Squashkage
Squashkage er virkelig lækkert og denne opskrift er både saftig, krydret og den kan virkelig varmt anbefales.
Jeg kommer gode krydderier i, nødder og chokolade og den er virkelig smovset og det er tilmed blevet min datters yndlingskage.
Kagen holder sig lækker frisk længe og kan sagtens bages 1-2 dage før den skal serveres.
Prøv også: opskrift på de lækreste gulerodsboller >>
Arbejdstid 25 min.
Antal 8 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Squashkage
- 100 g smør, stuetemperatur
- 250 g brun farin
- 1 tsk vaniljesukker
- 3 æg
- 250 g hvedemel
- 3 tsk stødt kanel
- 1 tsk allehånde
- 1 tsk stødt kardemomme
- 2 tsk bagepulver
- 1 tsk natron
- 0,50 tsk salt
- 350 g squash, groftrevet
- 125 g hasselnødder, grofthakkede
- 100 g mørk chokolade, grofthakkede
- Citronfrosting med kardemomme
- 150 g smør
- 150 g flormelis
- 1 tsk stødt kardemomme
- 1 øko citron, revet skal herfra
- 150 g naturel flødeost
- Til pynt
- 15 hasselnødder, grofthakket
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Pisk smør, brun farin og vaniljesukker sammen, til det er luftigt. Pisk derefter et æg i ad gangen.
Bland mel, krydderier, bagepulver, natron og salt sammen og sigt det i dejen. Tilsæt squash, hasselnødder og chokolade.
Vend dejen godt sammen og kom den i en smurt springform på 20 cm i diameter med bagepapir i bunden.
Bag kagen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 45 minutter, til den er gennembagt. Lad kagen køle lidt af i formen og derefter på en rist.
Citronfrostning med kardemomme
Pisk smør, flormelis, kardemomme og citronskal grundigt sammen og pisk derefter flødeost i. Pynt den helt afkølede kage med frosting og hasselnødder.
Squashkage styrer for vildt… det gør gulerodskager også. De blive så dejlig saftige. Og man kan jo altid erstatte chokolade med rosiner/sultanas, hvis man hellere vil have det.
Jeg fratrækker altid 20% af sukkermængden på alle kageopskrifter, da jeg ikke bryder mig om den for søde smag (ja, jeg er nok lidt underlig). Til gengæld brugte jeg vaniljesukker i en større mængde.
Men en dejlig opskrift. 😀😃
Mange tak for din fine hilsen og tilbagemelding på opskriften :)
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Det er nogle år siden jeg bagte squash kagen, så den var faktisk svær at finde! Mener den oprindeligt var med valnødder og uden kardemomme i “glasuren”. Er det muligt at finde den originale opskrift.
Kan chokolade undlades (et familie medlem spiser ikke chokolade 😢)
Og skal der så ændres i opskrift?
Hej Lis
Opskriften er helt den samme, og du kan blot undlade hasselnødder og erstatte med valnødder – se tip under opskriften.
det samme med kardemommen i frostingen, og hvis du foretrækker den uden chokolade, så er den også god uden.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej
Er vild med dine opskrifter, glæder mig til denne kage. Har dog lige et spørgsmål, skal squashen skrælles?
Hej Sanne,
tusind tak, det er jeg glad for :)
Jeg plejer ikke at skrælle squashen, men bruger den med skræl
Rigtig god fornøjelse med kagen
Kh Ann-Christine
Jeg er ikke den store kagespiser, men bager gerne. Og jeg må sige, at denne squashkage er en af de lækreste kager, jeg har lavet (og smagt) – og jeg har endnu ikke mødt nogen, der ikke kan lide den! Så tak for den skønne opskrift😃
Ps. Der står i opskriften, at der skal hasselnødder i, men jeg bruger valnødder, og det er vel også den rigtige nød at bruge, eller?
God påske!
Hej Helle
Hvor er det dejligt at høre :) tusind tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften, det er jeg glad for.
Jeg synes squashkage er super lækker både med valnødder og hasselnødder
God påske
Kh Ann-Christine
Hej,
Har bagt din squashkage rigtig mange gange og derfor studser jeg lidt over at der nu skal 150 g smør i frostingen modsat 50 g fra den tidligere opskrift? Synes den originale er lækker :-)
Vh Ann
Hej Ann,
Tusind tak for din søde hilsen, hvor er det dejligt du er glad for denne opskrift :)
jeg har lige givet denne opskrift et lille eftertjek og nye billeder og synes den nye frosting blev lidt bedre sådan. Men du skal endelig bare fortsætte med de 50 g, hvis du synes bedst om det :)
Skøn dag til dig
Kh Ann-Christine
Hej AC.
Jeg aner virkelig ikke, hvad jeg har gjort galt, men denne kage er mislykkedes mig fuldstændig.
