Sticky rice med mango
Sticky Rice med mango er en af min yndlingsdesserter fra det asiatiske køkken – skarpt efterfulgt af de sprøde thailandske pandekager med chokolade og banan. Jeg havde fornøjelsen af at nyde den adskillige gange på vores 4 måneders lange rejse rundt i Asien, hvor både Vietnam og Thailand er eminente til den dejlige dessert.
Sticky rice er nemt at tilberede i eget køkken og jeg har med respekt for den asiatiske version tilpasset min opskrift til det danske køkken og de danske råvarer. og jeg synes denne version smagte lige så dejligt som de allerbedste versioner af retten, vi spiste på rejsen.
Prøv også: flere dejlige asiasiske opskrifter her >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Sticky Rice med Mango
- 90 g grødris
- 3 dl vand
- 200 ml kokosmælk
- 30 g sukker
- 0,50 tsk salt
- 2 mango, moden, skåret i skiver
- frisk mynte, til servering
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Skyl risene grundigt i rindende vand til vandet bliver helt klart. Lad risene stå tildækket i en skål med koldt vand i 5 timer. Hæld vandet fra og skyl risene grundigt igen.
Kom ris og vand i en lille gryde og kog op, læg låg på og skrue ned for varmen til det simre ved lav varme i cirka 30 minutter. Rør indimellem og tag af varmen, når risene har absorberet vandet.
Tag gryden af varmen, men behold låget på.
Kom kokosmælk, sukker og salt i en ren gryde. Kog det op til sukkeret er opløst og hæld den varme kokosmælk over risene i gryden. Lad det stå ved laveste varme i 10 minutter på kogepladen, uden at røre det igennem, tag det derefter af varmen og lad det trække i yderligere 15 minutter.
Server de klistrede kokosris med skiver af mango og pynt med mynteblade.
Jeg har fået lyst til sticky rice i dag, men blev overraket over at risen skal stå i vand i 6-10 timer. Er det nødvendigt med 6-10 timer, eller kan man nøjes med måske 4 timer?
Mvh. Frederikke
Er det meningen at retten skal være lun ved servering, eller når den at blive kold på den time den står og trækker?
Jeg plejer oftest at servere den som stuetempereret, hvilket den bliver af at trække på køkkenbordet.
Desserten kan dog også serveres med lidt lun kokosmælk til, så du kan evt holde lidt tilbage og lune lige inden servering.
vinvalg til sticky rice ?
Ser utrolig lækker ud og nem at lave til sammenskudsparty i mad& vinklubben ” Ganefryd ”
Vh. Ejvind Holm
Jeg ville servere en muscat eller sauternes -tror de begge passer rigtig dejlig til :)
God fornøjelse
Kh AC
Super lækker dessert
Dejligt at høre! Tusind tak :)
Jeg forestiller mig det kunne være lækkert med lidt friskkværnet kardemomme i risene. Det ville give retten et lidt indisk twist :)
Uhmm – ja, det er så lækkert.
Kardemomme og mango kan noget godt sammen!
Jeg elsker bare sticky rice mango. Vi har været i Thailand flere gange, og faldt for denne fantastiske dessert lige med det samme. Jeg har lavet den flere gange herhjemme, i aften MÅ jeg bare prøve din opskrift.
Tak for altid god inspiration, og en altid super lækker blog
Tusind tak, Tina :) Det er jeg rigtig glad for at høre – og jeg håber det blev et godt gensyn med en dessert favorit fra det thailandske køkken :)
Har lige lavet den sammen med hyldeblomsten. Ej, risene er dejlige. skal prøves igen
:) Hvor skønt!
Mange tak for svaret – hvilket var lige hvad jeg håbede at høre! Vi har, netop grundet de bekymrende mange og alvorlige bivirkninger, nu også valgt at vige udenom malariapillerne og beskytte os mod dem såvel som dengue via dine nævnte foranstaltninger.
Og tak for din skønne blog, vi kommer helt sikkert til at bruge den som guide på vores rejse!
God sommer :)
Og prøv i øvrigt også at høre jer frem hos andre rejsende i områderne og de lokale. Det gjorde vi nogle gange, hvis vi lige ville tage et ekstra tjek på et område.
Og tusind tak :) Jeg synes da det kunne være så fedt, hvis I havde glæde af at besøge nogle af de steder vi kom til at holde så meget af – det trækker helt i os for at komme afsted igen ;)
Kh AC
Hej,
et spørgsmål ganske urelateret til denne (lækre) post, men som har ligget mig på sinde i forhold til jeres rejse: hvad gjorde I i forhold til malariapiller? Tog I dem præventivt?
Står selv for at skulle til sydøstasien om en lille uge, og vil så gerne undgå malarone – erfaringsdeling ville derfor være en stor hjælp!
MVH Laura
Hej Laura,
Det er også en super svær beslutning.
Vi undlod at tage malariapiller, men vi var heller ikke i nogle højrisiko områder. Eller nogle mener at Lombok og visse dele af Mekongdeltaet er i risiko, men det er der vist mange meninger om.
Hvad jeg har ladet mig fortælle, så kan man have malarone med eller købe det dernede og så tage det, hvis man bliver i tvivl. Jeg var selv mere bange for bivirkninger hos børnene fra pillerne end selve risikoen for malaria.
Vi dækkede med tøj ved solnedgang, brugte myggespray som vi købte dernede og myggenet om natten.
Rigtig god rejse
Kh AC
Vi drømmer lidt om en rejse til Thailand eller Vietnam, og det kunne da være vældig fint at planlægge drømmene over sådan en dessert
Tak for de gode opskrifter
Åh ja, det lyder som en virkelig dejlig plan :)
Rigtig god fornøjelse og planlægning. Vi kan varmt anbefale Vietnam ;)
Kh AC
looks super easy and delicious :D
It sure is ;) My favorite dessert at the moment
Uhm en spændende dessert, elsker mango :-)
Åhhhhh, hvor ser det godt ud!
Jeg har aldrig været i Asien og smagt originaludgaven, men din opskrift skal prøves :D
Jeg er faldet for den – og måske du gør det samme :) Den er SÅ lækker!
Rigtig god fornøjelse
Kh AC
Jeg elsker sticky rice, men har endnu ikke kastet mig over at lave det selv. Men denne opskrift lyder så nemt, enkel og lækker at den må jeg kaster mig over :-)
Jeg har også virkelig prøvet at holde den enkel og simpel, for så er det nemlig ingen sag lige at lave sådan en lækker asiatisk lækkerbisken ;) Jeg håber sådan at du vil stornyde den :)
Kh AC