Stegt flæsk med persillesauce
Stegt flæsk med persillesauce er en ægte klassisk dansk ret, som lige som rødgrød med fløde og danske jordbær bare er helt simpel og evig godt. Det er virkelig nemt at lave og smager skønt!
Stegt flæsk med persillesauce er ekstra godt, når det serveres med nye danske nye kartofler, rigeligt med frisk hjemmedyrket persille – både i persillesaucen og som tilbehør – og en kold hvedeøl til.
Det passer perfekt til en af de første sommerdage og så er det tilmed nem hverdagsmad.
Prøv også: jordbær med fløde og myntesukker >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Stegt flæsk med persillesauce
- 800 g flæsk, i skiver
- Persillesovs
- 2 spsk smør
- 2 spsk hvedemel
- 5 dl mælk
- 0,50 øko citron, saft og skal herfra
- 2 håndfulde persille, finthakket
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Tilbehør
- 1 kg kartofler, kogte
- 1 håndfuld persille, til drys
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Stegt flæsk
Drys lidt salt over flæsket og læg det på en rist over en bradepande beklædt med bagepapir.
Steg flæskeskiverne i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 30-40 minutter og vend dem et par gange undervejs.
Kartoflerne
Kom kartoflerne i en gryde med rigeligt letsaltet koldt vand, kog op og kog derefter i cirka 20 minutter alt efter størrelsen af kartoflerne. Tjek om de er klar og møre og hæld derefter vandet fra. De kan holde sig lune i gryden med låg på (uden vand) til flæsk og saucen er klar.
Persillesauce
Smelt smør i en gryde ved lav varme, pisk mel i, til det er en jævn masse, og pisk derefter mælk i lidt ad gangen. Kog persillesaucen i ca. 5 minutter ved middelvarme, mens den piskes igennem, og smag den til med citronsaft og -skal, persille samt salt og peber.
Bruger du sous vide i dit køkken?
Kan man med fordel sousvidde flæsk i skiver? altså sousvidde før stegning)
Svar gerne pr. mail
Hej Klaus
Det gør jeg ikke, så kan desværre ikke på nuværende tidspunkt hjælpe med gode tips i den sammenhæng til stegt flæsk
Kh Ann-Christine
det smager godt men vi brandte halvdelen af flæsket på
Dejligt det smagte godt, men selvfølgelig ærgeligt at en del af flæsket brændte på.
Huskede I at vende dem nogle gange undervejs? Nogle gange kan ovnen også bage uens, og så kan man lige flytte lidt rundt på stykkerne, så alle bliver stegt ens og jævnt.
Kh Ann-Christine
Personligt vil jeg nu bruge den gammel dags måde at lave flæsken på nemlig steg panden det bliver i mine øjen hundered gang beder :P
Jeg læste det lidt hurtigt mens min datter stod på hænder i køkkenet, og så det som 2 dl smør og 2 dl hvedemel.. det blev sku meget godt alligevel og nu er der også “lidt” tilbage til frokost i morgen
Så er der godt med sauce til i morgen også :)
Kh Ann-Christine
Hvis man ikke kan tåle gluten, prøvede vi igår sovsen med Quinoa-mel (en af de der “try-what-you-got situationer) og det fungerede rigtig godt 😊
Hvis man gerne vil have en tyk sovs skal man dog lige fordoble mængden af smør og mel, da det ikke tykner helt som hvedemel.
Fin ret, men hvordan kan nogen finde på at skrive “2 spsk smør” i ingredienslisten? 2 spsk mel kan måske gå, men er ikke heldig, da det jo bliver noget upræcist.
Eller er opskriften baseret på: Tag lidt dit og tag lidt dat, og hæld det i en gryde. Server når det er varmt og ikke brændt på?
Jeg ville elske at leve sammen med dig, tror vi ville kunne få noget ret interessante diskussioner :-D
Kære Ole
Mange tak for din venlige hilsen ;)
– lige i denne opskrift kommer det sig ikke så nøje om der bruges 25 eller 35 g smør til saucen og det går derfor glimrende at bruge 2 spsk smør som svarer til cirka 30 gram. Vil du gerne måle nøjagtigt op, så kan du bruge 30 g smør.
Rigtig god fornøjelse, og jeg håber du får en dejlig dag.
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Som 60-årig har jeg lavet lavet stegt flæsk og persillesauce uendeligt mange gange og har også altid stegt flæsket i ovnen; det er familiens absolutte yndlingsret. Men lidt tilfældigt faldt jeg over din version af saucen med citron i og tænkte, at det skulle prøves. Hold da op, hvor den detalje gjorde underværker – lavede retten i går til mig og min voksne datter, og vi var begge virkelig overraskede over, hvor godt det smagte. Jeg kommer aldrig mere til at lave saucen uden citronsaft/skal. Tak for dét tip – selv en halvgammel cirkushest kan lære nye tricks ?? Stor ros til dig – har afprøvet flere af dine opskrifter, og det er altid med succes ?