Den skulle ikke have 45 minutter i ovnen, men lige knap 2 timer Den blev ved og ved med at være flydende.
Kagen var til sidst så tør, at den røg ud. Har du et bud på, hvad jeg har gjort galt?
Jeg har haft en lignende oplevelse med din banankage, som skulle have knap en time længere end du havde angivet. Mon det kan skyldes, at kagerne skal bages i en springform?
Jeg giver dog ikke op, og er fast besluttet på at få bagt en skøn squashkage snarest
Kh Birgitte
Hej Birgitte
hmm, det lyder rigtig nok mystisk. Jeg har selv bagt både den og banankagen mange gange – og jeg har faktisk lige bagt begge kager her i januar. Både mængder og tid passer perfekt her.
To timer i ovnen lyder næsten som om der er noget der er målt forkert eller glemt at komme i dejen.
– det lyder også underligt at kagen den ene gang bliver for tør og den næste gang ved at være flydende. Jeg skal ikke kunne sige hvad der er gået galt.
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine.
Først tusind tak for super gode opskrifter.🥰
Jeg er lige ved at bage den lækre squashkage. Glæder mig til at smage.
Jeg har et lille problem, min frosting bliver ikke hvid som din? Den er mere lys nougat.
Jeg har på fornemmelsen, at det må være mit vaniljepulver der har givet farven?
Eller hvad tænker du?
Mange hilsner fra en flittig bruger.
Jette jensen
Hej Jette
Tusind tak for din søde hilsen ♡
Det kan måske godt være vaniljepulveret. Det er ihvertfald også eneste grund jeg kan komme i tanke om og der kan nok godt være forskel på vaniljepulveret om hvordan det er malet ift om det kan give farve til glasuren.
Du kan evt prøve at piske glasuren først og så hurtigt piske vaniljen i til sidst.
Kh Ann-Christine
Hvis man har lyst til at lave den som muffins i stedet for, hvor mange ville der så blive og er mængder det samme? Og hvor lang tid ville de ca. skulle bage?
Hej Camilla,
Mon ikke du kan bruge den opskrift jeg har på lækre squashmuffins her
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Er det bedst at fryse kagen inden bagning og i så fald, skal den så tøes helt op og derefter i ovnen eller hvordan?Eller bliver resultatet bedst efter bagning?
Hilsen Maria
Hej Maria,
Kagen skal bages helt færdigt før den evt fryses :)
Kh AC
Hej, jeg vil gerne bage efter din opskrift på squashkage – så jeg spurgte efter vaniljepulver i supermarkedet.
Jeg kender jo selvfølgelig vaniljesukker – og de havde aldrig hørt om vaniljepulver?
Så nu bliver det vaniljesukker, jeg bruger?
Vh. Anne-Grete
Hej Anne-Grete
Urtekram har haft det i en lang periode, i både føtex, Super Brugsen mv – men jeg har de sidste mange gange købt det online, så ved ikke om det stadig er på hylderne
Kh AC
Hvorfor vælges der at bruges natron? Idet (så vidt jeg har forstået) natron kræver kærnemælk, citron eller noget andet surt for at kunne benyttes som hævemiddel :)
Natron og bagepulver kan blandes i en opskrift, så erstatter bagepulveret behovet for fx kærnemælk eller lignende syre til hævningen af natron.
Kombinationen af både bagepulver giver en lidt større hæveevne – men du kan dog med et glimrende resultat vælge at erstatte natron med bagepulver.
Kh AC
Fantastisk opskrift.
Har lige bagt den for første gang:-)
Kan bestemt anbefales.
Hvor er det dejligt at høre :)
Jeg har en kollega, som spiser efter LCHF princippet. Hun nævner ofte sukrin som sukkererstatning. Der findes forskellige varianter bl.a. Sukrin Gold, som er et alternativ til brunt sukker, så måske kan det være et bud.
Den er virkelig, virkelig god!
Hvor er det dejligt at høre :)
Hej Ann Christine,
Tusind tak for en skøn hjemmeside som jeg er flittig bruger af! <3 du er knald hamrendes dygtig.
jeg bagte forleden denne plejehjemmet hvor jeg arbejder, og den mere end godkendt. God dag til dig :-)
Hvor er du sød! Tusind tak for din søde hilsen, Rebekka :)
Rigtig god weekend til dig
Kh AC
Hejsa! Under billedet af din superlækre squashkage er der en kop der er lyserød og hvid ovenfor. Jeg har længe jagtet netop denne:) mon du kan dele mærket og evt hvor den er købt?
1000 tak for et skønt nyhedsbrev som jeg med glæde står op til og læser som en af de første ting HVER lørdag morgen?
