Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/stegte-sild/ Efterår Fisk & Skaldyr, Frokost, Julefrokost, Juleopskrifter, Påskefrokost, Sommer, Vinter

Stegte sild

Stegte sild i eddikelage er virkelig lækkert på rugbrød med løgringe, æbler i små tern og et lill drys kørvel.

Lav gerne retten et par dage før servering, da de lækre stegte sild bliver endnu bedre, når de får lov at trække smag fra krydderierne i lagen.

Stegte sild i eddike er en klassiker ved juletid til julefrokosten og på påskebordet.

Prøv også: min opskrift på mørbradbøffer i fad >>

Stegte sild
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT2dagePT45M6
Ingredienser
  • 500 g sildefilet
  • 0,50 øko citron, fintrevet skal
  • 2 spsk grov sennep
  • 1 tsk tørret dild
  • 1 dl rugmel
  • Lagen
  • 4 dl æblecidereddike
  • 400 g sukker
  • 1 dl æblemost
  • 1 dl vand
  • 5 hele nelliker
  • 5 allehånde, hele
  • 10 peberkorn
  • 1 løg, i både
  • 1 tsk smør, til stegning
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Til servering
  • 1 rugbrød
  • 20 g smør, til brødet
  • 1 rødløg, i ringe
  • 1 æble, i små tern
  • 1 håndfuld kørvel
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Klip rygfinnen af sildefileterne, hvis den ikke allerede er fjernet.

Bland fintrevet citronskal, sennep og dild sammen og smør det på indersiden af silden og luk den sammen.

Bland rugmel med salt og peber og vend sildefileterne i blandingen.

Steg sildefiletteerne på en pande med smør, ved middelvarme på hver side til de er gyldenbrune.

Kom eddike, æblemost, sukker, vand, nelliker, allehånde og peberkorn i en gryde og kog det op til sukkeret smelter. Tag gryden af varmen og lad lagen køle af til stuetemperatur.

Læg de stegte sild og løg i en beholder med låg. Hæld lagen over, læg låg på og stil på køl i minimum 1 dag og gerne længere tid før servering.