Stegte sild
Stegte sild i eddikelage er virkelig lækkert på rugbrød med løgringe, æbler i små tern og et lill drys kørvel.
Lav gerne retten et par dage før servering, da de lækre stegte sild bliver endnu bedre, når de får lov at trække smag fra krydderierne i lagen.
Stegte sild i eddike er en klassiker ved juletid til julefrokosten og på påskebordet.
Prøv også: min opskrift på mørbradbøffer i fad >>
Arbejdstid 45 min.
Antal 6 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Stegte sild
- 500 g sildefilet
- 0,50 øko citron, fintrevet skal
- 2 spsk grov sennep
- 1 tsk tørret dild
- 1 dl rugmel
- Lagen
- 4 dl æblecidereddike
- 400 g sukker
- 1 dl æblemost
- 1 dl vand
- 5 hele nelliker
- 5 allehånde, hele
- 10 peberkorn
- 1 løg, i både
- 1 tsk smør, til stegning
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Til servering
- 1 rugbrød
- 20 g smør, til brødet
- 1 rødløg, i ringe
- 1 æble, i små tern
- 1 håndfuld kørvel
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Klip rygfinnen af sildefileterne, hvis den ikke allerede er fjernet.
Bland fintrevet citronskal, sennep og dild sammen og smør det på indersiden af silden og luk den sammen.
Bland rugmel med salt og peber og vend sildefileterne i blandingen.
Steg sildefiletteerne på en pande med smør, ved middelvarme på hver side til de er gyldenbrune.
Kom eddike, æblemost, sukker, vand, nelliker, allehånde og peberkorn i en gryde og kog det op til sukkeret smelter. Tag gryden af varmen og lad lagen køle af til stuetemperatur.
Læg de stegte sild og løg i en beholder med låg. Hæld lagen over, læg låg på og stil på køl i minimum 1 dag og gerne længere tid før servering.
Hej – en – 1! – teske smør til stegning!?
Alt efter hvilken pande du bruger, tilsæt blot mere efter behov :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
æblemosten, jeg antager det er i lagen, men tror du har glemt at anføre det i fremgangsmåden.
Jeps, godt spottet og tak for hjælpen :)
Det er fluks rettet
Kh Ann-Christine
Hej,
Jeg undskylder med det samme, at jeg egentlig har et spøgsmål til opskriften på marinerede sild fra kogebogen med juleopskrifter. Jeg har ikke kunne finde opskriften her på siden, så jeg håber det går at stille spørgsmålet her.
Jeg kan simpelthen ikke finde havtorn, saa jeg vil høre, om du kan foreslå et alternativ? Jeg fandt en side, hvor der stod at man kunne erstatte havtorn med solbær eller ribs, meeeeen…. :)
Tusind Tak!
Det er helt, helt fint :)
Jeg ville erstatte med citronjulienne, simpelthen skrælle en øko citron i både, og skære alt det hvide af skrællen og derefter strimle den yderste gule del af strimlen der er tilbage. Det vil give en frisk og lækker aroma til silden. Men jeg tror såmænd også at både solbær og ribs vil være lækkert, bare lidt svært at få fat i nu.
Alternativ kan du blot undlade havtorn og bruge tilsvarende mere æble.
Rigtig glædelig jul
Kh Ann-Christine
Tusind tak for det hurtige svar.
Også en rigtig glædelig til dig og dine.
KH
Martin
Seattle, USA