidt tyndere i det.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine