Squash Frikadeller
Squash frikadeller kan snildt varieres på mange måder – kom revet gulerødder i, tilføj en masse skønne krydderurter fra haven eller komme lidt grofthakkede kikærter, bønner eller kogt quinoa i farsen.
De kan både bages i ovnen som beskrevet i opskriften her, eller steges i lidt smør og olie på en pande.
I mangel af bedre ord kalder jeg dem squash frikadeller – men de er selvfølgelig ikke at sammenligne med sådan en skøn klassisk frikadelle opskrift, som jeg i øvrigt tror skal på menuen i aften. Mums!
Prøv også: disse lækre quinoadeller >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Squash frikadeller
- 250 g squash, groftrevet
- 1 æg
- 60 g fuldkornshvedemel
- 1 løg, finthakket
- 40 g cheddar ost, groftrevet
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk flagesalt
- sort peber, friskkværnet
- 1 spsk olivenolie
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Pres al den overskydende saft fra squash gennem en sigte.
Kom squash i en skål sammen med de andre ingredienser og rør det godt sammen til en fars. Lad farsen trække på køl i 30 minutter.
Form 8 deller og læg dem på en bradepande med bagepapir. Pensl med olie og bag dem i en forvarmet ovn ved 190 grader varmluft i cirka 25 minutter. Vend dem, når halvdelen af tiden er gået.
Hej. Kammen erstatte parmesan med revet mozzarella ost? :)
Ja, det vil også være lækkert :)
Kh Ann-Christine
Hej
Jeg bruger denne som grundopskrift og fylder mere i, lidt broccoli, frisk spinat, gulerød. Og så tilsætter jeg mel og æg efter hvor mange gram grønt der er i. Men, der er meget væske i, tiltrods for at jeg gør som anvist med squashen og de andre grøntsager er ikke nær så vandholdige som sqausen (tror jeg ;-).
Har du et fif for det er lidt en våd sag for mig.
Jeg har i øvrigt brug kikærte mel i stedet for det anviste, da jeg herne ville gå minus gluten OG plus protein.
Pfh tak for svar :-).
Ps. Tak for skønne opskrifter. Jeg bruger dem meget, men som ovenstående eksperimenterer jeg en del.
Hej Sam
Mange tak for din finde hilsen :) Jeg tror du kan justere det ved at komme ekstra kikærtemel i, og måske et æg mindre, for der kan være en del væde i både gulerødder og lidt i spinat også.
Kh Ann-Christine
Kan de laves uden ost?
Jeg vil synes de blev lidt kedelige uden osten, men giv det endelig et forsøg hvis du har lyst :)
Kh Ann-Christine
Kan man anvendes loppefrøskaller i stedet for mel?
prøv det endelig bare af :)
Kh Ann-Christine
Lavede disse i dag (til burger, da jeg er vegetar). Smagen var SÅ god, blev vi begge enige om herhjemme, men de blev desværre lidt “klæg” indeni. Jeg fulgte opskriften til punkt og prikke. Hvad mon gik galt? Det er lidt er bredt spørgsmål, når du ikke var i vores køkken, meeen det kunne være du havde lidt tips alligevel ;-)
Obs: brugte opskriften fra din bog, som faktisk er lidt anderledes! I bogen skal der kun 1 æg i.
Mvh.
Hej Sofie
Tusind tak for din søde hilsen.
Jeg har lige opdateret denne så den passer helt med bogen :)
Jeg tænker om det kan være overskydende væde fra squash eller om de mon blot skulle have haft en smule mere tid i ovnen?
Kh Ann-Christine
P.S Du må i øvrigt prøve min opskrift på kikærtebøffer på et tidspunkt, de er så skønne til burgere også :)
lyder så lækkert. ville du anbefale at bruge hytteost eller feta, hvis køleskabet ikke gemmer på cheddar ost?
Hej Thea,
Begge dele kan bruges, men får ikke ‘farsen’ til at hænge helt så godt sammen, det er dog ikke noget problem når du bager dem i ovnen.
Kh AC
Mon de kan laves i muffinforme ?☺️
Ja, sagtens :)
min blanding blev ret vandig…. :/ prøvede med mere mel men synes ikke det hjalp. tog derfor længere tid at stege dem; men de smagte godt!!!
Har nu prøvet 2 gange og dine opskrifter er altid super gode men den her fungerer bare ikke.
Første gange hældte jeg en masse extra mel i da det var meget flydende, det blev klistermos indeni.
Nu er jeg ved at lave dem igen og bruger en hel del havregryn istedet plus den ene dl mel. Det bliver mos med stegeskorpe :(
Kunne du ikke vise et billede af farsen og en delle der er overskåret?
