Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/squashruller-med-pesto-og-ricotta/ Aftensmad Efterår, Festmad, Forår, Sommer, Vegetar, Vinter

Squashruller med pesto og ricotta med linguine

Squashruller med pesto og ricotta serveret med linguine er en nem og festlig ret. Smækfyldt med smag af krydderurter og tomat, og den cremede ricotta i de fyldte squashruller er simpelthen så lækker.

Squashrullerne med pesto og ricotta er vegetariske og de mætter dejligt. Du kan sagtens servere et stykke kylling eller lign til retten, hvis du har lyst til det.

Retten smager af solskin, sommer og er perfekt til både en hverdagsaften og til gæstemiddag, og andre festlige anledninger. Jeg giver lidt tip nedenfor opskriften, hvis du gerne vil servere den til gæster.

Prøv også: opskrift på cremet polenta med tomat >>

Squashruller med pesto og ricotta med linguine
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT45MPT45M4
Ingredienser
  • 2 squash, skåret i tynde skiver på langs
  • 3 fed hvidløg, pressede
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 2 håndfulde frisk basilikum, grofthakket
  • 250 g ricotta
  • 1 æg
  • 100 g spinat
  • 1 tsk tørret oregano
  • 75 g pesto
  • 200 g frisk mozzarella
  • 10 g smør
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Pasta med olie og hvidløg
  • 400 g linguine
  • 4 fed hvidløg, finthakket
  • 0,50 rød chili, finthakket
  • 3 spsk olivenolie
  • 50 g parmesan, eller anden hård ost
  • salt
  • sort peber
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Squashruller med pesto og ricotta
Kom squash i et ovnfast fad og hæld kogende vand over. Hæld straks vandet fra igen og læg squashskiverne på et rent klæde.

Rør hvidløg, hakkede tomater, halvdelen af basilikum, samt salt og peber sammen og kom i et smurt ovnfast fad.

Rør ricotta, æg, finthakket spinat, oregano og halvdelen af pestoen sammen og fordel ricottablandingen på squashstrimlerne. Rul stykkerne sammen til roulader og sæt dem i tomatsaucen.
Riv mozzarella i mindre stykker og fordel over, dryp også resten af pestoen over retten i fadet. Bag i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i cirka 15 minutter, til osten er smukt gylden.

Pasta med hvidløg og olie
Kog pastaen al dente i en stor gryde med rigeligt letsaltet vand.

Kom imens hvidløg og finthakket chili i en sauterpande med olie og tænd for lav varme. Rør i olien, mens pastaen koger. Olien skal ikke blive varm eller sautere hvidløget, den skal blot lige blive tilpas varm til at trække smag fra chili og hvidløg.

Hæld vandet fra pastaen gennem en sigte, når den er perfekt og stadig har bid. Kom den varme pasta på panden med olie, hvidløg og chili og vend det godt rundt. så den krydrede olie fordeler sig overalt på pastaen.

Server på tallerkener med pasta og squashruller. Drys resten af basilikum og fintrevet  fast ost over, inden servering.