Stegt spidskål
Stegt spidskål på panden er virkelig lækkert og her får den møre lækre kål et dryp af karamelliseret citron, som passer perfekt til.
Det er virkelig nemt at lave smørstegt spidskål og smagen er helt i top, dertil er det også en ret, som passer virkelig godt som tilbehør til mange retter.
Det er også lækkert at servere den stegte spidskål, helt enkelt som den er. Lun og mør smørstegt med et dryp citron og et drys salt.
Prøv også: opskrift på lækker bønnesalat >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Stegt spidskål
- 1 spidskål
- 30 g smør, smeltet
- 1 øko citron
- 20 g hasselnødder, grofthakket
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Smelt smør på panden, gerne en grillpande men en alm stor pande fungerer også glimrende.
Halver citronen og læg den med den overskåret side ned på panden.
Kom de kvarte spidskål på panden og steg dem ved middelhøj varme i ca. 15 minutter, til de er møre og har fået farve. Vend dem gerne nogle gange undervejs.
Når den lækre stegt spidskål er mør og lækker, så har de grillede citron blevet helt karamelliseret på overfladen. Anret spidskålen på et fad, dryp med citronsaft fra den karamelliserede citron, groft hakkede hassselnødder (kan dog undlades), et drys flagesalt og kværn frisk sort peber over.
Halløjkål!
Stegt spidskål er bare DET BEDSTEEEEEE!
Ville denne ret mon egne sig godt til mit 21-års jubilæum til rollespil?
Jeg er helt sikker på, at det ville passe godt sammen med mine stegte granatæblekerner.
Tak for altid gode opskrifter.
Hilsen Abdullah Mioso-Larsen
Hej Abdullah
Jeg er sikker på at stegt spidskål egner sig godt til sådan en begivenhed.
Tusind tak for din fine hilsen, jeg er glad for du har glæde af mine opskrifter og det vil være så lækkert med granatæblekerner til også.
Kh Ann-Christine
Det er nemmest at stege spidskålen i skiver, ca 3 cm tykke.
Vi elsker den her opskrift og serverer den gerne, både på hverdage og når vi får gæster. De fleste gæster har aldrig fået spidskål på den måde før og det ser bare så flot ud med nødderne og citronen. Jeg har prøvet med flere slags ost, krydderurter og nødder og det hele fungerer faktisk altsammen lige godt. Har også prøvet med granatæble en dag hvor vi ikke havde citron. Det var også godt
Hvor er det dejligt at høre og virkelig god ide med granatæble til, det vil jeg prøve snart.
Mange tak for din søde hilsen og skønne tilbagemelding på opskriften
Kh AC
Tak for endnu en lækker opskrift !!!
Stod med et spidskål, der ifølge opskriften fra Årstidernes kasse skulle dampes. Og jeg er ikke særlig vild med dampede ting …..
Så din opskrift blev prøvet. Og jeg var ovenud tilfreds ??? Blandingen af det hele var bare lækker!! Og noget af saften fra den karameliserede citron blev brugt til fisken ? mums!
Kh Susanne
Hvor er det skønt at høre! Mange tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding på opskriften
Kh AC
Kan spidskålen laves i forvejen og varmes i ovnen?
Jeg har kun prøvet at lave dem helt frisklavet – så skal ikke kunne sige hvordan de bliver ved opvarmning :) – det er da forsøget værd.
hej,
hvad kunne man spise med spidskålen? kød, kylling, pasta eller noget helt andet
Det smager virkelig godt til mange retter, alt fra fisk, kylling, oksekød til frikadeller og vegetarretter.
Kh AC
Å stegt spidskål. Elsker det på så mange forskellige måder og når jeg laver det er det sådan set næsten det eneste jeg har lyst til at spise uanset hvad jeg ellers har sat på bordet.
Det er virkelig også et hit herhjemme, hos hele familien faktisk :)