Squashbrød
Saftigt og lækkert squashbrød med havregryn, er nemt at bage og smager vildt godt til alt fra ostemadder til sandwich og toasts.
Det saftige brød med squash kan holde sig lækker i flere dage, da den groftrevet squash og havregryn gør brødet dejligt saftigt, så det ikke bliver tørt. Skulle det blive tørt efter et par dage, så rist det, brug til toast eller til en omgang french toast.
Jeg kan rigtig godt lide at bage et squashbrød som dette, da det er så dejligt nemt og kræver et minimum af arbejdsindsats.
Prøv også: opskrift på squashboller >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 1 stk.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Squashbrød
- 350 g stuetempereret vand
- 15 g gær
- 150 g squash, groftrevet
- 20 g honning
- 10 g salt
- 100 g grovvalset havregryn
- 400 g hvedemel
- 50 g fuldkornshvedemel
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Opløs gæren i en skål med stuetempereret vand. Tilsæt groftrevet squash. honning, salt, havregryn, hvedemel og fuldkornsmel i. Rør til dejen blot akkurat er samlet. Lad dejen hæve i skålen i 45 minutter på køkkenbordet.
Kom dejen i en smurt brødform på 27×21 cm (2 liter) og lad dejen hæve i yderligere 2 timer på køkkenbordet, eller til dejen er hævet op til omkring 1 cm over kanten af formen.
Bag brødet i 20 minutter i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft. Skru derefter temperaturen op til 225 grader og bag videre i cirka 15-20 minutter til brødet er gennembagt.
Tag brødet ud af ovnen og vend brødet ud på en rist.
Jeg lavede det forleden, men det gik helt i smadder fordi jeg ikke kunne få det ud af formen. Har du et råd til det? Blev i tvivl om jeg skulle have smurt formen eller noget andet?
Ja, formen skal smøres – dog lidt efter hvilken form man har! Det er tilføjet nu.
Håber du har lyst til at bage det igen :)
Kh Ann-Christine
Virkeligt dejligt og saftigt brød, der smager rigtigt dejligt. 1000 tak for endnu en skøn opskrift og herlig sensommer til dig :-)
Hej Julie
Hvor er det dejligt at høre! Tusind tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding på opskriften
Rigtig god sensommer til dig også :)
Kh Ann-Christine
Hvilke kerner tænker du at bruge til squashbrødet? I beskrivelsen nævner du kerner, men der er ingen i selve opskriften.
Jeg prøver med lidt solsikkekerner og ser, hvordan det går :-)
Det var en forglemmelse fra min side. Jeg har nemlig testet den flere gange både med kerner (femkornskerner bla) og med havregryn – og dette brød fungere helt klart bedst alene med havregryn. Det er rettet nu. Men eksperimenter endelig med det :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine