Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/stegt-blomkaal/ Mellemøstens køkken Salat, Tilbehør Aftensmad, Vegetar

Stegt blomkål med tahin og granatæble

Denne lækre ret med stegt blomkål og tahindressing passer perfekt som en skøn tilbehørsret til det herlige mellemøstlige køkken, som vi holder meget af.

Søde og syrlige granatæblekerner, sprød og mør blomkål og grønne krydderurter går så fint i spænd med den lækre tahindressing i denne nemme lille ret.

Kan glimrende spises som en del af et større måltid og er ret fin i madpakken dagen efter også. De ristede blomkålsbuketter kan snildt deles i mindre stykker end jeg har gjort og blive nemme at spise i en wrap med fx en håndfuld rucola og små søde tomater.

Stegt blomkål
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT15MPT10M4
Ingredienser
  • 1 blomkål, buketterne herfra
  • 4 forårsløg, finthakket
  • 1 dl granatæblekerner
  • 1 håndfuld bredbladet persille, grofthakket
  • 1 håndfuld frisk koriander, grofthakket
  • 1 håndfuld frisk mynte, grofthakket
  • 2 spsk olivenolie
  • Tahindressing
  • 2 spsk lys tahin
  • 2 fed hvidløg, presset
  • 1 citron, saften herfra
  • 8 spsk vand
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • 1 knivspids stødt spidskommen
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Varm en pande op med olie og rist blomkålsbuketterne i ca. 10 minutter, til de er lettere gyldne.
Anret blomkålsbuketterne på et fad med forårsløg, dryp lidt tahindressing over og drys med granatæblekerner og finthakkede krydderurter.

Tahindressing
Rør tahindressingen godt sammen i en skål. Kom vand i til konsistensen er som tyktflydende honning.

Smag til sidst til med salt.