Det er ikke min oplevelse af dem – men ellers prøv at bage dem i ovnen, så hænger de fint sammen :)
Virkelig lækre! De var fyldige og ramte bare alle smagsløg. Jeg er fan :)
Selv børnene kunne lide dem :)
Hvor er det dejligt at høre! Tusind tak for din søde hilsen :)
Kh AC
Hvor mange laver du af denne portion “fars” ?
Hilsen Hanne
Jeg mener det er omkring 10 stk
Jeg bruger havregryn i stedet for mel – så knaser de mere :)
Hvordan undgår du at æggemassen løber ud?
Det oplever jeg ikke problemer med, det røres jo godt sammen med ost, mel mv, så det bliver en skøn masse der ikke flyder ud.
Kh AC
Jeg kalder dem squash-klatter.
Hej
Jeg har lige prøvet dine squashfrikadeller. Nøj de er gode…
Kan de mon fryses ned?
Hilsen Hnne
Hej Hanne,
hvor er det dejligt at høre og ja, det kan de sagtens
Kh AC
Hej Valdemarsro
Jeg holder rigtig meget af dine opskrifter??søger altid Valdemarsro først?
Lige et par spm: kunne du ikke skrive ca vægt ved squash. De findes jo i mange størrelser, indtil flere kilo?
Et andet spm: kan Pavlova bages om aftenen og stå i slukket ovn til dagen efter? Har du aldrig besvær ned, at de er svære at få af pladen? Går ud fra, at heg kan bage to på en gang i varmluftsovn?
Vh Henny
Hej Henny,
Mange tak for din søde hilsen, hvor er det dejligt at høre ♡
– og jo det prøver jeg at få gjort på alle de nyeste opskrifter, men hvis du er i tvivl om mængden til en opskrift så er de stort set alle beregnet ud fra en ‘standard’ økologisk squash købt i supermarkedet.
Mht pavlova, så har jeg hørt gode erfaringer med at lade den stå slukket i ovnen til dagen efter og har ikke selv prøvet at de er svære at få af pladen. Jeg tænker i øvrigt fint at du kan bage to på en gang ved varmluft.
Kh AC
Tak for endnu en lækker opskrift!
Den er endda blevet afprøvet to gange denne uge, først på arbejdet som frikadeller med bønnefritter og guacamole.
I dag blev det så som bøffer i en omgang lækre burgere, mums det var godt :D
Hvor er det dejligt at høre :)
Tak for din fine tilbagemelding på opskriften
Kh AC
De ser så lækre ud! De skal klart afprøves!
Tror du, det er muligt at erstatte cheddar med hytteost? :-) kh. Lotte
Det vil give et noget anderledes resultat, men jeg tror det kunne være ret lækkert også :)
Prøv det endelig af
Kh AC
Hej Ann-Christine :)
Kan “farsen” laves på forhånd, fx om morgenen, og så stå i køleskabet til de tilberedes til aften? :)
Mv Anne
Ja, det kan den sagtens.
Kh AC
De var så lækre! Jeg byttede dog cheadder ud med hytteost, sprøde uden på og svampet indeni, de skal laves igen!!
Lyder som et skønt twist på opskriften :)
Tusind tak for en masse inspiration!
Jeg tænker at lave squashfrikadellerne til min datters børnefødselsdag og vil lave dem nogle dage i forvejen. Kan de komme i fryseren?
Ja, det kan du sagtens.
Rigtig god fornøjelse med fødselsdagsforberedelserne og tak for din søde hilsen :)
Kh AC
Har du en ide om hvor mange deller der laves ud af denne opskrift ?
Ca 8-9 stk
De er super gode! Kan man fryse dem ned og gemme til en anden dag mon?
Hvor er det dejligt at høre! – og ja, det kan du sagtens gøre :)
Lyder mega lækkert! Kan de fryses ned og spises senere?
Ja, sagtens :)
Elsker squash frikadeller og vil gerne prøve dine. Jeg vil dog ønske, at du skrev, hvor mange gram squash, der skal i opskriften, da der er mega forskel på størrelsen af den herlige squash.
Det ved jeg at der er – men til sammenligning bruger jeg økologiske squash ala supermarkedsstørrelser når jeg laver opskrifter hertil :)
Jeg har tidligere fået squashfrikadeller hos en veninde, men nu vil jeg selv kaste mig ud i at forsøge at lave dem. Hvad er dine erfaringer med at komme bønnemos i? :)
Det kan du sagtens – det er også lækkert!
Skal de være flade, som dine er her eller som normale frikadeller? :-)
Jeg laver dem flade, som på billedet. Men du kan fint gøre begge dele :)
Tak! De smager fantastisk!