Hvor er det dejligt at høre! Tusind tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding på opskriften, det er rigtig sødt af dig at skrive
Rigtig god søndag
Kh Ann-Christine
Jeg har lært af min fynske farmor altid at lave persillesovsen af kærnemælk, den bliver frisk og lidt syrlig og er fin til stegt flæsk.
Det var da et fint tip, som skal prøves af :)
Tak for at dele
Kh AC
Jeg laver flæsk med persillesovs måske en gang om året, så jeg har ikke megen erfaring med det. Med vejledning fra din opskrift, blev det rigtig godt. Bare træls at jeg kun havde købt en bakke; det smagte af mere.
Min mand er allergisk for mælk, så jeg lavede sovsen med flydende margarine og havremælk, og det blev rigtig godt. Jeg brugte også noget af kogevandet fra kartoflerne (kartoflerne blev kogt sammen med løvstikke). Mælkesovser smager fint med havremælk.
Hvor er det godt at høre og mange tak for dit tip og input, mht mælk og mælkeallergi – det er jeg sikker på også kan være til inspiration for andre med samme udfordring :)
Tusind tak for din søde hilsen og fine feedback på opskriften
Kh AC
Kylling i karry ala Ristaffel:
WOW, sikke en lækker og velsmagende ret. Alle omkring bordet roste anretningen, som så spændende og farverig ud. Det er bestemt ikke sidste gang, jeg vil servere kylling på denne måde :-) Følger din side nu endnu mere, lader mig inspirere og finder skønne nye opskrifter. Du gør det mega godt. MVH Bodil L.
Årh, hvor er det skønt at høre :)
Tusind tak for din søde hilsen og dejlige tilbagemelding på opskriften.
Kh Ann-Christine
30-40 min. ved 175 grader holder altså ikke. Nærmere den dobbelte tid.
Det kommer nok an på hvilken ovn man har – og hvor mørkt man ønsker dem stegt. Her hos mig holder tiden fint :)
Efter en time ved 175 grader har jeg en bradepandefuld halvkogt flæsk. Jeg kom så tilbage og læste kommentarerne her, og fandt den fra 2014 om at du bruger varmluft.
Jeg synes det ville være en rigtig god ide at opdatere opskriften med den information.
Helt enig. 30-40 min ved 175 grader holder ikke. Længere tid og højere varme. Få nu opdateret den opskrift
Det holder fint her :)
Du har helt ret! Det er rettet til nu.
Hei Ann-Christine! :-)
Jeg er norsk men bor i Danmark, og lurer på hvor jeg får kjøpt flesk til denne retten? Kan ikke finne det på min lokalbutikk – selges det ferdig skivet eller i et stort stykke?
Du kan købe det i skiver hos de de fleste supermarkeder
Kh AC
Hej Ann-Christine.
Jeg bruger ofte din side til inspiration?. Jeg har et spørgsmål ang. stegt flæsk. Jeg skal have 14 gæster til middag og vil lave min livret, stegt flæsk,til dem. Tror du det er muligt at forstege kødet dagen før og så give det det sidste i ovnen dagen efter?.
Tak for en god side
Hilsen Charlotte
Hej Charlotte,
Hvor lyder det skønt!
Jeg har ikke prøvet det selv, men jeg tror desværre ikke det vil fungere – kan godt ‘frygte’ at de gode stykker flæske bliver tørre og småkedelige i stedet for saftige og sprøde.
Hvis du prøver det af, så tip mig endelig om resultatet :)
Kh AC
Jeg må lige høre – hvor er skålen, som du har sovs i, fra?
Det ved jeg faktisk ikke.
Den har en hel del år på bagen, og jeg mener ikke der er trykt et mærke i bunden af den.
Den ligner et stel der hed Mille ?
den hedder Tue. vi har en
Samme skål med låg til findes i Hvidpot serie.
Kan varmt anbefale at lave persillesovsen med kartoffelvand hvor man har ladet et stort bundt frisk persille koge med. Det gør både sovsen rigtig flot grøn og giver en dyb smag af Persille.
Uhmm, det lyder som en dejlig ide!
Tak for tippet :)
Det ser lækkert ud. Jeg kan godt lide at det skal tilberedes i ovn, så jeg vil lige spørge om det er 175 grader alm. eller varmluft?
Jeg bruger varmluft (primært fordi det er det eneste der virker på min ovn. Jeg tror begge dele vil fungere rigtig fint :)
Stegt flæsk er bare helt igennem fantastisk! Vi får det oftest med æggekage og salat til, da vi ikke spiser kartofler, men det bliver det ikke mindre skønt af! :) Kunne godt spise en portion lige nu!
Vh Louise
Uhm, æggekage og stegt flæsk – det er altså også super dejligt! :)
That was one of my absolute favourite dishes in Denmark! I will have to make it for memories’ sake :) Tusind tak!
It sounds like the absolutely best idea ;)
Enjoy! Its also one of my favorites in the classic danish kitchen