Sprøde wontons
Knasende sprøde wontons med krydret lækkert fyld er vitterligt noget af det bedste fra det asiatiske køkken til forret. Det er både sjovt og nemt at lave sprøde wontons og de smager virkelig skønt – og kan varieres i en uendelighed.
Server sådan en anretning sammen med sprøde forårsruller til forret med skønne dips og så en suppe, salat eller friske forårsruller til hovedret – så har man en hel lille fin temaaften, som får smagsløgene til at juble.
Prøv også: flere lækre asiatiske opskrifter >>
Arbejdstid 40 min.
Antal 40 stk.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Sprøde Wontons
- 250 g champignon, finthakkede
- 1 løg, finthakket
- 3 fed hvidløg, finthakket
- 400 g hakket svinekød
- 1 gulerødder, groftrevet
- 0,50 squash, groftrevet
- 1 spsk ingefær, fintrevet
- 1 spsk fishsauce
- 1 spsk soja
- 1 tsk sukker
- 1 tsk rød chili, finthakket
- 1 tsk sesamolie, eller anden olie til stegning
- sort peber, friskkværnet
- 40 wonton plader
- vand til at pensle med
- 1 liter fritureolie
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Sauter champignoner, løg og hvidløg i olie på en pande ved høj varme.
Kom hakket kødet på panden sammen med resten af ingredienserne til fyldet. Steg godt igennem under omrøring, til kødet er gennemstegt. Smag til med fishsauce, ingefær, chili og friskkværnet peber.
Kom 1 spsk fyld på midten af hvert stykke wontonplade. Pensl med lidt vand i kanten og fold den sammen til en lille fin pakke.
Varm en gryde op med olie til den er omkring 175 grader. Hvis du ikke har et termometer til at måle med kan du tjekke temperaturen ved at dumpe et lille stykke wontondej i den varme olie. Olien er perfekt varm, når den bruser lidt op omkring dejen.
Steg 6-8 wontons ad gangen. Tag dem op af olien med en hulske og lad dem dryppe godt af på køkkenrulle inden servering.
Kan man fritere dem en Times tid inden de skal bruges og så lune dem i ovnen?
Hej
Jeg har netop købt en pakke med 40 stk. frosne wonton-dej. Mit spørgsmål går på, hvordan jeg optør dem bedst? Jeg tænker at lave dem til aftensmaden i morgen.
Mvh. Danni
Jeg plejer at tage dem fra jeg skal bruge og tø op i køleskab. De tør ret hurtigt op, så det kan også sagtens være en time på køkkenbordet.
Rigtig god fornøjelse
Kh AC
Hej Ann-Christine
Hvor køber man wonton plader? Og hvad med tilbehør? Er det en sursød dip, man ser på fotoet? Tak for gode råd og opskrifter og et sprudlende nytår til dig – og resten af familien. kh gitte bagsværd
Hej Gitte,
Vi køber dem i det nærmeste asiatiske supermarked. Der er inspiration til tilbehør og dips fra det asiatiske køkken her og ellers er en god sød chili sauce også virkelig god til.
Rigtig god fornøjelse og godt nytår til dig ♡
Kh Ann-Christine
Hej.
Det lyder virkelig lækkert.
Kan de laves i forvejen eller skal de serveres med det sammen?
Mvh. Kamilla
Jeg har ikke prøvet at have dem til at stå, men forestiller mig at dejen godt kan blive lidt for blød og gå nemt i stykker.
Kh AC
Hej :)
Hvor meget olie er vi ude i her til stegningen og hvor længe skal de have? Glæder mig helt til at prøve dem!
Signe
De skal være dækket af olie, så kommer lidt an på hvor stor en gryde du bruger – og de skal blot have til de er sprøde.
Jeg bruger ikke stegetermometer, men det skal være sådan at olien bobler og syder når de kommer i, og hverken varmere eller koldere end det. Hvis det er varmere, så bruser det for meget og de bliver for hurtigt brune – i det tilfælde skrues blot længere ned til temperaturen passer
Nok som med alt andet friture, så det der skal friteres er dækket helt af olie. Når jeg friterer herhjemme bruger jeg en 2 liter kasserolle og putter 1-1,5 liter olie i. Når jeg er færdig filtrerer jeg olien og genbruger den næste gang med mindre det er fisk eller bbq-marineret kød – det giver afsmag til det næste. Kan genbruges 3-4 gange afhængig af hvad du friterer og varigheden imellem.
De er rigtig gode. Specielt til børn:)
Vores børn har, da de var mindre, kaldt dem “pakker”.
Så vi foretrækker dem også stegt fremfor kogt.
Det er jo virkelig også nogle sprøde gode ‘pakker’ :) Godt navn!