Dejligt at høre ♡
Jeg har lavet dem et par gange og varieret hvilket krydderi jeg kommer i, sidst brugte jeg sådan noget texmex ost, det gav en super god smag. Det er nærmest blevet standard at jeg laver dem når min vegetarveninde kommer ?
Hvor er det dejligt at høre! Tak for den fine tilbagemelding på opskriften :)
Jeg er en pige på 14 år og jeg fik lavet de her super lækre og nemme squash-frikadeller uden noget besvær! Jeg synes typisk at sunde opskrifter kan være meget komplicerede, med en hel masse ingredienser. Men denne her var lækker og simpel! :)
Selvom jeg ikke har nogen erfaring i madlavning, var de super nemme. Kan klart anbefales! Hele familien elskede dem :-)
Hvor er det dejligt at høre! Tak for din søde hilsen ♡
Kh AC
Hvor meget squash skal der i?
1 squash står der i opskriften :)
Hej igen, ja men der er stor forskel på vægt af squash, dog i supermarkedet er de nok rimelig ens størrelse på 300g , så jeg tog 1,5 stk og tilføjede en gulerod og en hel del havregryn og grahamsmel mindst dobbelt op for at de ikke var for flydende, hjemmedyrkede squash er både små og ret store, resultatet og smag var god! konsistens lidt blødere indeni end alm. frikadeller, god vegetarret, der kan godt ønskes lidt smag af noget evt. mynte eller andet grønt -ps rabarbersaft har jeg tænkt mig at prøve din opskrift, lyder lækkert
Ja, det har du selvfølgelig helt ret i.
Jeg plejer at bruge en økologisk squash af ‘almindelig’ størrelse – dvs hvis de er meget, meget små, er der ofte to i en pakke og så bruger jeg dem begge. Omvendt så synes jeg det kan blive lidt dumt at skrive gram på, fordi det så omvendt kan afholde nogen fra at bruge opskriften hvis de lige mangler 50 gram squash eller har 50 g for meget ;)
Godt du fik det til at spille :)
Har i aften lavet disse vidunderlige frikadeller :) LOVE IT som Ole Henriksen ville ha`sagt, hvis også han kom til at smage dem . Har meldt ud til resten af familien at der ikke vil blive lavet gammel daws frikadeller mere, fra min side, så de må selv igang hvis de vil have dem
Årh, hvor godt! Det er dejligt at høre :)
Tak for den søde tilbagemelding på opskriften
Kh AC
Uha de var gode :) Jeg pyntede dem med sesam inden de kom i ovnen, så blev de så fine :)
Det var da en god ide! Tak for tippet :)
gerne forslag til andet man kan få til en skorper
Der kan spises alt muligt til – stort set som du ville gøre med alm frikadeller.
Du finder masser skønne opskrifter på aftensmadstilbehør her
Kære Ann-Christine.
Så lækre squash-frikadeller! Var så heldige at få 3 store squash af en nabo fra deres have, og selvfølgelig skulle jeg ind på din side og se hvad du havde af opskrifter med squash :-)
Hele familien elskede det, både jeg, børnene og min mand synes det var så godt. Min mand sagde: Det er den bedste vegetar-ret jeg har smagt :-)
Jeg lavede dobbeltportion, og nu skal det i pitabrød de kommende dag i madpakken sammen med en dejlig salat.
Hvor er det bare dejligt at høre! Det er så skønt når man laver en ret som får sådan en varm modtagelse :)
Tusind tak for din søde hilsen
Kh AC
Afprøvede opskriften her til aften. De smagte så godt, men jeg oplevede at de lidt meget ud og hang sammen. Tilsatte 1 dl groft mel som der stod i opskriften. Hvad mon jeg gjorde forkert?
Kh
Helle
Jeg kan ikke helt greje hvad der gik galt?
Hang de ikke godt nok sammen? :)
Jo de hang fint sammen, men væsken rende ud, så der ligesom kom en løbende slags æggestand :-) Måske jeg bare skal lade squashen dryppe af.
Ja, det kan godt være det er afhængigt af hvor saftig en squash man bruger.
Jeg lavede disse lækre frikadeller. Putter dejen i muffinsforme, de blev mega fine.
Hvor dejligt at høre!
Mange tak for din fine tilbagemelding på opskriften
Kh AC
Jeg kommer en håndfuld grove havregryn i “dejen” det fungerer super godt
Mmm.. Lyder så lækkert! Jeg elsker squash frikadeller :-)
Jeg vil gerne lave dem med kartofler og grønt. Men min datter er SÅ træt af kartofler med smør. Har du nogen forslag til en sauce eller dressing der kan bruges til varme kartofler?
