Stenbiderrogn på spinatblinis
Stenbiderrogn er et sandt forårstegn – og det på trods af at vi vågner til en snedækket have i dag – og den friske lækre nordiske kaviar, er en spise som vi ser frem til hvert forår. Fuldstændig på samme måde, som man kan glæde sig til at at se årets første vintergæk.
I fredags fejrede vi, at det var weekend med hjemmelavede blinis med spinat, frisk stenbiderrogn og kold hvidvin. Det er de små ting, der gør det hele så dejligt og det bliver næsten ikke bedre end det!
I får lige min opskrift på de skønne spinatblinis.
Arbejdstid 25 min.
Antal 30 stk.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Spinatblinis med stenbiderrogn
- 3 dl mælk
- 80 g spinat, frisk
- 15 g gær
- 150 g boghvedemel
- 100 g grahamsmel
- 50 g hvedemel
- 2 æg
- 0,50 tsk salt
- 2 spsk smør, til stegning
- Serveres med
- 300 g stenbiderrogn
- 150 g cremefraiche 18 %
- 1 rødløg, finthakket
- 1 håndfuld frisk dild
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Bring en gryde med ½ liter vand i kog.
Kom spinaten i gryden og kog i 30 sekunder, tag spinaten op i en sigte og pres vandet godt fra. Lad det køle lidt af og hak spinaten fint.
Rør gær ud i mælk i en skål. Tilsæt boghvedemel, hvedemel, grahamsmel, salt og æggeblommer i dejen, pisk det sammen og kom spinaten i.
Lad dejen hæve på køkkenbordet i skålen med et rent viskestykke over i ca. 30 minutter.
Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen.
Varm smør på en pande ved medium varme og kom små klatter dej på med en spiseske. Når de er gyldne og færdigstegte på den ene side, vendes de og steges færdig på den anden side.
Servering
De færdige blinis anrettes med stenbiderrogn, finthakket rødløg, cremefraiche og frisk dild.
Hej :-)
Hvis jeg laver blinis dagen før, skal de så overnatte i køleskabet?
Kan man bytte cremefraichen ud med din opskrift på rygeostecreme?
Mvh Eva
De kan fint laves dagen før og kan evt lunes igen inden servering, hvis du har tid og mulighed for det.
Jeg har ikke prøvet dem med rygeostcreme, det lyder spændende, så lad mig endelig høre om det bliver godt :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan jeg erstatte boghvedemel med noget andet?
Du kan bruge hvedemel :)
Kh AC
Hej …
Mange tak for dine skønne opskrifter, elsker at følge dig.
Kan man lave de Blinis eks dagen før, eller kan de fryses ned ?
Mvh Ditte
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak :)
Du kan fint lave dem dagen før og de kan også fryses
Kh AC
Tak ?
Hej! Jeg er ved at planlægge familiefrokost til på lørdag og vil servere fisk!
Skal disse lækre blinis med stenbiderrogn serveres lune eller kolde?
De kan fint spises både kolde (helst stuetemperatur) eller lune.
Rigtig god fornøjelse, det lyder hyggeligt!
Kh AC
Hej Ann-Christine,
Jeg er den glade modtager af dine madugeplaner. Tak for dem. Der er ingen slinger i valsen, når man skal finde på til aftensmaden. Jeg vil godt lige spørge vedr. spinatblinis: Er de bedre end dine alm. blinis, som jeg lavede sidste påske ? Nu må du ikke skrive, de er lige gode, ejheller, det er en smagssag. Der må være en forskel.
Hilsen Marianne
;) – de er lige gode! ♡
Hånden på hjertet, jeg kan lige godt lide dem begge. Du må endelig prøve dem af og se om du ikke er enig ;)
Tusind tak for din søde hilsen, det er dejligt at høre.
Kh AC
OK. Jeg turde ikke lave dem med spinat, så det blev lige som sidste år – uden spinat. Men, men næste år år er det med spinat, for så har jeg nemlig afprøvet (!) dem og skal nok tilkendegive, hvad jeg synes.
