Squashtærte
Denne lækre squashtærte med squash, porre og hytteost er en skøn og nem middagsret, som også er glimrende at tilberede i forvejen, da den også smager skønt kold eller kan lunes let i ovnen inden servering.
Indimellem kommer jeg lidt lækker smuldret feta i æggemassen i stedet for parmesanost det er en en skøn variation til den lækre squashtærte.
Jeg servere den gerne med en skøn salat, og lidt gnavegrønt til børnene og den er også virkelig fin til en buffet, i madpakken eller til en frokostservering.
Prøv også: opskrift på lækker nem rucolasalat >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Squashtærte
- Grov tærtedej
- 50 g fuldkornshvedemel
- 125 g hvedemel
- 100 g smør
- 2 spsk vand
- 1 tsk salt
- Fyld
- 4 æg
- 1 dl mælk
- 30 g parmesan, friskrevet
- 200 g hytteost
- 1 knivspids muskatnød, friskrevet
- 2 porre, skåret i tynde skiver
- 1 squash, skåret i skiver
- sort peber, friskkværnet
- 50 g parmesan, til at drysse over inden bagning
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Tærtedej
Bland hvedemel og fuldkornsmel med salt og smuldr smør i melblandingen. Det kan også køres på en foodprocessor.
Saml dejen med lidt vand til den hænger sammen og lad den gerne hvile på køl i 15 minutter hvorefter den trykkes ud i en smurt tærteform (ca. 27 cm diameter).
Prik hul i dejen med en gaffel og forbag den i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 10 minutter, hvorefter den er klar til at blive fyldt og bagt færdigt.
Fyld til squashtærte
Pisk æg, mælk, parmesan, hytteost, muskatnød, salt og peber sammen med et piskeris og vend porrer i blandingen.
Fordel fyldet i den forbagte tærtebund, læg squashskiverne ovenpå og drys fintrevet parmesan over.
Bag tærten i ca. 30-40 minutter i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft, til æggemassen er stivnet.
Tak for mange gode opskrifter. Kan man mon erstatte noget af smørret i bunden med et mere kalorielet alternativ??
Hej Louise,
Tak for din søde hilsen.
Jeg har ikke et godt bud på et kalorielet alternativ til smør, der vil give en lige så lækker tærtebund.
Kh Ann-Christine
fantastisk tærtebund. Og hvis man ganger med 2,5 er der præcis til en bageplade (dog ikke til høje kanter, kun til lave). Dejligt!
Så skønt at høre.
Mange tak for din søde hilsen :)
Kh Ann-Christine
Hej Ann- Christine
Er vild med dine opskrifter og din måde at forklare dem på. Lige i min ånd. Jeg fik din “ Aftensmad “ i fødselsdagsgave og elsker den. Hver gang jeg søger på en opskrift ender jeg som oftes på valdemarsro. Tak for det
Mvh Lis Færch
Tusind tak for din søde, søde hilsen!
Det gør mig så glad at du har glæde af mine opskrifter og det er så sødt af dig at skrive det!
Stort tak
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Hej
Vi skal have fest 2 dage på samme uge, så det skal være nemt, vil høre om denne squash tærte kan fryses? Det ville jo være dejlig nemt?
Hilsen lotte
Hej Lotte,
Jeg har ikke testet det af, så jeg vil anbefale at lave en test først for at være på den sikre side :)
God fornøjelse
Kh AC
Hvor meget muscatnød bruger du? :-)
Blot til at smage til med, ca en knivspids friskrevet
Kan den fryses?
Det tror jeg sagtens :)
Skal der kun squash på toppen?
Det kan du gøre helt som du synes – der kan også skæres tern af squash og vendes i fyldet, eller du kan gøre som jeg og anrette skiver af squash.
Hej
Jeg skal lave en squashtærte med lidt andre ingredienser end denne. Men jeg har et problem. Min veninde tåler hverken gluten eller laktose.
I min opskrift skal der 120 gr hvedemel i samt 100 gr cheddarost.
Har du et forslag til, hvad jeg kan erstatte disse to ingredienser med, så min gæst kan nyde min mad?
Hej Jane,
Jeg begiver mig helst ikke ud i at rådgive om udskiftning af ingredienser i andres opskrifter. – men i min opskrift her, kan du evt erstatte hvedemel med glutenfri mel og bruge en laktosefri hytteost, samt undlade parmesan.
Kh AC
Mange tak for svaret.
Det giver god mening at undlade at kommentere på andres opskrifter. Det havde jeg ikke lige tænkt over.
Men tak for råd om udskiftning af mel mv.
Meget lækker opskrift….. igen-igen ???
♡ Tusind tak, Ane
Fantastisk opskrift. Jeg kan anbefale at stege Chorizo gylden først, sammen med porrer (og måske lidt hvidløg), det fremhæver smagen og gør dem næsten bacon-agtige :-)
Min mand har fundet ud af, at han ikke tåler gluten og laktose. Denne opskrift kan vi tilpasse hans nye madplan. Har ofte brugt dine ideer og synes de er lækre. Det ville være lækkert, hvis du havde en opskrift uden gluten og laktose, han kan tåle speltmel. Vi er udfordret når vi skal spise ude, selvom mange cafeer efterhånden har glutenfri brød.
Tak for en hyggelig blog, som jeg læser med glæde.
Hej Helga,
mange tak for din søde hilsen, det er så dejligt at høre at du har glæde og fornøjelse af min side.
Jeg laver desværre ikke opskrifter ud fra specifikke fødevareintolerancer, men du kan helt sikkert twiste mange af mine opskrifter så de kommer til at glimrende passe til jeres behov.
Rigtig dejlig dag til dig.
Kh AC
Hej, du bruger en hvid “bageplade” når du bager. Er det en der hører til din ovn ?
Mvh Marian
Er det mon i denne opskrift du tænker? For det er et porcelænstærtefad fra Pillivuyt. Ellers bruger jeg i mine videoer indimellem en bradepande der er hvid udenpå og lyserød inden i, den er nogle år gammel og jeg mener den er fra OBH.
Kh AC
mmm… min mor er lige kommet med 3 squash i de smukkeste gule og grønne farver. Kan huske, at jeg engang fandt en opskrift i en af ‘Suveræne salater’ kogebøgerne, hvor der stod, at man kunne lave opskriften, når man fik *smidt squash i nakken*. Jeg har altid haft den sætning med mig, når det har været høsttid for squash og set det helt virkeligt for mig. Av ;)
Din tærte skal prøves, mums.
Det var da det skønneste citat ♡ – og hvor dejligt med de hjemmedyrkede squash, det må jeg altså også have i haven igen til næste år :)
God fornøjelse med tærten
Kh AC