Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/stegte-ris/ Aftensmad Asiatisk, Bålmad, Mad på budget, Nem Hverdagsmad, Opskrifter til børn - Hverdagsfavoritter børn, Vegetar

Stegte ris med æg

Stegte ris med æg og grøntsager er en nem og lækker hverdagsret, der er perfekt til en småtravl hverdag.

Det smager skønt og er en genial måde at få brugt rester fra dagen før og ryddet lidt op i grøntsagsskuffen.

Her er retten lavet vegetarisk (hvis du erstatter fishsauce med soya), men man kan fint tilføje fx rejer eller kylling og på grøntsagsfronten kan der varieres med fx broccoli i både, fintstrimlet spidskål eller grønkål alt efter sæson.

Prøv også: Opskrift på wok med kylling og nudler >>

Stegte ris med æg
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT30MPT15M4
Ingredienser
  • 4 æg
  • 1 løg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 1 tsk mediumstærk karry
  • 300 g basmati ris, kogt og afkølede
  • 3 gulerødder, skåret i tynde strimler
  • 150 g pillede edamamebønner
  • 1 rød peberfrugt, skåret i strimler
  • 2 forårsløg, finthakket
  • 1 tsk sukker
  • 1 spsk soja
  • 2 spsk fishsauce
  • 3 spsk sesamolie, eller anden olie til stegning
  • Til servering
  • 1 håndfuld frisk koriander, eller bredbladet persille
  • 1 håndfuld cashewnødder, grofthakket
  • 0,50 rød chili, finthakket
  • 1 lime, skåret i både
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Varm en pande eller wok op med lidt olie. Slå æggene ud i wokken og rør dem godt sammen, til de stivner og samles. Sæt æggene til side på en tallerken. Kom lidt mere olie i wokken og sauter løg, hvidløg og karry ved middelvarme under omrøring, til løgene er bløde.

Tilsæt ris og gulerødder og rør godt rundt, mens risen varmes godt igennem.

Kom edamamebønner, peberfrugt og forårsløg i, varm godt igennem under omrøring og smag til med sukker, soja og fishsauce. Vend til sidst æggene i retten.

Anret på tallerkener med koriander, cashewnødder, limebåde og chili, efter smag.