Tusind tak for din søde hilsen, Ida – det er rigtig dejligt at høre ♡
Koppen er fra keramikeren Helle Gram og den er nemlig bare så fin. Du kan købe dem online hos bl.a Unika-K
Kh AC
Ja, den er også super skøn uden frosting.
Du kan fint lave den i en bradepande og jeg vil næsten tro at du skal gange med 2,5 ca.
God fornøjelse
Kh AC
Det er helt igennem den bedste squashkage jeg har lavet. Svampet og lækker også et par dage senere og med en god krydderiet smag.
Hvor er det dejligt at høre ♡ Tusind tak for din søde hilsen
Kh AC
Kære Valdemarsro,
Tak! for en super lækker kageopskrift. Jeg skal lave kagen en dag før den skal bruges. Har I erfaringer med om det er bedre at have kagen i køleskabet eller på køkkenbordet natten over (med henblik på at bevare fugten i kagen)? og er det bedst at smørre glasuren på næste dag når kagen skal spises, eller kan man sagtens gøre det dagen før?
På forhånd Tak <3
Hej Maria,
Jeg har gerne kagen til at stå tildækket på køkkenbordet. Gerne under en stor skål eller lign.
Glasuren bliver pænest når den kommer på sammen dag som den skal serveres.
Rigtig god fornøjelse :)
Kh AC
Hej Ann-Christine ?
Vi har høstet SÅ mange squash i år og jeg har bagt det ene og det andet, syltet squash og brugt dem i madlavningen og selvfølgelig foræret væk.
Din opskrift på squash kage er simpelthen så lækker og jeg tænker, vil det være muligt at fryse kagen, selvfølgelig uden ostesjams ovenpå. Eller vil det ødelægge den? Håber du kan hjælpe mig, da jeg er lidt usikker.
Hej Rikke,
Squashkagen er glimrende til at fryse og kan i øvrigt også sagtens bages (og efterfølgende fryses) i muffinsform, når du har så mange lækre squash :)
Kh AC
Super.. Tusind tak for dit svar
Hvordan er bagetiden hvis den laves i muffinsforme?
På forhån tak!
Hej Eva
Se min opskrift på squashmuffins her
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine.
Tusinde Tak for en total lækker kage. Jeg bagte din squash kage til min fars 80 års fødselsdag og den blev NYDT.
Lækkert lækkert lækkert..
Glade hilsner
Susann
Hvor er det bare dejligt at høre! Tusind tak for din søde hilsen ♡
Kh AC
Hej. Ville det smage grimt med lidt stødt ingefær i i stedet for allehånde? ( det har jeg ikke på lager) ? Og kan der laves almindelig glasur i stedet for, hvid eller kakaoglasur?? ?
Det kan du sagtens! Begge dele …
Det skal nok blive godt :)
Hej. Jeg har en frygtelig masse squash. Hvad kan du anbefale at bruge dem til?
Du kan finde alle mine squash opskrifter her :)
Presser du noget af væden ud af squashen, efter du har revet den?
Kun hvis der er meget i, ellers tilpasser jeg det bare med melet :)
Tusinde tak
Kan jeg godt bage den et par dage inden jeg skal bruge den, eller bliver den tør?
Den kan sagtens holde sig en dag eller to :)
Hej
Tak for mange lækre opskrifter og inspiration.
Skal bage en masse lækkert til barnedåb, og vil gerne kunne fordele opgaverne lidt.
Kan dejen bruges til muffins, og hvor længe skal de så bage, og kan de fryses?
Bedste hilsner Annette
Hej Annette,
Det lyder dejligt med bageplaner til barnedåb :)
Du kan sagtens komme opskriften her i muffinsforme. De skal have lige omkring 12-15 minutter ved 180 grader varmluft. Måske lidt længere, så tjek lige midten med en gaffel eller lign.
Og de kan godt fryses.
Rigtig god fornøjelse med dem
Kh AC
Hej AC
Tak for dit hurtige af svar, så er det bare at komme igang.
Ok, tak :)
Uhm! En lækker kage med nogle skønne ingredienser og lækre krydderier. Jeg lavede kagen til mine kollegaer, men tog lige fra til fire muffins, så familien også kunne smage :-)
Lærke bestilte kagen til sin fødselsdag i december, så det må man sige er mere end godkendt ;-)
Jeg har aldrig brugt så mange squash som efter jeg er begyndt at prøve alle dine opskrifter. Den har jeg da virkelig overset! Sikke en nem måde at få nogle skjulte grøntsager i sine børn :-)
Det er så fint det tip med at tage lidt fra til muffins, så man lige kan smage ;)
Og hvor dejligt at du også er vild med squash, jeg synes også det er en fantastisk grøntsag – den gør sig virkelig godt i mange retter :)
Hejsa… Har lige bagt kagen og halløj en skøn mums kage
Hvor dejligt! Det er jeg glad for at høre :)
Lyder som en lækker kage. Altid skønt med grøntsager eller frugt i kage. Så bliver den dejlig svampet.
