Squashboller
Lækre saftige squashboller, som er skønne som sandwichboller og madbrød. De er i øvrigt også super lækre til morgenbordet.
Hvert år i sensommeren og det tidlige efterår, er der ekstra stor efterspørgsel efter lækre opskrifter med squash. Det er nemlig så skøn en afgrøde at dyrke selv, da planterne belønner med virkelig mange squash
I denne opskrift kan man sagtens komme lidt nødder, kerner eller frø i, som alternativt til fx 50 g havregryn. Min favorit er solsikkekerner og valnødder.
Prøv også: min opskrift på lækre gulerodsboller >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 12 stk.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Squashboller
- 3 dl vand
- 20 g gær
- 1 tsk sukker
- 1 tsk salt
- 200 g squash, groftrevet
- 125 g finvalset havregryn
- 100 g fuldkornshvedemel
- 325 g hvedemel
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Rør gær ud i en skål med vand. Klem overskydende væde fra squash og tilsæt derefter groftrevet squash, sukker, salt, havregryn og fuldkornsmel.
Tilsæt hvedemel lidt efter lidt og vær opmærksom på at det ikke nødvendigvis er alt melet der skal bruges, det afhænger af hvor meget væde der er i squash. Måske skal der endda bruges mere mel, hvis der er ekstra væde i squash.
Rør til dejen lige akkurat lige stadig kan røres sammen med en grydeske.
Lad dejen hæve i en ren skål på køkkenbordet i 1 time og 30 minutter, eller i køleskab natten over.
Sæt bollerne i 12 høje klatter på en bageplade med bagepapir. Man kan enten bruge hænderne eller to skeer, men vær endelig opmærksom på ikke at klemme luften ud af dejen.
Lad bollerne hæve i op til 45-60 minutter, inden de bages i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i 16-18 minutter.
Jeg har lige prøvet at lave bollerne, de er enormt lækre men de er meget flade og det var svært at få dem af bagepapiret. Hvad pokker har jeg gjort forkert?
Kan der have været meget væde ved den groftrevede squash? Jeg tror næsten det må være det …
Kh Ann-Christine
Hej
Nogen der har prøvet at tilsætte ost og skinke ?
Vh Heidi
Det vil helt sikkert også blive lækkert :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Elsker disse boller og det gør min meget selektive 3-årige også. Når hun nu ikke spiser rugbrød og andet med kerner k, har jeg ledt efter andet, der var groft, sundt og mættende, og disse var svaret. I dag har jeg bagt dem hvor jeg byttede 100g af hvedemelet ud med 100g grahamsmel. Stadig samme lækre, svampede resultat men lidt mere fuldkorn, hvis nogen skulle ønske det 😊
Hej Helle,
hvor er det dejligt at høre. Mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine
Hej
Jeg kom ku ca 200 g hvedemel i. Måske jeg knugede for meget saft af
Squashen?
Bruger dine opskrifter 8 ud af 10 gange. Mange tak for dem💜
De bedste hilsner
Anette
Jeg har leget lidt med din opskrift. Jeg dobler opskriften og bruger 50 g gær, 3 dl vand, 3 dl kærnemælk, 2 tsk honning i stedet for sukker, resten er det samme.
Så dropper jeg forhævningen, putter dem på plader og hæver i halvanden time, skruer temperaturen ned på 170 grader, bager 15 min
De bliver mere luftige og mørkere
Jeg glemte lige at jeg også tilføjede lidt under 1 dl olie
Tak for dine dejlige opskrifter❣️Valdemarsro er det første jeg googler på, når jeg skal prøve nyt. En squash fra haven denne gang.
Fik desværre flade boller, men glæder mig til at spise dem alligevel…?
Ang opskrift var jeg i tvivl – Hvedemel i så du stadig kan røre dejen med en ske – hmm… den var svær!
Mon ikke der er et behov for en video, når du laver dem næste gang, så prøver jeg gerne igen?
Hej Bettina,
Der kan være forskel på hvor meget væde der er i squash og hvis der er meget i, så skal det lige vrides/presses fra for ellers bliver bollerne lidt flade.
