Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/squashbroed/ Brød Brød og Boller, Madbrød

Squashbrød

Saftigt og lækkert squashbrød med havregryn, er nemt at bage og smager vildt godt til alt fra ostemadder til sandwich og toasts.

Det saftige brød med squash kan holde sig lækker i flere dage, da den groftrevet squash og havregryn gør brødet dejligt saftigt, så det ikke bliver tørt. Skulle det blive tørt efter et par dage, så rist det, brug til toast eller til en omgang french toast.

Jeg kan rigtig godt lide at bage et squashbrød som dette, da det er så dejligt nemt og kræver et minimum af arbejdsindsats.

Prøv også: opskrift på squashboller >>

Squashbrød
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT4HPT30M1
Ingredienser
  • 350 g stuetempereret vand
  • 15 g gær
  • 150 g squash, groftrevet
  • 20 g honning
  • 10 g salt
  • 100 g grovvalset havregryn
  • 400 g hvedemel
  • 50 g fuldkornshvedemel
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Opløs gæren i en skål med stuetempereret vand. Tilsæt groftrevet squash. honning, salt, havregryn, hvedemel og fuldkornsmel i. Rør til dejen blot akkurat er samlet. Lad dejen hæve i skålen i 45 minutter på køkkenbordet.

Kom dejen i en smurt brødform på 27×21 cm (2 liter) og lad dejen hæve i yderligere 2 timer på køkkenbordet, eller til dejen er hævet op til omkring 1 cm over kanten af formen.

Bag brødet i 20 minutter i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft. Skru derefter temperaturen op til 225 grader og bag videre i cirka 15-20 minutter til brødet er gennembagt.

Tag brødet ud af ovnen og vend brødet ud på en rist.