Det er jeg også vild med :)
Endnu en dejlig opskrift, med et billede som gør, man ikke kan vente på, at prøve opskriften af. rigtig god weekend.
Dejligt at høre, tusind tak :)
Rigtig dejlig mandag til dig
Aj, den lyder nem og lækker :-) VI skal holde stor fødselsdagsfest i weekenden, og jeg har fire store squash liggende, så der skal da selvfølgelig din lækre squashkage på bordet :-)
Hvor dejligt! :) Jeg håber de blev skønne
Julie giver de’r et fint eksempel på, at man kan have et standpunkt til man tager et nyt! ;-) Kagen ser søreme også god ud!
Mmmmmm elsker smagen af julekrydderierne! Får helt lyst til at høre julemusik og fyre op i brændeovnen. Jeg putter ofte også ingefærpulver i kager, da det giver lidt bid. Bruger du også det?
God weekend derovre :-)
He he, jeg er vild med at du allerede er i julehumør :)
Jeg synes også ingefær er så dejlig og er ofte gavmild med ingefærpulver i kager, det vil faktisk også være super godt i denne kage.
Dejlig mandag til dig :)
Det er så perfekt!! Jeg skal i sommerhus om et par timer og tænkte, at det kunne nu være lækkert at medbringe en god hjemmebagt kage. Derfor ville jeg lige tjekke dine kager ud og bum, der var den jo – lige den kage, jeg har aller mest lyst til. Så den skal helt sikkert bages lige nu :-)
Rigtig god weekend til dig og familien – og tak for en god opskrift!
Perfekt, den kom da lige på den helt rigtige dag så :)
Rigtig dejlig weekend til dig og god tur i sommerhus
Sådan en dag havde jeg også i forgårs. Det blev til græskarboller og græskarbrød (kage). Det var så lækkert og jeg nyder den varmende smag her i dagene efter. For er der noget de kan, de grøntsager i bagværket, så er det, at gøre det mere saftigt og lækkert blødt i flere dage. Men at jeg overhovedet har noget tilbage, skyldes nok at mine børn har været lidt lang tid om at opdage, at et græskarbrød er en kage…
God weekend
Kh.
Anne-Marie
Uhmm, græskarkage – det har jeg også søde planer om :) Lyder dejligt og jeg elsker virkelig også grøntsager (og frugt, fx banan) i kagerne.
God weekend
Kh AC
Tak for gode inspirerende opskrifter Ann-Christine. Denne kage var også i topklasse
Jeg byttede brun farin ud med kokossukker og en lille smule dadelsirup, samt Speltmel. Nu har jeg lige spist et stykke til morgenmad – ups
Uhm, hvor dejligt! Lyder som en skøn start på dagen ♡
Kh Ann-Christine
Ja, man kan da heldigvis blive positivt overrasket over grøntsager imaden:-)
Også rigtig god weekend herfra…..
Kæte bagemester.jeg bad om opdkriften,efter en oktober fest i haveforeningen ,,råmosen d 2 okt 2021, det er den bedste ksge jeg nogen sinde har smagt.hidtil har jeg kun bagt,,æbletærter og en enkelt drømme kage fra brovst købe pakke uha var også god..kh albert deleuran.F-B.
Hvor er det dejligt at høre, Albert. Mange tak for din søde hilsen
Kh Ann-Christine
Squashkagen ser lækker ud 😋
Kan man fryse kagen med citronfrostingen på?
Jeg tænker på at serverer den til vores søns fest. Kagen er nødt til at bages i god tid og fryses med. Er det så ikke bedre at lægge citronfrostingen på efter optøningen?
Dagen før festen, så frostingen sætter sig?
Kh. Dorthe
Hej Dorte
Hvor lyder det skønt. Jeg vil anbefale at fryse den uden frostning. Tø gerne kagen op dagen før og kom frostning på, når den er tøet helt op.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Det kan man heldigvis :)
Rigtig god weekend til dig
Hvor er det godt skepsis kan overvindes, men med den kage kan det næsten heller ikke være anderledes og det er lige før at man kan lade et stykke tælle med i de 6 daglige
1 stk squashkage, 1 stk gulerodskage og 1 stk chokoladekage med rødbede (giver en svampet kage og fremhæver chokoladen)… puha man kan hurtigt komme op på 6 stykker grønt
Ja, skal vi ikke aftale at den godt kan komme med i de 6 grøntsager;)
Uuuhh den ser syndig ud;-) den skal helt sikkert prøves:)
Go weekend:)
Den er dejlig saftig ;)
God weekend til dig også