Kh AC
Kan man ikke tilsætte lidt bagepulver? ?
Har lige bagt bollerne og hold op hvor blev de lækre. De er store og luftige og lækre bløde. Den opskrift kommer i brug igen.
Dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen, det er jeg glad for
Kh Ann-Christine
Skønne opskrifter
Tusind tak, Jonna ♡
De der squashboller blev helt perfekte og hævede smukt op. Og så smagte de himmelsk. Måske skyldtes det:
– jeg brugte proteinrigt mel (12 procent)
– jeg rørte dejen længe på røremaskinen
– jeg sætter altid et dl-mål med vand med på pladen.
Tak for en dejlig opskrift Ann-Christine.
Kære Judith,
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding på opskriften
Skøn aften til dig
Kh Ann-Christine
Har bagt squash bollerne og de blev virkelig flotte og lækre
Hej Hanne
Hvor er det dejligt at høre du synes godt om bollerne.
Mange tak for din fine hilsen og tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine
Hejsa. Jeg skal hjem og lave dine boller og tænker om dejen kan koldthæve til imorgen tidlig kl. 6, hvis jeg kaver dem senere idag?
Hej Danielle
Den kan sagtens koldhæve natten over
Kh AC
Jeg har lige bagt dem, de blev helt perfekte!
Jeg bagte dem med grovvalsede havregryn, da de var de eneste jeg havde hjemme og det fungerede super fint!
Så dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen
Kh AC
Hvis man nu er glad for sin røremaskine, vil det være en fordel at røre dejen sammen i hånden, frem for røremaskinen? tænker på luften i bollerne.
Jeg synes ikke det gør den store forskel i en opskrift som denne, hvor lufthullerne bliver mindre og mere tætte end i fx surdejsbrød
Men prøv dig endelig bare frem :)
Kh AC
Har du en opskrift med kortere hævetid? Så kan de bruges i madkundskablokalet ?
Hej Pernille,
Hvis du kommer 50 g gær i, og lader dem hæve i først en time, derefter lægger bollerne på en plade og lader dem efterhæve i 15-20 minutter hvorefter de bages :)
Kh AC
Hvis jeg lader dem hæve i køleskabet natten over skal jeg så bruge mindre gær?
Ja, jeg vil bruge omkring 10 g gær :)
Hej Ann-Christine.
Jeg tror disse boller skal være eftermiddagens projekt herhjemme.
Vil det være ok at køre ren hvedemel og ingen fuldkorn? Eller vil det i så fald være bedre at erstatte fuldkornshvedemelet med rugmel?
Bedste hilsner
Emma
Lækreste boller både til morgenbordet og som madpakkeboller. I mangel af fuldkornsmel har vi bagt med grahamsmel og det fungerer også godt. Har bagt både 12 stk. af normal portion og 12 stk. af dobbelt portion og begge giver gode resultater. Favoritter på bordet :-)
Hej Emma
Det lyder hyggeligt!
Du kan fint bruge hvedemel som erstatning for fuldkornsmel, vær obs på at der måske skal bruges 50 g ekstra hvedemel så.
God fornøjelse
Kh AC
Super lækre, og et hyggeligt lørdagsprojekt :-)
Så skønt at høre ♡
Hvor længe holder de sig friske? :)
2-3 dage og ellers kan de fint fryses :)
De ser lækre ud :) Kan man evt. erstatte hvedemelet helt med noget andet?
Jeg bruger havremel blandet med lidt rismel, som erstatning for hvedemel (man kan også bruge anden glutenfri mel), men så skal man helst først tilsætte et par tsk fiber husk og røre grundigt. Også her skal man tilsætte melet lidt ad gangen. Med glutenfri skal det helst ikke hæve 2 gange. Form til boller med det samme og lad det hæve CA 45 min og bag CA 16 min.
Tænker du mht gluten?
Du kan ihvertfald fint eksperimentere med opskriften ud fra det hensyn
Kh AC