Sprøde grødchips med dilddip
Vi fejrer lige snart weekend og jeg har planer om at der skal disse sprøde grødchips på bordet i selskab med en lækkert hjemmelavet dild dip.
Vi har nemlig en del velsmagende dild i haven, som jeg kommer i dippen. Jeg har tidligere lavet disse ‘søde’ havregrødschips med kanel og kardemomme – de er topgode til den søde tand og til eftermiddagshygge.
Arbejdstid 5 min.
Antal 1 portion
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Grødchips med dilddressing
- Til havregrød
- 60 g finvalset havregryn
- 2,50 dl vand
- 2,50 dl mælk
- 1 nip salt
- Krydrede og salte grødchips
- 2 dl havregrød tilberedt
- 1 tsk sød paprika
- 0,50 tsk røget paprika
- flagesalt, efter smag
- 1 spsk olivenolie
- Dilddressing
- 2 dl cremefraiche 18 %, eller 38% efter smag
- 1 håndfuld frisk dild, finthakket
- 1 tsk løgpulver, eller 1 tsk løg meget fintrevet
- 1 fed hvidløg, presset
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
- 1 citron, evt en smule citronsaft (kan undlades)
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Ingredienserne til havregrøden røres sammen i en gryde.
Juster med vand og mælk til den rette konsistens og lad køle af.
Rør havregrøden med olie, sød paprika og røget paprika samt lidt knust flagesalt.
Med en spartel smøres grøden ud på bagepapir i et tyndt lag.
Drys lidt flagesalt på og bag i ovnen ved 150 grader varmluft i 45 – 60 minutter.
Dilddip
Rør creme fraiche sammen med krydderurter og alt det andet gode. Smag til med salt og peber, samt lidt citronsaft.
Har også tit lavet havregrøds chips – gæsterne er helt vilde med det og ser meget overrasket ud når jeg fortæller at det er lavet på havregrød.
Har dog endnu ikke prøvet det med krydderier, men det skal helt klart testes
Dét gjorde Johan også – han er nemlig ikke særlig vild med grød ;) Men da jeg afslørede ingrediensen i chipsene her, kunne han så sige at han jo faktisk er vild med grød, hvis altså bare det er lavet til chips ;D
Hej Ann-Christine
Super lækker opskrift.
Har du nogen ide om hvor længe sådan nogle havregryns chips kan holde sig. Overvejer at lave dem som snack til barnedåben i næste weekend… ☺️??
Hej Mette,
De bliver altid spist med det samme herhjemme. Men prøv at lave en lille portion og opbevar dem i en lufttæt bøtte, så kan du lige få det testet. Del endelig erfaringen herinde :)
Rigtig god fornøjelse med barnedåb til jer
Kh AC
De er et kæmpe hit her hos mig. Har tidligere lavede dem, men det er faktisk lidt tid siden sidst. Måske man skulle lave en ekstra stor omgang overnigth oat og så bruge det ekstra til havregryns chips :)
Jeg synes det lyder som en dejlig plan :)
Det er en alt for sjov ide! Har aldrig hørt om det før, men da helt sikkert noget jeg skal afprøve. Tak inspiration til at bruge havregrød på en ny måde! :)
Det er så lækkert! Min søn blev også temmelig overrasket over at det var havregrød :)
Okay, jeg er simpelthen nødt til at lade dig vide, at den her opskrift er G-E-N-I-A-L! Har nu lavet dem to gange, og sidst lavede jeg dobbeltportion – selvom vi kun var to til at spise dem. Jeg lavede en nem udgave af dip med creme fraiche og dildpulver. Men seriøst – jeg er et kæmpe chips-øre og hvis ikke det var pokkers usundt, så spiste jeg det hver dag; med dip vel at mærke! Jeg behøver hverken kage eller andre søde sager, hvis bare jeg kan få saltede snacks. Du har redet min craving :D
Fantastisk! ♡
Hvor er det dejligt at høre! Tusind tak for din søde hilsen
Kh AC
Skal man lave havregrøden på mælk eller vand?
Det er helt valgfrit – begge dele fungere lige fint :)
Skal man bruge 5 dl væske i alt? Eller er det 2,5 dl som enten kan være vand eller mælk? Har prøvet begge dele, men kan ikke helt gennemskue det…. Tak ??
Ja, det er 5 dl i alt :)
Hvis man vil lave dem før man skal bruge dem, kan man det? og hvis ja hvordan vil du opbevare dem…
Det kan du fint, de skal opbevares i lufttæt beholder – fx en småkagedåse eller lign.
Hvad skal de have og på hvor meget, hvis man ikke har varmluftovn?
En generel tommelfinderregel er + 15-20 mere på alm ovn end varmluft og samme tid – men kan variere lidt fra ovn til ovn
Kh AC