Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/squashboller/ Boller Brød og Boller, Efterår, Madbrød, Sommer

Squashboller

Lækre saftige squashboller, som er skønne som sandwichboller og madbrød. De er i øvrigt også super lækre til morgenbordet.

Hvert år i sensommeren og det tidlige efterår, er der ekstra stor efterspørgsel efter lækre opskrifter med squash. Det er nemlig så skøn en afgrøde at dyrke selv, da planterne belønner med virkelig mange squash

I denne opskrift kan man sagtens komme lidt nødder, kerner eller frø i, som alternativt til fx 50 g havregryn. Min favorit er solsikkekerner og valnødder.

Prøv også: min opskrift på lækre gulerodsboller >>

Squashboller
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT4HPT30M12
Ingredienser
  • 3 dl vand
  • 20 g gær
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 200 g squash, groftrevet
  • 125 g finvalset havregryn
  • 100 g fuldkornshvedemel
  • 325 g hvedemel
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Rør gær ud i en skål med vand. Klem overskydende væde fra squash og tilsæt derefter groftrevet squash, sukker, salt, havregryn og fuldkornsmel.

Tilsæt hvedemel lidt efter lidt og vær opmærksom på at det ikke nødvendigvis er alt melet der skal bruges, det afhænger af hvor meget væde der er i squash. Måske skal der endda bruges mere mel, hvis der er ekstra væde i squash.
Rør til dejen lige akkurat lige stadig kan røres sammen med en grydeske.

Lad dejen hæve i en ren skål på køkkenbordet i 1 time og 30 minutter, eller i køleskab natten over.

Sæt bollerne i 12 høje klatter på en bageplade med bagepapir. Man kan enten bruge hænderne eller to skeer, men vær endelig opmærksom på ikke at klemme luften ud af dejen.

Lad bollerne hæve i op til 45-60 minutter, inden de bages i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i 16-18 minutter.