Tusind tak! Dbh, Helene
Har du prøvet disse kryddersmør?
Jeg kan varmt anbefale den bearnaisesmør der er i linket – den er mine børn vilde med og den er et super alternativ til sauce/dressing eller alm smør.
ALternativt røre en dip ala denne kartoffelsalat, som enten kan vendes med kartoflerne eller blot serveres til som dip.
Kh AC
Mange tak for endnu et godt svar! Det lyder som noget lækkert tilbehør.
Angående frikadellerne vil jeg høre om du har et alternativt forslag til osten? Jeg kan nemlig ikke tåle mælk. Måske man bare kan putte lidt mere æg i? Eller det bønnemos du nævner?
Tak igen. Dbh, Helene
Jeg tror du vil kunne lave noget ret godt ved at kombinere squashfrikadellerne med denne opskrift på bønnedeller :) og så undlade osten
Kh AC
Hej
Jeg lavede denne ret i dag til aftensmad, det smagte syndigt godt?. Og ungerne kunne også godt lide dem. Hel klart en opskrift vi skal huske for nums?. Lækker hyggemad her en søndag aften.
Ihh, hvor er det dejligt at høre :)
Er i fuld gang m at lave dem nu:)
Kan de steges på panden? Og fryses?
Mvh. Anne
De kan sagtens steges på panden også, og jeg har ikke prøvet at fryse dem – men mon ikke det sagtens kan gå …
Håber de blev gode :)
Kh AC
Hej.
De er SÅ gode! Prøv dem i en god burgerbolle med chilipesto, grønt og rødt.
I øvrigt også rigtig gode som bålmad.
Kh Tine
Begge dele lyder så godt! Det skal prøves :) Tak for tippet
Kh AC
Jeg kan anbefale squashfrikadeller, dog uden ost, serveret med stenbidderrogn, cream fraiche og hakket rødløg – det er en klassiker i vores familie.
Øj, det lyder skønt! Jeg er jo vild med stenbiderrogn, så det skal da prøves :)
Ej en god ide. Den skal prøves herhjemme. Måske en weekend til frokost med gnavegrønt sin tilbehør. Måske de er gode kolde? Så har de jo også madpakke potientiale.
Vi har fået dejlige saftige frikadeller til aftensmad i dag. Normalt spiser vi stuvet spidskål til. Det er et mega hit hos børnene. Sjovt da de ikke rigtig er til sovs. Men i dag fik vi ovn kartofler, gnavegrønt og en lækker “salat” med rosenkål,gulerødder dampet i smør og tilsat citron,hvidløg, persille og pinjekerner. Så lækkert
Tak for super inspiration.
De er nemlig rigtig gode kolde og i madpakken også.
Og din salat lyder så dejlig. Jeg får helt lyst til rå rosenkål nu, det må jeg lige se om jeg kan få fat i, mens der stadig er sæson :)
Rigtig dejlig weekend til dig
Hej Anne Cristine du har sådan en fin madblog og jeg ville derfor høre om du ville kigge på mig og min søsters blog og sige hvad du syntes om den
Den hedder kircatskager.dk
PS Hviken hjemmeside har du startet din blog på fx vores er på wordpress
Hej Kirstine,
Hvor er I seje, piger! Så spændende med jeres blog, rigtig god fornøjelse med den :)
Jeg blogger også i wordpress
Kh AC
Lyder lækkert dine frikadeller.
Jeg kommer sent hjem i dag, men min søde mand – hedder Martin som din – har lavet orange linsesuppe. Mums
Uhm! Det lyder også virkelig dejligt – det er så lækkert at komme hjem til færdiglavet mad :)
Har du et godt bud på lækkert og nemt tilbehør ? De ser gode ud
:) Tak!
Her er en masse forslag: http://www.valdemarsro.dk/tilbehoer-til-aftensmad/ Jeg synes egentlig de passer til mange ting, til alt fra kyllingelår til salater og en ren grøn menu.
Hej
Lyder lækkert :-)
Jeg synes også det er en god idé med sådan noget hygge-finger-mad når jeg er alene hjemme med vores piger.
I aften står den på rester af hel kylling fra I aftes. Denne gang laver jeg restern om til en kyllingesalat med en honning/sennep dressing, feta, bacon, avocado, tomater og agurk. Og så får vi noget brød til.
KH Mette
Uhm! Lyder som en super skøn salat – der er jo virkelig meget god mad i sådan en hel kylling :)
God weekend til jer
Kh AC
Især det med at de laves i ovnen, synes jeg er et plus. Så er der tid til at lave andre ting imens :-) kh. Birgitte
Lige præcis – det er jeg også vild med :)