Squash Frikadeller


Squash frikadeller kan snildt varieres på mange måder – kom revet gulerødder i, tilføj en masse skønne krydderurter fra haven eller komme lidt grofthakkede kikærter, bønner eller kogt quinoa i farsen.
De kan både bages i ovnen som beskrevet i opskriften her, eller steges i lidt smør og olie på en pande.
I mangel af bedre ord kalder jeg dem squash frikadeller – men de er selvfølgelig ikke at sammenligne med sådan en skøn klassisk frikadelle opskrift, som jeg i øvrigt tror skal på menuen i aften. Mums!
Prøv også: disse lækre quinoadeller >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Squash frikadeller
- 250 g squash, groftrevet
- 1 æg
- 60 g fuldkornshvedemel
- 1 løg, finthakket
- 40 g cheddar ost, groftrevet
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk flagesalt
- sort peber, friskkværnet
- 1 spsk olivenolie
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Pres al den overskydende saft fra squash gennem en sigte.
Kom squash i en skål sammen med de andre ingredienser og rør det godt sammen til en fars. Lad farsen trække på køl i 30 minutter.
Form 8 deller og læg dem på en bradepande med bagepapir. Pensl med olie og bag dem i en forvarmet ovn ved 190 grader varmluft i cirka 25 minutter. Vend dem, når halvdelen af tiden er gået.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej. Kammen erstatte parmesan med revet mozzarella ost? :)
Ja, det vil også være lækkert :)
Kh Ann-Christine
Hej
Jeg bruger denne som grundopskrift og fylder mere i, lidt broccoli, frisk spinat, gulerød. Og så tilsætter jeg mel og æg efter hvor mange gram grønt der er i. Men, der er meget væske i, tiltrods for at jeg gør som anvist med squashen og de andre grøntsager er ikke nær så vandholdige som sqausen (tror jeg ;-).
Har du et fif for det er lidt en våd sag for mig.
Jeg har i øvrigt brug kikærte mel i stedet for det anviste, da jeg herne ville gå minus gluten OG plus protein.
Pfh tak for svar :-).
Ps. Tak for skønne opskrifter. Jeg bruger dem meget, men som ovenstående eksperimenterer jeg en del.
Hej Sam
Mange tak for din finde hilsen :) Jeg tror du kan justere det ved at komme ekstra kikærtemel i, og måske et æg mindre, for der kan være en del væde i både gulerødder og lidt i spinat også.
Kh Ann-Christine
Evt tilføje gærflager
Kan de laves uden ost?
Jeg vil synes de blev lidt kedelige uden osten, men giv det endelig et forsøg hvis du har lyst :)
Kh Ann-Christine