Hilsen fra Marianne M
Hej AC
Kan det passe at der ikke står noget sted hvor mange styk man får af en portion? Jeg synes der blev temmelig mange, så kunne vist godt have nøjes med en halv portion:-)
Kh Helle
Hej Helle,
Ja, det har jeg vist ikke skrevet her. Vi spiser disse som et hovedmåltid, og der passer portionen fint til os fire – med stenbiderrogn osv.
Kh AC
Kære Ann-Christine
Først og fremmest tak for en inspirerende blog – jeg tyr altid til din side, hvis jeg skal lave noget lækkert mad til gode venner, og det er et sikkert hit hver gang!
På tirsdag skal jeg så for første gang kaste mig ud i denne opskrift, og i den forbindelse har jeg to spørgsmål: 1) kan boghvedemelet erstattes m. alm. hvedemel eller en af de to andre meltyper, der skal i? (Af hensyn til et presset SU budget) 2) Hvor lang tid skal jeg mon sætte af, fra jeg træder ud i mit køkken, til jeg er klar til at servere?
Bh. Trine
Hej Trine,
Tusind tak, hvor er det dejligt at høre. Det er så skønt når opskrifterne bliver brugt og bringer glæde :)
Jeg plejer at bage dem med boghvede, da det ikke hæver så meget som hvedemel og smager dejligt. Men jeg tror altså også det kan blive super lækkert at erstatte boghveden med hvedemel
Hvis jeg medregner den 1/2 times ventetid hvor dejen trækker, så starter jeg ca 60 minutter inden retten skal på bordet.
Kh AC
Hejsa
Sikke en skæn blog, jeg er en trofast læser!
Hakker du ikke spinaten i smadder? Jeg tænker den vil trække nogle store klumper dej ellers
Hej Sarah,
Tusind tak!
Jo jeg hakker dem og det kunne jeg da godt lige have skrevet ;) Det er opdateret og tak for at du lige gjorde mig opmærksom på det – for du ahr da helt ret!
Kh AC
Tak for inspirationen til blinis med stenbiderrogn.
Hvor køber du fisk i Århus?
Vh og god dag.
Som regel er det Martin der køber fisk med hjem. Enten fra fiskehandleren på havnen eller fra Salling.
Kh AC
Hej
Først vil jeg sige dig tak for en super inspirerende hjemmeside, med lækre opskrifter og flotte fotos.
Jeg har flere gange, med succes, brugt dine opskrifter :-)
Ps : Ved du godt, at dit foto med Stenbiderrogn med spinatblinis, bliver brugt på en anden hjemmeside, hvor indehaveren siger hun har rettighederne på opskriften(ikke den samme som din) og foto ???
Hej Berit,
Tusind tak for dine søde komplimenter! Det er jeg virkelig glad for at du synes og for at du kan bruge mine opskrifter :)
-og nej, det vidste jeg ikke. Vil du sende mig et link? Evt på mail: mail @valdemarsro punktum dk
Kh Ann-Christine
Byggryn i stedet for boghvede til er et rigtig fint alternativ til blinisene… :)
Det lyder også dejligt!
Kære Ann-christine.
Jeg faldt over din blog, da jeg skulle lave havregrynskiks. De er i øvrigt et kæmpe hit herhjemme, med min hindbær/jordbær marmelade.
Vi nyder alle at følge dine lækre sager!
Ha’ en herlig mandag aften.
De bedste hilsner fra Anna
Kære Anna,
Hvor er det dejligt høre, det er virkelig så skønt når andre familier kan bruge de opskrifter som jeg laver til os herhjemme :)
Tak for din søde hilsen og rigtig god aften til dig
Kh Ann-Christine
Uhmmm det ser lækkert ud.. Måske man skulle lave en lille forret en af dagene.. :D
Jeg synes det lyder som en strålende ide ;)
Fordelen ved I havde glemt at købe dild, er jo at I nu er nødsaget til at gentage menuen mindst en gang til – nu med dild :-)
god pointe! :) Det er helt sikkert heller ikke sidste gang vi spiser stenbiderrogn i år